Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Protecţie amplificator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 231
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Muta R9 in serie cu D3 dar dupa C2 si scoate R4 de acolo.

Asa ceva:

Posted Image

PS: legat de ce ai spus aici http://www.elforum.info/topic/115478-amplificator-mosfet-cfa/page-22?do=findComment&comment=1402337, si in schema postata de mine anterior acelui post apare condesator in poarta la tiristor,....daca te uitai mai bine......

edit: vezi ca pe C2 trebuie sa ai tensiune negativa de cel putin 3-4 volti minus ca sa functioneze bine, iar din valoarea lui C2 setezi in cit timp sa se decupleze, dar cred ca stiai asta.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Pai domnul meu, tu ai o problema cu simularea trafului. I-a pune in serie cu dioda un condesator si inca o dioda invers catre masa pt a descarca condesatorul. Condesatorul ar trebui sa fie de minim 47u-100u.

Ceva de genul cum se foloseste la redresarea monoalternanta cind se foloseste un condesator pt reducerea tensiunii de retea  (dar nu este folosita o punte).

Sau mai simplu, poti conecta dioda de la una din infasurarile pt etajul final si maresti proportional si rezistenta serie (5k6 parca acum).

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Pai domnul meu, tu ai o problema cu simularea trafului. I-a pune in serie cu dioda un condesator si inca o dioda invers catre masa pt a descarca condesatorul. Condesatorul ar trebui sa fie de minim 47u-100u.

Ceva de genul cum se foloseste la redresarea monoalternanta cind se foloseste un condesator pt reducerea tensiunii de retea  (dar nu este folosita o punte).

Sau mai simplu, poti conecta dioda de la una din infasurarile pt etajul final si maresti proportional si rezistenta serie (5k6 parca acum).

Link spre comentariu

Nu... Nu-mi place nici treaba asta. Ma complic daca stau sa mai aduc tensiune si din AC-ul amplifului. Asa pe aia de 12V o am deja acolo ca tot vine alimentarea montajului din ea. Lasa ca merge destul de bine si asa.... Si nu mor eu pt un tranzistor smd in plus, mic cat o furnica...

Sesebe, condul ala de 220uF din poarta tiristorului din schema ta nu e cam mare ? Eu pusesem 1uF...

Editat de Testikov
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări