Testikov Postat Iulie 22, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2016 Asa ? Sper sa nu fie asa, pentru ca nu merge... Link spre comentariu
Testikov Postat Iulie 22, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2016 Ce e cu D5 ? Am intors-o invers (daca asta era problema) si nu merge nici asa. Q2 sta in conductie mereu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 22, 2016 Partajează Postat Iulie 22, 2016 Citat 2sesebe:Dioda D5 se muta in baza la Q2 in locul la R6, R6 se conecteaza intre baza si +12V. Link spre comentariu
Testikov Postat Iulie 22, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2016 Pai exact asa am facut. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 22, 2016 Partajează Postat Iulie 22, 2016 (editat) Muta R9 in serie cu D3 dar dupa C2 si scoate R4 de acolo. Asa ceva: PS: legat de ce ai spus aici http://www.elforum.info/topic/115478-amplificator-mosfet-cfa/page-22?do=findComment&comment=1402337, si in schema postata de mine anterior acelui post apare condesator in poarta la tiristor,....daca te uitai mai bine...... edit: vezi ca pe C2 trebuie sa ai tensiune negativa de cel putin 3-4 volti minus ca sa functioneze bine, iar din valoarea lui C2 setezi in cit timp sa se decupleze, dar cred ca stiai asta. Editat Iulie 22, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Testikov Postat Iulie 22, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2016 Nu merge nici acum. Pe C2 am ce se vede in poza (cu verde), iar in baza lui Q2 am 0,7v mereu (cu rosu). Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 22, 2016 Partajează Postat Iulie 22, 2016 (editat) Pai domnul meu, tu ai o problema cu simularea trafului. I-a pune in serie cu dioda un condesator si inca o dioda invers catre masa pt a descarca condesatorul. Condesatorul ar trebui sa fie de minim 47u-100u. Ceva de genul cum se foloseste la redresarea monoalternanta cind se foloseste un condesator pt reducerea tensiunii de retea (dar nu este folosita o punte). Sau mai simplu, poti conecta dioda de la una din infasurarile pt etajul final si maresti proportional si rezistenta serie (5k6 parca acum). Editat Iulie 22, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Testikov Postat Iulie 22, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2016 (editat) Imi pare rau, dar nu inteleg ce zici... Edit: Intradevar, sursa e problema. Daca ii dau eu -3...-12V Q2 nu mai conduce si treaba merge cum trebuie. Cand sursa scade la 0V Q2 face scurt pe C1 si il descarca. Editat Iulie 22, 2016 de Testikov Link spre comentariu
Testikov Postat Iulie 22, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2016 Nu cred ca am cum sa generez si tensiune pozitiva si negativa dintr-o singura infasurare a trafului, cea de 12V. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 22, 2016 Partajează Postat Iulie 22, 2016 (editat) Dublor de tensiune, este vorba de curenti mici. Editat Iulie 22, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Testikov Postat Iulie 22, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2016 Da dar nu mai pot sa redresez dubla alternanta tensiunea pozitiva principala daca fac asa. Link spre comentariu
Testikov Postat Iulie 22, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2016 Nu mai ma complic. Am revenit la schema mea. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 22, 2016 Partajează Postat Iulie 22, 2016 Pai domnul meu, tu ai o problema cu simularea trafului. I-a pune in serie cu dioda un condesator si inca o dioda invers catre masa pt a descarca condesatorul. Condesatorul ar trebui sa fie de minim 47u-100u. Ceva de genul cum se foloseste la redresarea monoalternanta cind se foloseste un condesator pt reducerea tensiunii de retea (dar nu este folosita o punte). Sau mai simplu, poti conecta dioda de la una din infasurarile pt etajul final si maresti proportional si rezistenta serie (5k6 parca acum). Link spre comentariu
Testikov Postat Iulie 22, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2016 (editat) Nu... Nu-mi place nici treaba asta. Ma complic daca stau sa mai aduc tensiune si din AC-ul amplifului. Asa pe aia de 12V o am deja acolo ca tot vine alimentarea montajului din ea. Lasa ca merge destul de bine si asa.... Si nu mor eu pt un tranzistor smd in plus, mic cat o furnica... Sesebe, condul ala de 220uF din poarta tiristorului din schema ta nu e cam mare ? Eu pusesem 1uF... Editat Iulie 22, 2016 de Testikov Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum