Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sunetul lui ac97 si ale lui hibe

Light_man

Postări Recomandate

Dupa o pana de curent am avut nefericirea sa constat ca mi-a micat placa de sunet on-board clasicul ac97. nu e o problema prea mare(exista si a doua placa, un PCI de la creative) dar imi era de folos si iesirea de pe board. acum intrebare: ce s-a putut intampla cu iesirea (line out)...ceva condesator sau altceva a facut BUM la pana de curent?va rog sa-mi sugerati ce as putea face sa remediez problema :weedman: ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Light_man

2

• LostCell

1

• ionut20

1

• pisoiu

1

Top autori în acest subiect

pai intai ar trebui sa examinezi cu ochiu placa de baza si sa vezi daca ii puscat ceva pe acolo..daca nu vezi nimic ciudat..atunci nu ai ce face..eventual un reset la BIOS.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

deci nu e nimic puscat..de genul un condesator sau ceva micut...dar mai degraba un scurt pe intarare ar avea vreo semnificatie? a fost un scurtcircuit de o durata relativ mica...cateva secunde maxim... dar dupa ala a mai mers o perioada....sa fie totusi un factor in plus..?oki restart bios....never done that! adica stiu in mare cam cum e procedeul...daca e cineva mai draguta sa imi explice si mie un pic :d :smt003 :smt005

Link spre comentariu

deci nu e nimic puscat..de genul un condesator sau ceva micut...dar mai degraba un scurt pe intarare ar avea vreo semnificatie? a fost un scurtcircuit de o durata relativ mica...cateva secunde maxim... dar dupa ala a mai mers o perioada....sa fie totusi un factor in plus..?oki restart bios....never done that! adica stiu in mare cam cum e procedeul...daca e cineva mai draguta sa imi explice si mie un pic :d :smt003 :smt005

Scoti bateria de la bios, si muti jumperul de langa bios pe pozitia de clear cmos .... cu toate ca prea mult nu cred ca te va ajuta cu sunetu ....
Link spre comentariu

Daca vreuna din sculele conectate in lant nu era impamantata, ai sanse sa iti apara tensiuni tranzitorii periculoase cand cade curentul. Chiar si cu ele impamantate exista riscul asta. Eu am avut la firma un bai acum cateva zile, mi-a explodat o priza din cauza faptului ca facea arc in ea (un destept a legat in priza aia o derivatie cu fir de cupru peste fir de aluminiu), si cand a pleznit siguranta am ramas fara interfata USB a unui harddisk extern de la unul din servere./pisoiu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări