Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor in reglarea turatiei unui motor de curent alternativ.

M.Adrian

Postări Recomandate

Daca are condensator, motorul este monofazat. In acest caz sunt doua infasurari (patru fire) si un fir legat la carcasa (impamantare). Alta posibilitate (mai probabila) este ca motorul sa fie trifazat, dar un gospodar i-a pus un condensator si l-a legat ca motor monofazat. Nu este obligatoriu ca un motor stea-triunghi sa aiba 6 fire, o legatura intre doua capete de bobina ramane in ambele configuratii. Cred ca puterea de 25 W la ax este gresita, s-a sters un zero. 250 W ar fi o putere decenta pentru un ministrung. Si condensatorul de 10 micro ar corespunde. In acest caz, convertizorul de 250 W de pe Google este numai bun.In alta ordine de idei, un motor asincron monofazat de 25 W poate fi alimentat cu frecventa diferita de 50 Hz dintr-un amplificator audio prevazut cu un generator la intrare si cu un transformator la iesire. Condensatorul ar trebui schimbat pentru alte frecvente.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan_b11

4

• M.Adrian

4

• kinderu56

3

• puriu

3

Top autori în acest subiect

• 2 luni mai târziu...

Intr-un final am ajuns sa fac niste poze la motorasul respectiv. Cert este ca e trifazat (se vede dupa cele trei fire legate impreuna care formeaza steaua) si poate fi legat in stea la 220 V sau in triunghi la 125 V, asta dupa ce scrie pe eticheta.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

El a fost legat monofazat cele doua fire din dreapta cu manson peste ele la retea iar celelalte doua din stanga la condensator. Nu cred ca se poate lega trifazat, cel putin nu la 380 V.

Dar totusi as vrea, daca aveti vreo idee, sa ii reglez turatia. Convertizor de frecventa nici nu am gasit pentru asa putere(dupa ce ca nici foarte ieftine nu sunt).

Multumesc

Link spre comentariu

......Convertizor de frecventa nici nu am gasit pentru asa putere(dupa ce ca nici foarte ieftine nu sunt).Multumesc

Ba sunt, cautati pe net, sunt si cu intrare monofazata 220-240vac si iesire trifazata 220vac.Pretul este cam 100€.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări