puriu Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 Pentru profunzime este necesara o diafragma srtansa la 5,6 sau chiar la 8. Lumina se poate completa cu blitz-uri daca obturatorul este central, sau cu reflectoare. Cea mai buna definitie se obtine la deschiderea 5,6 unde aberatiile si difractia dau o suma minima. La aceasta deschidere nu se justifica folosirea unui obiectiv superluminos cu 6 - 7 lentile care, desi tratate antireflex, dau totusi numeroase reflexii la anumite culori si reduc contrastul. Din punct de vedere geometric (pentru fotografie aeriana, etc.), cele mai bune sunt obiectivele de tip Tessar, de exemplu "Industar". Cu un "Industar 50", un fleac in aparenta, am facut o poza mai de ansamblu la "Cimitirul vesel". Pe o copie mult marita se puteau citi inscriptiile de pe toate crucile. Cu un Helios, nu prea. Link spre comentariu
Vizitator claus Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 Incearca sa imprumuti de la cineva sau foloseste echipametul altcuiva. Se obisnuieste acest lucru in mod curent,avand in vedere preturile destul de mari la tehnica. Link spre comentariu
marius75 Postat August 24, 2016 Autor Partajează Postat August 24, 2016 Afara, la lumina solara, pozele ies foarte bine si cu obiectivul actual, dar timpul de expunere este 1/1000 sau chiar mai scurt. La bazin timpul de expunere este destul de mare 1/30s si distanta destul de mica, pozele par un mic "miscate" chiar daca aparatul este pus pe un suport si folosesc declansare automata. Lumina mai multa pot pune doar daca inlocuiesc lampa cu ceva proiectoare (trebuie sa le cumpar). Din cate am inteles eu obiectivele fixe, lasa mai multa lumina sa intre catre senzor, asta mi-ar permite sa micsorez timpul de expunere catre 1/250s si in acelasi timp sa focuseze mai bine la 1 m. .................... Zilele astea o sa vorbesc cu cineva care este pasionat de fotografie si am impresia ca are si un obiectiv fix... Link spre comentariu
lutza2 Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 Un obiectiv ieftin si bun , care si-a dovedit versatilitatea de-a lungul anilor este Sigma 70-300mm f/4-5.6 DG Macro Lensnu e fix, dar o sa faca poze mai bune la pesti decat unul fix. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 Închiriază-l , nu cred că e o avere .Ai sunat la firma respectivă ?Nu cred că este necesar să cumperi obiectivul X sau Y, firma aia ofera servicii de închiriere dar și consultanță moka .Dacă citeai cu ceva mai multă atenție , până acum treaba pe care ți-ai propus-o era deja rezolvată ... Așa cred . Poate ma înșel și ești pe drumul cel bun .Oricum îți urez succes. Link spre comentariu
marius75 Postat August 26, 2016 Autor Partajează Postat August 26, 2016 (editat) Decizia finala este un obiectiv fix Canon 50mm f/1,8 cu montura Canon EF...daca dau gres, imi asum raspunderea...Nu vreau sa fac poze la pesti (pe macro) vreau sa pozez tot bazinul. ................... Nu vreau sa inchiriez...am nevoie de obiectiv cam de 3 ori pe an. De cativa ani am capatat o boala pe contabilizarea investitiilor pe termen lung...in cazul de fata dau 50 de lei la trasport (tur /retur suportat de mine) + 50 de lei (estimez), banii pentru inchiriere de fiecare data (n-am sunat), il iau de 3 ori pe an...in total... pe un an ma costa 300 de lei. Pai la banii astia iau obiectivul precizat mai sus la mana a doua si gata. Editat August 26, 2016 de marius75 Link spre comentariu
hpavictor Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 http://photo.net/equipment/canon/ef50/ Sper ca nu pretul e cel care conteaza , ci calitatea . F/1.4 este de preferat in orice situatie ... Link spre comentariu
marius75 Postat August 26, 2016 Autor Partajează Postat August 26, 2016 Deocamdata il iau pe cel cu f/1,8...mai strang ceva, il vand pe ala, iau altul...etc. Nu ma grabesc. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 Oricum eu sunt fan Nikon doar Full Frame , asa ca nu pot face recomandari la ce nu ma pricep , iar la zona low cost nici atat . Eu fac de obicei ture montane sau streetfoto, deci tinta mea este legata doar peisaje cu natura ( uneori macro ) sau chiar astro , dar mai putin portrete ( aplicatie cumva asemanatoare cu cea propusa de tine mai sus ) , niciodata nu am ales echipamentul dupa criterii gen pret / calitate , ci doar calitate . Evenimentele surprinse sunt intotdeauna ireversibile , de aia doresc sa retin doar cele de o expresivitate si calitate extrema . Nu doresc sa discutam despre Canon versus Nikon sau altceva , acest experiment l-am facut pe banii mei acum 8 ani , cand am renuntat la Canon low cost si am trecut la Nikon Dx si procesare Adobe , in prezent Lightroom 6 . In prezent am Nikon doua body dintre care unul este Full Frame , fara comentarii pentru FF , totul este la superlativ . Sticle am destule , dar dedicate pentru fiecare aplicatie . Nu recomand obiective all around , alea nu sunt pentru perfectionisti . Nu traiesc din evenimente si nu vand poze revistelor despre natura & stuff , totul e un hobby ( cam prea costisitor dar merita satisfactia ) : ascult doar muzica de calitate in linistea sufrageriei si evaluez imaginile din concedii pe ecranul TV . Nu merita sa investesti intr-un body low cost daca nu este Full Frame , mai bine investeste banii doar in sticle de calitate ! Alegerea este personala , legata de experienta : unii aleg Pentax ( + ) , Sony ( 0 ) , Canon ( - ) sau Nikon ( + ) , cumva totul este subiectiv , nu se pot face comparatii intre mere si pere . Oricum nu uita , poza si postprocesarea o face omul , nu aparatul . Studiaza regulile clasice de compozitie , cele legate de ISO , timp , focala , diafragma etc . Arta foto are foarte multe secrete ... imi doresc cat mai mult timp liber ... Link spre comentariu
one Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 (editat) Parerea mea este ca daca nu scoti bani din fotografii nu se justifica diafragma de 1/1.4 fata de 1/1.8 pentru ca prima ar trebui sa coste cam dublu. Nu cunosc preturile la Canon, dar la Nikon cam asa e. In al doilea rand, dupa parerea mea de amator, privind poza acvariului pe care ai postat-o, cred ca un obiectiv de 35mm va fi mult mai potrivit si cred ca un obiectiv de 50mm nu va reusi sa "prinda" tot, 35mm caci va avea un unghi mai larg si nu te opreste nimeni sa mai tai din poza dupa aceea. Ca sa fiu sincer, cred ca si 35mm e prea mult. Aparatul pe care il ai are un crop-factor (nu stiu cum se cheama in romana) de 1.6 deci 35mm ai tai vor deveni 56mm. Daca vrei sa stii cum ar fi poza, cauta pe net nikon lens simulator, alege un corp aparat FX (full frame) si o lentila FX la 56mm. Alt argument ar fi ca daca iti iei un obiectiv ar fi ideal sa faci si poze la altceva nu numai la acvarii deci iarasi as recomanda 35mm contra unuia de 50mm, primul este un bun compromis pentru multe. Daca nu ai lumina suficienta... mai pune! Cred ca daca fotografiezi prin geam ar fi bun si un filtru polarizator. Editat August 26, 2016 de one Link spre comentariu
hpavictor Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 Zeiss Otus 28mm f/1.4 Apo Distagon T* ZE - montura Canon Asta e obiectivul recomandat de mine, nu mai stau sa explic de ce . Link spre comentariu
marius75 Postat August 29, 2016 Autor Partajează Postat August 29, 2016 (editat) Intentia mea este fac un mic upgrade, respectiv sa trec la un obiectiv fix, care sa se descurce binisor in situatia data. Daca rezultatele sunt bune, atunci ma pot gandi la pasul urmator, respectiv un 35 mm sau chiar f/1.4. Mai jos nu se merita investitia (in cazul meu). ............... O sa incerc sa mai pun vreo 2 neoane... ................ Raman la varianta obiectiv fix 50mm f/1.8 cu montura Canon EF. Multumesc pentru sfaturi. Editat August 29, 2016 de marius75 Link spre comentariu
hpavictor Postat August 29, 2016 Partajează Postat August 29, 2016 Sper sa ne arati rezultatul final ... Link spre comentariu
marius75 Postat August 30, 2016 Autor Partajează Postat August 30, 2016 O sa revin pe subiect cu rezultatul...sper eu, pozitiv. Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 2, 2016 Partajează Postat Septembrie 2, 2016 pozele par un mic "miscate" chiar daca aparatul este pus pe un suport si folosesc declansare automata Incearca sa "blochezi oglinda". Nu mai stiu exact cum se cheama (daca e cazul ma uit in camera cand ajung acasa), dar printre optiunile camerelor Canon exista si una care tine oglinda ridicata pe perioada pozarii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum