Vizitator edjdarkady Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 pt inceput vreau sa inlocuiesc difu ala de 12" care e de vreo 50W cu PA-u ala si mai incolo in locu la medie si inalta sa-mi bag un horn cu driver! este buna ideea mea? ast. comentarii Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 alege un difuzor cu suspensia de cauciuc daca vrei ca boxele alea sa se auda cat de cat Link spre comentariu
Vizitator edjdarkady Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 alege un difuzor cu suspensia de cauciuc daca vrei ca boxele alea sa se auda cat de catmah voi tot nu intelege-ti...da-o dreq de cuite ca ii fac 2 gauri si o fac bass-reflex sau fac alta! vreau neaparat difuzor de tipu ala ca la PA de carton nu cu suspensie de caucuic. Cu suspensie de cauciuc am un SAL SBX3040 si nu se aude bine in cutia aia! Ala e dif tip subwoofer! Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 da dar nici tu nu intelegi ca difuzorul prezentat de tine e un jaf...un HP12W de la PAudio de exemplu Link spre comentariu
LostCell Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 puterea aparenta(S) este produsul dintre valorile efective alea curentului si tensiunii.dar cum pe difuzor circula semnal sinusoidal(~) rezulta ca curentul poate fi defazat inaintea sau in urma tensiuni,de aici apar puterea activa masurata in wati care este P= U*I*cos de fi(care se transforma un lucru mecanic,caldura..etc) si puterea reactiva Q=U*I*sin de fi.asta se inmagazineaza in campurile electrice ale bobinelor si condensatoarelor.Q se masoara in VAR (volt amper reactiv),S in VA(volt amperi si Pin W Wati Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 mah voi tot nu intelege-ti...da-o dreq de cuite ca ii fac 2 gauri si o fac bass-reflex sau fac alta!Tu vrei sa ghicim ce vrei? :rolleyes: Daca spuneai din prima ce vrei ne scuteai de atata vorbaraie.Incearca cu hp12W, hp12s, e12 (asta e cu magnet de neo, super usor),sau daca vrei ceva mai rasarit cumpara c12.Pt toate va trebui sa transformi boxa in bass reflex.E buna ideea cu driverul si hornul, dar per total nu stiu ce sa zic.Boxele actuale sunt functionale?Daca da mai bine fa direct altele noi, n-are rost sa le strici pe astea.Eventual ia ceva cu basi de 15" sa redea joasele mai bine. Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 Stimabile Don Petru, Esti amabil sa ne postezi poza cu difuzorul din 1992, pe care scrie si puterea aparenta de 40VA ? Asa cum am promis va arat un difuzor de 40VA. S-a cam dus saracul...dupa ce a fost forjat din greu cu o putere romaneasca de 35W per canal..... Daca as faci o analogie cu un exemplar made "China Town" din ziua de azi, ce putere ati crede ca as putea sa trec pe el (ma gandeam sa-l bobinez) ?. Si chiar de ar fi sa utilizez "materiale mai bune" (pentru ca in asta a constat evolutia difuzoarelor electrodinamice - ma refer la suport, membrana etc), tot saracul conductor din Cu izolat ma forteaza sa nu-l consider de cine stie ce puteri asemanatoare cu cele scrise pe unele difuzoare din ziua de azi. Spun asta ca sa subliniez inca o data ca ceea ce am scris eu la postul de pe acest topic din data de Wed Apr 11, 2007 8:05 pm nu poate fi interpretat ca poveste cum a spus Vasile ci este o crunta realitate. Si inca ceva, conventia adoptata "VA" - "W" in ultima perioada deriva si din faptul ca lucru mecanic util miscarii de translatie a membranei este dezvoltat in urma consumului de putere activa chiar daca din punct de vedere teoretic si practic se masoara puterea aparenta. :smt003 :smt003 :smt003 Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 Este exact cum a zis DAN, difuzor fabricat in Romania Link spre comentariu
ice_shadow Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 Fabricat de I.E.I si folosit in incintele Jazz. :smt003 Link spre comentariu
andreius Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 Pana si cei de la Elcomp scriu puterea in wati. Probabil ca pe timpuri nu aveau litera W cand imprimau scrisul pe difuzor :smt003 Toata lumea recomanda sa cumpere difuzoare de la Paudio dar ele nu mai exista pe hi-end.Vasile vrea sa renunte la ele si sa ne indreptam spre altele mai bune :rock: La banii pe care ii dai pe o bucata din seria hp nu te poti astepta la minuni.Dar cand dai aceiasi bani pe o pocnitoare chinezeasca zic ca faci o mare prostie. Mai bine strangi bani si iti iei ceva din seria Studio de la Beyma ,asta daca mai gasesti la noi. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 Nu poti sa dai un bairam cu difuri de casa.Difurile de la PA cred ca sunt cele mai bune ce se gasesc in tara, asta raportat la pretul lor.Nu prea sunt difuri care sa le depaseasca pe cele mentionate pana acum si sa fie mai ieftine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum