ciupacabra Postat August 1, 2016 Partajează Postat August 1, 2016 salut am o antenna satelit digi doua receiver-uri doua televizoare exista vreo varianta de conectare astfel incat sa vad pe aceasi antena canale diferite pe televizoare ? (schema clasica ar fi : antenna intra in receiver,pe iesirea scart leg un televizor,pe iesirea OUT LOOP leg alt televizor ) Link spre comentariu
validae Postat August 1, 2016 Partajează Postat August 1, 2016 Din ce știam eu, nu poți decât fie cu un receptor tip dual Digi (s-au livrat câțiva ani de către Digi) fie montând două convertoare (LNC) pe aceeași antenă și ducând semnal separat la cele două receptoare. Mai exista o metodă care permitea comutarea LNC-ului cu frecvență mare între două canale diferite dar obligatoriu cu polarități diferite (unul pe H, altul pe V) dar nu știu dacă mai e posibilă la receptoarele digitale, metoda se folosea pe receptoare analogice. Link spre comentariu
zsjkuki Postat August 1, 2016 Partajează Postat August 1, 2016 Pui convertor cu doua iesiri,una pentru fiecare receiver. Link spre comentariu
cipri_mury Postat August 1, 2016 Partajează Postat August 1, 2016 Pui convertor cu doua iesiri,una pentru fiecare receiver. Exact asa am eu dar la mine este vorba despre Dolce.Sunt convins ca se poate face asta si la Digi dar pentru cea de a 2 a iesire din convertor(LNC) trebuie apelat la serviciile firmei altfel nu se poate decat sa vezi acelasi canal la ambele tv-uri lucru posibil si numai cu un singur receiver. Link spre comentariu
iuliantv Postat August 1, 2016 Partajează Postat August 1, 2016 (editat) ce asa de greu si atatea teoreii ,un simplu lnb cu cel putin 2 iesiri si vezi pe fiecare receptor ce vrei cca 36lei un lnb,si inca ceva cablu de la antena la al doilea receptor Editat August 1, 2016 de iuliantv Link spre comentariu
cipri_mury Postat August 1, 2016 Partajează Postat August 1, 2016 Mi-am adus aminte ca acuma vreo 10 ani aveam la tara Digi dar numai receiver (fara parabola respectiv lnc) si puteam sa ma uit la canale diferite pe 2 tv-uri.Dar cand ai instalatie satelit completa(receiver+lnc+parabola) se schimba lucrurile.Prin Digi am avut doar cablu dar nu cred ca pot sta lucrurile prea diferit fata de Dolce. Link spre comentariu
MISTER BIG Postat August 2, 2016 Partajează Postat August 2, 2016 urmeaza sfatul lui Iulian tv, pui un lnb cu 2,3,4 iesiri si merge f. probleme, cablu separat la fiecare receptor. Link spre comentariu
cipri_mury Postat August 2, 2016 Partajează Postat August 2, 2016 Indiferent cate ieșiri are LNC-ul nu cred ca in ziua de astăzi mai poți rezolva o asemenea problema de capul tau.Deci părerea mea ca numai apelând la firma unde ești abonat poți rezolva respectiva problema.Evident ca nu sunt sigur,deci pot sa ma si înșel dar va spun cum este la mine. Link spre comentariu
elmar Postat August 2, 2016 Partajează Postat August 2, 2016 (editat) salut am o antenna satelit digi doua receiver-uri doua televizoare exista vreo varianta de conectare astfel incat sa vad pe aceasi antena canale diferite pe televizoare ? (schema clasica ar fi : antenna intra in receiver,pe iesirea scart leg un televizor,pe iesirea OUT LOOP leg alt receptor ce satelit cu alt televizor ) Poţi să faci şi asta ...dar dacă se recepţionează un canal care e de altă polaritate decât e calalul care se recepţionează pe receptorul primar(cel care se face out loop-ul) nu va fi semnal pe cel de-al doilea receptor...(dacă toate canalele recepţionate sunt pe aceeasi polaritate ...ori V ,ori H, poţi face aşa cum zici!) Mai corect e să faci aşa cum a zis Iuliantv ...adică să cumperi un LNB cu cel puţin două ieşiri şi să tragi la fiecare receptor de satelit câte un cablu(separat) Editat August 2, 2016 de elmar Link spre comentariu
iuliantv Postat August 2, 2016 Partajează Postat August 2, 2016 montajul este foarte simplu ,tot ce trebuie sa faci ,este sa faci conectarile bine si sa nu misti antena,nici stanga dreapta nici sus jos,si puni lnb-ul exact in pozitia celui vechi ,exact cum e drept sau putin sucit,success Link spre comentariu
Florinel TV Postat August 2, 2016 Partajează Postat August 2, 2016 salut am o antenna satelit digi doua receiver-uri doua televizoare exista vreo varianta de conectare astfel incat sa vad pe aceasi antena canale diferite pe televizoare ? (schema clasica ar fi : antenna intra in receiver,pe iesirea scart leg un televizor,pe iesirea OUT LOOP leg alt televizor ) Daca conectezi al 2 ilea resaiver la primul prin OUT LOOP nu prea ok ca daca opreste primul resaivar atunci nu mai merge nici al 2 ilea resaivar , cel mai simplu este sa montezi un spliter pe firul de la LNB (dar atentie spliterul sa nu fie cu tranzistori ca atunci nui ok treaba ci sa fie cu bobine) si se pierde doar programul ProTv international doar acest program nu va merge in rest toate vor merge fara probleme , si daca vrei ca acest program sa meagra atunci iti trebuie LNB dublu adica cu 2 iesiri Link spre comentariu
cipri_mury Postat August 2, 2016 Partajează Postat August 2, 2016 Atata caz pentru nimic.Dar totuși autorul topicului a scris doar ca deține respectiva instalație satelit nu si la ce firma este abonat.De aceea eu pomeneam in postările mele precedente ca (poate) trebuie sa apeleze la respectiva firma.Sunt perfect de acord ca varianta LNC-ului cu 2 ieșiri este cea mai ok.LNC-ul meu de la Dolce este cu 5 ieșiri iar Digi am prin cablu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum