Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Magnetic Heat Induction Dent Removal

Postări Recomandate

Nu stiu pe ce topic merge subiectul, sper sa fi nimerit bine, titlul tradus suna cam asa; 

Aparat de indreptat tabla prin inductie electromagnetica.

Si acum sa trec la ce ma "doare" si anume vreau sa-mi construiesc singur jucaria ca un aparat dedicat costa in jur de 2000 usd.

Acum problema mare este ca nu stiu si nici nu am idee cum sa realizez capul (bobina) aici am cel mai mare dubiu, partea electronica o adaptez de la o plita prin inductie, la care ii modific partea de comanda sau optez pentru un model de genul acesta, direct modificat la care trebuie doar sa-i pun eu alt cap gen cel cu doi poli.

In concluzie cum realizez bobina ? din poze vad ca are un miez probabil ferita cu doi poli si e destul de compact.

Multumesc mult.

post-221451-0-72754900-1469926586_thumb.jpg

Editat de papanoiu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Trebuie să faceți unele măsurători pe un dispozitiv funcțional, altfel nu aveți cum ghici parametrii la care lucrează, frecvență, tensiune, inductanța bobinei de lucru...

Să înțeleg că acea bobină încălzește local tabla și aceasta se îndreaptă practic singură datorită reducerii tensiunilor mecanice.

Link spre comentariu

Daca nu gasesc rezolvare nici pe acest forum o sa ma orientez catre o chinezarie care a copiat aparatul pe care l-am aratat mai sus.

Sincer si chinezaria este destul de scumpa, adica cu vama si tva ajunge la 1000 dolari, dar totusi nu este dublu.

Inca mai astept pe cineva care se pricepe la dispozitive cu inductie electromagnetica sa-mi dea o solutie.

Link spre comentariu

"Dorel tinichigiu model" îndreaptă tabla cu autogenu'...n-are el nevoie de aparate complicate cu inducție :reytreTrebuie să-i dai un tub de oxigen,și o butelie de aragaz :rade:

Un ciocan si apoi chit si vopsitorie.

Urmarea e ca dupa o lucrare de`a lu` Dorel in 2 ani iasa rugina... :nerv

Grig

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Din ce am observat eu in site-ul de prezentare a sculei, poate arde si asta vopseaua daca timpul de expunere e mai  mare de o secunda. Deobicei se prefera expunerea de o jumate de secunda

papanoiu, eu recomand sa cumperi una, chiar si clona aia de pe aliexpress. E foarte complicat sa faci asa ceva, binenteles nu imposibil

Daca stii ca scula isi scoate banii, atunci n-ai stres ca e pana in 1000$ chiar si aia de la chinezi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări