papanoiu Postat Iulie 31, 2016 Partajează Postat Iulie 31, 2016 (editat) Nu stiu pe ce topic merge subiectul, sper sa fi nimerit bine, titlul tradus suna cam asa; Aparat de indreptat tabla prin inductie electromagnetica. Si acum sa trec la ce ma "doare" si anume vreau sa-mi construiesc singur jucaria ca un aparat dedicat costa in jur de 2000 usd. Acum problema mare este ca nu stiu si nici nu am idee cum sa realizez capul (bobina) aici am cel mai mare dubiu, partea electronica o adaptez de la o plita prin inductie, la care ii modific partea de comanda sau optez pentru un model de genul acesta, direct modificat la care trebuie doar sa-i pun eu alt cap gen cel cu doi poli. In concluzie cum realizez bobina ? din poze vad ca are un miez probabil ferita cu doi poli si e destul de compact. Multumesc mult. Editat Iulie 31, 2016 de papanoiu Link spre comentariu
validae Postat Iulie 31, 2016 Partajează Postat Iulie 31, 2016 Trebuie să faceți unele măsurători pe un dispozitiv funcțional, altfel nu aveți cum ghici parametrii la care lucrează, frecvență, tensiune, inductanța bobinei de lucru... Să înțeleg că acea bobină încălzește local tabla și aceasta se îndreaptă practic singură datorită reducerii tensiunilor mecanice. Link spre comentariu
papanoiu Postat Iulie 31, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2016 Nu cunosc pe nimeni cu un asemenea aparat sa pot masura parametrii. Da, oarecum tabla isi revine la pozitia initiala, dar e valabil doar pentru lovituri mici si asa mai trebuie ciocanita putin ca treaba sa fie perfecta. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 31, 2016 Partajează Postat Iulie 31, 2016 Fără să ai un model de la care să te inspiri este extrem de greu să concepi de la zero așa ceva.Vorbim de un dispozitiv ce lucrează la frecvențe înalte și curenți relativ mari, uitați-vă doar la cablul bobinei de lucru..... Link spre comentariu
papanoiu Postat Iulie 31, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2016 Daca nu gasesc rezolvare nici pe acest forum o sa ma orientez catre o chinezarie care a copiat aparatul pe care l-am aratat mai sus. Sincer si chinezaria este destul de scumpa, adica cu vama si tva ajunge la 1000 dolari, dar totusi nu este dublu. Inca mai astept pe cineva care se pricepe la dispozitive cu inductie electromagnetica sa-mi dea o solutie. Link spre comentariu
adydep Postat Iulie 31, 2016 Partajează Postat Iulie 31, 2016 (editat) "Dorel tinichigiu model" îndreaptă tabla cu autogenu'...n-are el nevoie de aparate complicate cu inducție Trebuie să-i dai un tub de oxigen,și o butelie de aragaz Editat Iulie 31, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Iulie 31, 2016 Partajează Postat Iulie 31, 2016 (editat) E nevoie de electronica de putere Work Voltage: 220—240V Frequency: 50HZ Current: 10A Input Power: 2.4kVA Output Power: 800W Output Frequency: 40—45Khz Editat Iulie 31, 2016 de Rx-Tx Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 31, 2016 Partajează Postat Iulie 31, 2016 (editat) "Dorel tinichigiu model" îndreaptă tabla cu autogenu'...n-are el nevoie de aparate complicate cu inducție :reytreTrebuie să-i dai un tub de oxigen,și o butelie de aragaz Un ciocan si apoi chit si vopsitorie. Urmarea e ca dupa o lucrare de`a lu` Dorel in 2 ani iasa rugina... Grig Editat Iulie 31, 2016 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
validae Postat Iulie 31, 2016 Partajează Postat Iulie 31, 2016 Chestia bună e că sistemul ăsta cu inducție nu afectează vopseaua, ciocanul lui Dorel e bun doar acolo unde tabla e îndoită rău, nu doar puțin adâncită.Hai să nu discutăm de chestiuni diferite.... Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 31, 2016 Partajează Postat Iulie 31, 2016 Din ce am observat eu in site-ul de prezentare a sculei, poate arde si asta vopseaua daca timpul de expunere e mai mare de o secunda. Deobicei se prefera expunerea de o jumate de secunda papanoiu, eu recomand sa cumperi una, chiar si clona aia de pe aliexpress. E foarte complicat sa faci asa ceva, binenteles nu imposibil Daca stii ca scula isi scoate banii, atunci n-ai stres ca e pana in 1000$ chiar si aia de la chinezi Link spre comentariu
papanoiu Postat August 1, 2016 Autor Partajează Postat August 1, 2016 Corect, maxente. O sa comand aparatul din china. Da Doamne sa ploua cu grindina ca banii ii scot in 3 zile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum