Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor incinta E15-350N

Vizitator jakye

Postări Recomandate

Vizitator jakye

Vreau sa-mi fac doua full range cu e15-350n si ca driver comp44 horn inca nu m-am hotarat.Vreau un raspuns cat mai bun in zona bas-kik bas,in ideia ca sa nu car subul tot timpul dupa mine...De cati litri sa fac incinta??..De 120 litri cu doua rezonatoare cu diametrul de 7.6cm si 8cm lungime ar fi bine? Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Crisan

4

• Mircea Bartic

3

• Sharky

3

• adi_0106

1

Vizitator jakye

Multumesc..rezonatoarele ce dimensiuni vor avea la 100 de litri acordat la 50hz?..dimensiunile date de mine mai sus..ma ajutat cu simularile cineva dar mi s-au parut cam mari..

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Sau doua tuburi de 105mm diametru si 98mm lungimea totala.Depinde de care gasesti.La Kon Electronic sunt de 105mm diametru x 115mm lungime. Eu le folosesc en-gross si sunt foarte multumit de ele.

Link spre comentariu

Cred ca voi folosi pht408 in locul lui comp44 in combinatia asta va merge filtrul cu protectie cu becuri? E15-350N merge lasat fara filtru?

raportul putere/spl al difului comparativ cu cel al lui PHT408 va duce la o supra-fortare a TW-uluiE15 - are 300 W si un SPL de 98 db/1wPHT408 are 30 W si 105 db/1wla puterea nominala - E15 - va scoate undeva pe la 123 db (fara cutie) pe cand PHT la puterea nominala va scoate undeva pe la 120 dbtinand cont ca in boxa vor intra 300 W - PHT-ul are nevoie de o atenuare de 9-10 dbideea: iti trebuie ori un TW cu putere sau SPL mai mare ori un driver
Link spre comentariu

Daca nu intra deloc in distorsiuni eu zic ca pht-ul va rezista la 300 W rms in boxa. Adevarul este ca la 123 dB la bas foarte rar ajungi la 120 dB varf la inalta...Dar totusi, un driver este mai bun decat un super tweeter...

Link spre comentariu
Vizitator jakye

Voi merge pe varianta cu com..in legatura cu incinta o voi face de 100 litri 60*44*40 dar vreau sa sti daca nu trebuie tinut cont si de volumul ocupat de difuzoare,vatelina...daca da cam cu cati litri trebuie marita incinta? Am facut rost de toate dar vreau sa fiu sigur inainte sa ma apuc de taiat...Multumesc :smt004

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

daca volumul brut este de 100litri eu zic ca este destul, se tine cont si de alea dar nu ocupa toate mai mult de vro 10 litri deci ramane efectiv 90 care sunt suficienti

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator DJ DNA

Sper ca nu o sa va oripilez si eu cu o intrebare.Se poate face un sub cu un astfel de dif?

In principiu, se poate face, daca nu te deranjeaza sa faci o cutie foarte mare.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări