Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HiFi-ul si clasa D

Postări Recomandate

IRS20957 este folosit in seria de incinte active de la QSC.

Am scris asta citeva postari mai in spate...Posed CD-ul original de service manuals, de la QSC, cu manual, altfel nu ma bagam aiurea in discutie.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Datorita dezvoltarii unor proiecte audio in media online  , adica cateva solutii tehnice diferite / dedicate   clasa D , voi deschide un subiect audio asemanator , dar  nu neaparat despre clasa D , ci si despre partea comuna reprezentand  clasa AB .

Evident , anumite etaje sunt comune ( etaje de  intrare , protectie , soft start , alimentare , etc )  , deci ... vor fi tratate in paralel .

Precizez aceste amanunte pentru a nu exista comentarii ulterioare despre offtopic absurd .

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

In primul rand as dori sa salut pe colegii de la sectiunea amplificatoare.

Ca sa nu deschid un alt topic, am sa ma adresez prin prezenta la Dvs (voi), sperand ca nu deranjez pe nimeni cu poluarea topicului. Am construit un modul de amplificare iraudamp7s dupa proiectul ce se gaseste pe net, este functional, doar ca as dori sa-l refac in sensul de a desena cablaj nou, cu cateva modificari, pentru puteri mai mari.

Deoarece detin un amplificator Phonic iamp1620, l-am desfacut sa vad cum este lucrat, si am constatat ca au folosit tot integratul IRS2092, dar in afara de asta la partea de intrare (nu ma refer la indrarea in amplificator ci la intrarea in partea finala) sunt inca o groaza de piese. 1buc JRC13700, 2 buc 358A, 1buc JRC4580, si elementele pasive din jur.

Intrebarea mea este, la ce foloseste acel etaj intermediar, ce beneficii aduce in plus, sau este pur si simplu cum am mai auzit undeva expresia "cimitir de piese", sau ce anume ar fi bine de implementat pentru cresterea calitatii.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri

Cu stima Robert

Link spre comentariu

@thunderer, din pacate nu am schema (manual service) pentru Phonic iamp1620, si nu am gasit nici pe net (cred ca nu sa-a publicat inca). Sambata am facut cateva masuratori (reverse engineering) si asa am identificat cateva conexiuni. Daca o sa am timp la sfarsitul saptamanii am sa mai fac ceva masuratori, dar fara valori (cam greu de dezlipit atatea condensatoare smd) si oricum totul este informativ ca este aproape imposibil sa dai de toate traseele.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Bobine duble nu se pot folosi la filtre cum sint cele din link DAR bobina la care ai pus link nu este o bobina dubla in adevaratul sens al cuvintului CI SINT DOUA BOBINE necuplate intre ele si alea se pot folosi.

Dar alea sint totusi pt puteri destul de mici.

Ps: mai sus ma referisem ca nu se poate folosi bobina dubla.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări