amudsen Postat Iulie 27, 2016 Partajează Postat Iulie 27, 2016 Buna ziua, M-a pus cel negru sa iau un nvr pentru o camera, m-am jucat un pic cu el, parola pe admin era blank, si bineinteles, de ce sa nu schimb parola? Evident ca am facut-o, dar la logare nu o mai recunoaste (in mod evident am notat-o, si am bagat aceeasi parola). Deci, am un nvr blocat...... am reusit sa intru pe un cont de root, am vazut o structura de fisiere mai ciudata, cred ca trebuie sa sterg account din Config, parolele stiu ca sunt stocate undeva in /etc........ dar cum ajung acolo? Recunosc ca experienta mea in Linux e limitata, dar, se mai poate face ceva? Multumesc. Link spre comentariu
digix Postat Iulie 28, 2016 Partajează Postat Iulie 28, 2016 (editat) Sa presupunem ca ai uitat parola pentru userul admin. Daca ai acces ca root ii poti schimba parola tastand: passwd admin Editat Iulie 28, 2016 de digix Link spre comentariu
amudsen Postat Iulie 28, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2016 Multumesc, incerc in seara aceasta sa fac filmuletul, dar am sa incerc intai metoda lui @digix (cea mai simpla). Intradevar, prin telnet imi afiseaza cand dau comanda ls directoarele si fisierele cred ca din /root, imi apare # la orice comanda pe care o dau, dar inainte si nu dupa, iar la comanda df imi apar directoarele /mnt......... la care nu am accces (access denied). Oricum, sap......... Link spre comentariu
norad Postat Iulie 28, 2016 Partajează Postat Iulie 28, 2016 Ce raspuns da la comanda "#whoami" ? observatie: fara cratime. Apoi, in directorul /, dati comanda "ls -la" si faceti o poza la ecran. Link spre comentariu
amudsen Postat Iulie 28, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2016 Cam asa arata la prima vedere, multumesc. https://youtu.be/Q18JOhSx8a4 Link spre comentariu
digix Postat Iulie 28, 2016 Partajează Postat Iulie 28, 2016 Userul admin folosit de mine este un exemplu. Trebuie sa folosesti in loc de admin, numele userului pe care l-ai blocat. Vezi in documentatia NVR care este userul implicit. Link spre comentariu
norad Postat Iulie 28, 2016 Partajează Postat Iulie 28, 2016 Ok. Deci sunteti root. Ca sa vedeti o lista cu toti utilisatorii (users) trebuie sa va uitati in /etc/passwd. In consola se poate vedea cu utilitatul vi (nu stiu daca sistemul dumneavoastra are asa ceva). Incercati sa schimbati utilizatorul in consola. Adica sa deveniti utilizatorul "admin". #su - admin sau #su admin Daca utilizatorul exista, e posibil sa va ceara parola. Daca nu, o puteti apela si schimba cu #passwd Link spre comentariu
amudsen Postat Iulie 29, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2016 Pai a fost simplu si naucitor, dupa ce am pus parola pe admin (dupa ce o scrisesem in prealabil), cand am dat sa ma loghez din nou ca admin........ parola nu e buna (si nici nu am nici un user creat). Cand ajung acasa fac filmuletul cap - coada......... si incerc si comenzile sugerate de @norad. Link spre comentariu
norad Postat Iulie 29, 2016 Partajează Postat Iulie 29, 2016 Daca userul "admin" nu exista, atunci comenzile nu au nici un efect. Sa vedem filmuletul cu bootarea. Link spre comentariu
digix Postat Iulie 29, 2016 Partajează Postat Iulie 29, 2016 Unele DVR/NVR-uri blocheaza automat conturile tip remote de pe care se fac mai multe incercari nereusite de conectare (tastare gresita parola). Pentru asta este prevazut un user care permite numai conexiuni locale, cu acest user se poate debloca. Sigur te-ai uitat bine prin manual ? Link spre comentariu
amudsen Postat Iulie 30, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2016 (editat) https://youtu.be/boBV-TFxH00 Cum fac un user admin in /etc/passwd? sau cum vad daca exista acolo?Sau cum reusesc sa-l sterg de acolo? L.E. Chiar nu are manual acest nvr, e un "chinez" autentic Editat Iulie 30, 2016 de amudsen Link spre comentariu
digix Postat Iulie 30, 2016 Partajează Postat Iulie 30, 2016 cat /etc/passwd cu asta vezi ce contine, in prima coloana este userul. adduser admin ca sa adaugi userul admin, va trebui sa raspunzi la ceva intrebari si sa creezi si o parola. vezi daca in /etc/passwd ai useri de genul 888888, 666666 sau default si incerca sa te loghezi cu parola identica cu numele userului 888888,666666,default. Link spre comentariu
norad Postat August 1, 2016 Partajează Postat August 1, 2016 Din film, trag concluzia ca root-ul nu are drept de scriere in directorul /etc. Listati directorul /etc sa vedeti drepturile de scriere, citire, executie. Adica "ls -ls". Fiind root, se pot modifica drepturile cu "chmod". Link spre comentariu
amudsen Postat August 9, 2016 Autor Partajează Postat August 9, 2016 Imi cer scuze pentru cei ce ma ajuta, dar am avut niste probleme, dar sper ca le voi rezolva. Multumesc, dar din urmatorul filmulet, nu ma lasa. https://youtu.be/y32lkmA0BbE Link spre comentariu
Liviu M Postat August 10, 2016 Partajează Postat August 10, 2016 (editat) Pune pauza intre cat si /etc/passwd (si in general intre comenzi si argumente) cat /etc/passwd Pune pauza untre cd si .. cd .. Daca cd .. n-a functionat, Iti trebuie / inainte de dev cd /dev Ca sa schimbi directorul in /etc/mtdblock4 poti scrie direct cd /etc/mtdblock4 cu pauza intre comanda (cd) si director si cu / inainte de etc. Editat August 10, 2016 de Liviu M Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum