Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Indentificare LED

Postări Recomandate

post-233928-0-07507600-1469706663_thumb.jpgpost-233928-0-43510800-1469706588_thumb.jpgVa salut!

Am procurat mai multe placi cu leduri din,corpuri de iluminat pentru hale industriale dar spre surprinderea mea,am vazut,ca nu sunt leduri normale.La 5v se aprind foarte putin si la 9-12v se aprind normal dar,se ard in 10-15 minute.Stie cineva ce fel de leduri sunt?Am vazut ca nu are rezistenta de limitare a curentului.Multumesc!

Editat de JBC
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• JBC

4

• mihaicozac

2

• Dxxx

1

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu se iau leduri fara un cod complet si DS !!!

In rest poti ghici si tu la fel de bine ca oricine, din ce spui se pare ca sunt leduri cu 2 jonctiuni inseriate, dar mai mult... iarasi pe ghicite...

Link spre comentariu

Vezi ce scrie pe placă, poate găseşti ceva indicii despre puterea totală, pe care o împarţi la nr de leduri. După aspect par ceva gen 3528 sau 3535, de 0,2W.

Link spre comentariu

Deci am ghicit destul de precis puterea...10mm e diametrul lentilei, ledul pare mai mic după amprenta de pe placă. Alimentează unul la 12V cu o rezistenţă de 27-33 ohmi şi măsoară tensiunea pe el. Dacă ai 10V sunt 3 leduri serie, la 6-7 sunt doar 2. Cel mai probabil e vorba de 3 cipuri de 20mA, la 10V dă fix 0,2W.

Link spre comentariu

Ai trei leduri într-o capsulă. Limitează curentul la maxim 20mA și vor funcționa bine.Lampa originală nu stătea bine la capitolul răcire, atâtea sute de leduri înghesuite unul lângă altul nu puteau avea viață lungă, se vede și pe capsulele unor leduri care au o tentă maronie.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări