marius75 Postat Septembrie 13, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2016 (editat) Am parcurs link-ul de mai sus si se pare ca intr-adevar, lumina este foarte importanta. Am de gand sa comand 3 becuri cu iodura metalica (temperatura de culoare 5.000K, flux luminos 11.000 lumeni). Pana acum pozele le-am facut cu aprox 11.000 lumeni, deci dupa ce voi instala noile becuri va fi o triplare a fluxului luminos (evident, numai pentru perioada cand fac pozele). Multumesc pentru link. Ulterior o sa cumpar si obiectivul fix de care am spus mai sus. Editat Septembrie 13, 2016 de marius75 Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 17, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2016 Am facut primele poze cu obiectivul fix de 50 mm f 1.8. Este mult mai luminos decat cel pe care il aveam. Fara sa umblu la lumina, timpul de expunere este acum 1/250 secunde (fata de 1/30 secunde) la ISO 200. Focalizeaza si mai bine...trebuie sa mai ma joc cu el... Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Mare atentie la obiectivul cu pricina : https://www.dpreview.com/news/8394728182/canon-advisory-warns-of-counterfeit-ef-50mm-f1-8-ii-lenses Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 20, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2016 (editat) Am luat Yongnuo pentru Canon, macar stiu ca e original, made in Ciaina de la mama lui. Pentru ce-mi tebuie mie, e suficient... LE: Multumesc pentru link. Editat Decembrie 20, 2016 de marius75 Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 50mm 1.8 e bun, dar adevarata valoare si-o arata de pe la 3.5 in sus. Evident, asta e doar pt cei care se uita cu lupa la fiecare pixel, lucru fara sens dpmdv, in rest e un obiectiv f bun, mai ales in suma respectiva. Nu distorsioneaza ca cel de 35, dar nici asta nu e un criteriu deoarece distorsiunea este f usor de corectat din soft. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Eu am facut comparatia intre un Zeiss Planar 50 / 1,7 cu adaptor T2 > Pentax K si http://www.pentaxforums.com/lensreviews/smc-pentax-da-50mm-f1.8.html , pe body Pentax K 3 II . Va las sa ghiciti rezultatul ... Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2016 (editat) Am cautat un obiectiv fix pentru ca sunt mai luminoase, iar eu la capitolul lumina aveam deficit. Ideal ar fi fost un 50 mm/ f1.4... .................... Castiga detasat Zeiss. Ma batea gandul sa incerc si eu ceva de genu + inel adaptor pentru Canon EF...acum fapta e consumata... Editat Decembrie 21, 2016 de marius75 Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Pentaxu' e aproape identic cu Zeiss-ul , la culoare și claritate , totul e la un nivel extrem de interpretare , nu exista criterii obiective pur și simplu .Proba a fost un cadru între blocuri , în București .Am urmărit definiția cablurilor de legătură pentru TV dintre blocuri la distanta minima de 600 m și liniaritatea la marginea imaginii în plan vertical și orizontal .E foarte greu de hotărât , care este superior celuilalt ...Singura diferență notabilă este la blurul fundalului ( bokeh ) cumva în favoarea Zeiss-ului, dar Zeiss-ul are un unic dezavantaj , ca orice alt obiectiv clasic pe montura M42 ( adaptor T2 ) , adică are doar focalizare manuală , pe canapea Pentaxu' știe singur cum sta treaba cu claritatea și totul iese perfect , fără intervenția umană .La preț , sunt echivalente ( Zeiss-ul este disponibil doar second-hand , deci foarte ieftin față de calitate ) dar sa nu uităm că genul 50 / 1,7 sau 50 / 1,8 este un obiectiv mediu , destinat fotografiilor de portret sau de peisaje la distanță .De fapt e specializat doar pentru portrete , la restul este acceptabil spre foarte bun , în funcție de compoziție , încadrare și noroc . Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 22, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2016 (editat) Tocmai focalizarea manuala m-a facut sa renunt la obiectivele vechi, pe sticla, in favoare "plasticelor" moderne cu focalizare automata. In ziua de azi, doar obiectivele foarte scumpe mai au si sticla prin ele... Ma asteptam sa fie mult mai bun Zeiss-ul... ....................... LE: O comparatie intre obiectivul 28-90mm cu zoom si cel fix de 50 mm, dpdv al luminozitatii (am schimbat doar obiectivele, iluminarea si setarile aparatului foto, au ramas aceleasi la ambele poze). Editat Decembrie 22, 2016 de marius75 Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 22, 2016 Partajează Postat Decembrie 22, 2016 Zeiss-ul este așa cum trebuie , o referință pentru calitate maxima http://www.pentaxforums.com/userreviews/carl-zeiss-planar-t-50mm-f1-7.html . Pe mine m-a mirat calitatea deosebit de bună a Pentaxului , la bani puțini ... Foarte puțini .Desigur , nu orice obiectiv Pentax este la fel de bun , Pentax sunt renumiți pentru obiective fixe , mai puțin pentru zoom-uri .Schema optică a celor două obiective este foarte asemănătoare , probabil că de acolo vine șmecheria .Žn plus , obiectivul Pentax comunică cu body-ul și efectuează corecția distorsiunilor prin intermediul software-ului ce controlează DSP-ul senzorului , dar Zeiss-ul este corectat perfect din fabrică , având o mică adăugire în schema optică .Repet , dacă Zeiss aveau și focalizare automată , era perfect . Pentax are nota 9,31 iar Zeiss 10 din 10 .Clasamentul este făcut pe forumul celor de la Pentax ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 Poza mai intunecata pare cu mai multe detalii decat cea mai luminoasa. Nu poti sa o aduci pe prima la aceeasi luminozitate cu a doua, cu un soft, pentru comparare ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 Al doilea cadru pare ars , adică prea expus și pare a fi un crop dintr-o imagine mai mare , de aia cred că are mai puține detalii ... Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 23, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2016 (editat) Interesant ca cei de la Pentax au fost obiectivi (inclusiv userii acelui forum). Cele doua obiective par destul de apropiate ca performante (exceptie focusul manual la Zeiss) ................ N-am sanse sa maresc luminozitatea pozei 1 cu vreun soft, fara alterarea imaginii de ansamblu. Oricum, procesarea imaginii cu soft-uri, duce la descalificare. .............. Poza a doua este intr-adevar un pic arsa, eu am facut o comparatie doar pentru diferenta de luminozitate intre obiective, pozele facute din mana...care una din fiecare. Cadrul de la poza 2 a fost un pic mai mare si am taiat eu. Totusi, am impresia ca bokeh-ul obiectivului de 50 mm imi da la geoale. Sper sa nu fie asa... Editat Decembrie 23, 2016 de marius75 Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 Deschiderea si timpul de expunere au fost fixate de tine, sau pe automat? Oricum, daca vrei sa ai si detalii si sa se vada si pestii normal, nu sub forma de umbre, de lumina suplimentara de afara (cu becuri/lampi suplimentare) tot nu scapi. Parerea mea, desigur. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 Ca să micșorezi efectul de blur ( bokeh ) trebuie să te joci cu diafragma de la 1/ 1,8 ,1/2,4 ,1/3,5 spre 1/8 , după dorință . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum