Vizitator George Gherghinescu Postat August 1, 2016 Partajează Postat August 1, 2016 (editat) Buna ziua. Am achizitionat de scurt timp un frecvent-metru romanesc E0204. Functioneaza bine si sunt multumit de el, are nevoie doar de o curatare temeinica pentru ca a fost depozitat mult timp. E inauntru ca un sac de aspirator Si poate condensatori electrolitici noi de buna calitate. Citind manualul lui am observat ca sunt mai multe variante: E0204-1, E0204-2 si E0204-3. La pagina sase unde sunt descrise caracteristicile oscilatorului intern sunt specificate trei variante si stabilitatea/zi a fiecaruia. Pe exemplarul meu nu este trecut decat E0204. Oscilatorul de referinta este de 5Mhz, afisajul este verde, pe fata este scris totul in engleza si este fabricat in 1985. Am sa pun si cateva poze cand ajung acasa. Cunoaste cineva dupa ce se poate identifica varianta? Multumesc. George. Editat August 1, 2016 de George Gherghinescu Link spre comentariu
VAX Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 Pe mine m-ar interesa schema de prescaler cu circuit integrat de la Plessey. Ma mai intereseaza si datele de la OCXO 10 MHz fabricat de Cathodeon, cu care erau dotate primele variante de E-0204. Are cineva si schema interna a acestui oscilator termostatat ? Cum este in raport cu bazele de timp poloneze, acelea pe 5 MHz ? A incercat cineva sa inlocuiasca numaratorul rapid 74196 cu varianta Schottky 74S196 ? La ce frecventa maxima merge ? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 Nu mai stiu in care tip de E020x de la IEMI primul numarator era realizat fizic cu doua capsule de 74S112. Imi amintesc ca am construit primul frecventmetru avind primul numarator copiat dintr-un f-metru IEMI. La fel etajul de intrate 0-70 mhz l-am copiat, inclusiv pcb-ul din e0204, iar partea de prescaler (cea cu un milion de bfy90 si diode zenner) am cumparat-o de la un angajat din service-ul IEMI pe o gramada de bani. La fel si baza de timp. Toate, inclusiv f-metru cu 8 decade sint inca in functiune! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum