Adrian Pruna Postat Iulie 31, 2016 Partajează Postat Iulie 31, 2016 Din partea mea securile pot sa rugineasca, eu apas pe buton. Niste poze cu cutitul si un video cu masina in lucru. Mai multe poze nu am deocamdata dar voi mai face la tot ansamblul. Ghidajul cutitului. Ghidajul cutitului. 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 31, 2016 Partajează Postat Iulie 31, 2016 Alta viata fata de versiunea cu con filetat! Mult mai sigur in exploateare. Sa`l folosesti sanatos. Cutitul din ce e facut? Arc? Grig Link spre comentariu
dorofteius Postat Iulie 31, 2016 Partajează Postat Iulie 31, 2016 Faina unealta, dar poti sa ii mai dai ceva viteza. La cum arata pistonul, nu cred ca sughite. Pompa nu se vede. Felicitari. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 31, 2016 Partajează Postat Iulie 31, 2016 Sincer să fiu, la viteza aia îmbătrânești până tai o mașină de lemne.....conul filetat e mult mai rapid, iar plasarea lui la un nivel jos față de postament evită rotirea accidentală a butucului, deci nu e chiar așa riscant. Dacă-l faceți ceva mai rapid atunci chiar merită efortul. Link spre comentariu
amudsen Postat Iulie 31, 2016 Partajează Postat Iulie 31, 2016 Nu merge un cutit in cruce? Ca vorba colegului @validae...... ne apuca ajunul....... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 31, 2016 Partajează Postat Iulie 31, 2016 (editat) Ai vazut una industriala cu con? Eu nu. Hidraulice cit cuprinde. In functie de motorizare sa stii ca sint unele care zbirniie. Asta e prototipul , il va imbunatati. L.E. M`am uitat mai atent acuma , apoi butucul ala e in jur de 60cm cu noduri si verde. Nu`i chiar asa de usor de crapat. Editat Iulie 31, 2016 de Ion_Bumbu 1 Link spre comentariu
Adrian Pruna Postat Iulie 31, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2016 Impreuna cu cumnatu' rezolv o masina mare de 15 steri intr-o zi, pana cara el, eu ma ingrop in lemne crepate in stanga si in dreapta. Nici nu se compara cu nimica altceva, siguranta maxima in exploatare, eficienta, fara cozi rupte, maini tabacite, varfuri de conuri rupte/indoite, lovituri de picioare etc. La viteza actuala facem fata cu greu doua persoane cu caratu/manipulatu, deci nu se pune problema de viteza. Caracteristicile sunt : 2.2 kw 400V, 9.2 lpm, 200 bar, 13tf. Mai am un grup pompant (7.5 kw, 28 lpm) pe care m-am gandit sa-l pun, dar nu prea justifica, la fel nici cutitul de despicat in patru. De multe ori am cioate cu fibraj aiurea si sunt la 50-55 cm lungime si chiar daca este putere suficienta se poate rupe altceva. Stiu, urmeaza sa spuneti ca se poate face interschimbabil, dar chiar nu procesez lemne industrial, deci..... Cutitul este din tabla normala S355 (OL 52) de 15 mm, dar este covacit de cauaci si vad ca o facut treaba buna, cu toate ca stiu ca otelurile cu procentaj de carbon sub 0.3% nu prind la calire, dar tine chiar bine gura la el. La un otel arc apar probleme la suduri. Oricum, partea de hidraulica am calculat-o si am obtinut cel mai bun raport eficienta-randament-economicitate. 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 31, 2016 Partajează Postat Iulie 31, 2016 Da, apar la unele din ele daca folosesti bazic, la altele nu, depinde de compozitie. Foloseste insa cu incredere inox E312 nu mai crapa si e mai rezistenta sudura decit la bazic. Grig 1 Link spre comentariu
Adrian Pruna Postat Iulie 31, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2016 Asa-i, si in industrie la sudarea MAG se foloseste inox cu Cronigon - amestec 98% Ar + 2% O2 1 Link spre comentariu
maxente Postat Mai 25, 2019 Partajează Postat Mai 25, 2019 E interesanta scula, dar nu stiu cat de bine o merge in lemn uscat tun, ba sa mai aibe si noduri. Acolo in film sunt numai busteni verzi. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 25, 2019 Partajează Postat Mai 25, 2019 Mai bine decit in cei uzi merge. 2 Link spre comentariu
Adrian Pruna Postat Iunie 2, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2019 La 25.05.2019 la 23:24, maxente a spus: E interesanta scula, dar nu stiu cat de bine o merge in lemn uscat tun, ba sa mai aibe si noduri. Acolo in film sunt numai busteni verzi. Pai ia de aici si ceva uscat, ba chiar de-a latul 1 Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 2, 2019 Partajează Postat Iunie 2, 2019 Asa da ! Din pacate nu mai am nevoie ca mi-am bagat gaze Link spre comentariu
pet Postat August 12, 2023 Partajează Postat August 12, 2023 Buna, am aparat de crapat lemne gude, de 5.3 t. De o luna de cand am inceput sa crap lemnele aparatul se supraincalzeste si se oprește, stie cineva care ar putea fi cauza? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum