Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Salinele din Ardeal

Vizitator

Postări Recomandate

Sa știi ca apa nu este asa de agresiva la Ocna Sibiului ca cea de la Ocnele Mari sau la Ocna Sugatag. De exemplu eu ma barbieresc în fiecare dimineață și nu fac spume când întru în apa. În schimb la Ocnele Mari, dacă ai făcut greșeală asta o data, în mod clar nu mai greșești și a doua oara. Diferența între apa din lacurile de la Ocna Sibiului și celelalte doua locații amintite, este ca la cele din urma apa este combinata cu sare din saline, adică nu are un echilibru natural cum este la Ocna Sibiului unde salinitatea creste progresiv cu adâncimea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Toni Marginean

5

• validae

2

• zvonacfirst

2

• Rx-Tx

1

Toni Marginean

Eu am patit cu apa sarata dintr-un bazin de la Ocna-Mures. Mi-a miscat toate zgarieturile si mi-a amanat vindecarea cu 10 zile! La Ocna-Mures nu sunt exploatate lacurile formate prin prabusirea terenurilor de deasupra galeriilor ocnei. Baile sunt cu mai multe bazine, apa supersalinizata, apa sarata normala si apa dulce, atat pe interior cat si afara. Apa sarata este de la o adancime de 2000 de metri extrasa cu sonde.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări