Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Variantele frecvent-metrului I.E.M.I. E0204

Vizitator George Gherghinescu

Postări Recomandate

Vizitator George Gherghinescu

Buna ziua.

Am achizitionat de scurt timp un frecvent-metru romanesc E0204.

Functioneaza bine si sunt multumit de el, are nevoie doar de o curatare temeinica pentru ca a fost depozitat mult timp. E inauntru ca un sac de aspirator :) Si poate condensatori electrolitici noi de buna calitate.

Citind manualul lui am observat ca sunt mai multe variante: E0204-1, E0204-2 si E0204-3. La pagina sase unde sunt descrise caracteristicile oscilatorului intern sunt specificate trei variante si stabilitatea/zi a fiecaruia.

Pe exemplarul meu nu este trecut decat E0204. Oscilatorul de referinta este de 5Mhz, afisajul este verde, pe fata este scris totul in engleza si este fabricat in 1985. Am sa pun si cateva poze cand ajung acasa.

Cunoaste cineva dupa ce se poate identifica varianta?

Multumesc.

George.

Editat de George Gherghinescu
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marele Savant

1

• VAX

1

Top autori în acest subiect

Pe mine m-ar interesa schema de prescaler cu circuit integrat de la Plessey. Ma mai intereseaza si datele de la OCXO 10 MHz fabricat de Cathodeon, cu care erau dotate primele variante de E-0204. Are cineva si schema interna a acestui oscilator termostatat ? Cum este in raport cu bazele de timp poloneze, acelea pe 5 MHz ? A incercat cineva sa inlocuiasca numaratorul rapid 74196 cu varianta Schottky 74S196 ? La ce frecventa maxima merge ?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu mai stiu in care tip de E020x de la IEMI primul numarator era realizat fizic cu doua capsule de 74S112. Imi amintesc ca am construit primul frecventmetru avind primul numarator copiat dintr-un f-metru IEMI. La fel etajul de intrate 0-70 mhz l-am copiat, inclusiv pcb-ul din e0204, iar partea de prescaler (cea cu un milion de bfy90 si diode zenner) am cumparat-o de la un angajat din service-ul IEMI pe o gramada de bani. La fel si baza de timp. Toate, inclusiv f-metru cu 8 decade sint inca in functiune!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări