puriu Postat Septembrie 8, 2016 Partajează Postat Septembrie 8, 2016 Daca are condensator, motorul este monofazat. In acest caz sunt doua infasurari (patru fire) si un fir legat la carcasa (impamantare). Alta posibilitate (mai probabila) este ca motorul sa fie trifazat, dar un gospodar i-a pus un condensator si l-a legat ca motor monofazat. Nu este obligatoriu ca un motor stea-triunghi sa aiba 6 fire, o legatura intre doua capete de bobina ramane in ambele configuratii. Cred ca puterea de 25 W la ax este gresita, s-a sters un zero. 250 W ar fi o putere decenta pentru un ministrung. Si condensatorul de 10 micro ar corespunde. In acest caz, convertizorul de 250 W de pe Google este numai bun.In alta ordine de idei, un motor asincron monofazat de 25 W poate fi alimentat cu frecventa diferita de 50 Hz dintr-un amplificator audio prevazut cu un generator la intrare si cu un transformator la iesire. Condensatorul ar trebui schimbat pentru alte frecvente. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2016 Partajează Postat Septembrie 8, 2016 Întâi suna pe-acolo ce poți și află ce motor ai, apoi e mai ușor de spus ce îți trebuie. Fă un fel de schema cu condensatorul și bobinele, pune poze, etc. Link spre comentariu
dan_b11 Postat Decembrie 2, 2016 Partajează Postat Decembrie 2, 2016 Intr-un final am ajuns sa fac niste poze la motorasul respectiv. Cert este ca e trifazat (se vede dupa cele trei fire legate impreuna care formeaza steaua) si poate fi legat in stea la 220 V sau in triunghi la 125 V, asta dupa ce scrie pe eticheta. El a fost legat monofazat cele doua fire din dreapta cu manson peste ele la retea iar celelalte doua din stanga la condensator. Nu cred ca se poate lega trifazat, cel putin nu la 380 V. Dar totusi as vrea, daca aveti vreo idee, sa ii reglez turatia. Convertizor de frecventa nici nu am gasit pentru asa putere(dupa ce ca nici foarte ieftine nu sunt). Multumesc Link spre comentariu
danpin Postat Decembrie 2, 2016 Partajează Postat Decembrie 2, 2016 ......Convertizor de frecventa nici nu am gasit pentru asa putere(dupa ce ca nici foarte ieftine nu sunt).MultumescBa sunt, cautati pe net, sunt si cu intrare monofazata 220-240vac si iesire trifazata 220vac.Pretul este cam 100€. Link spre comentariu
dan_b11 Postat Decembrie 2, 2016 Partajează Postat Decembrie 2, 2016 La ceva de genul OMRON VS mini J7 v-ati referit? Link spre comentariu
danpin Postat Decembrie 3, 2016 Partajează Postat Decembrie 3, 2016 Nu neaparat modelul specificat de Dvs. dar oricum, ceva de genul..., gasiti pe net destule modele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum