florinapostol Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Buna ziua. A facut cineva amplificator pp cu OS51 ? Nu sint multe scheme pe net, si as fi vrut sa stiu parerea celor care au lucrat cu aceasta lampa . http://www.nostubeshop.com/documents/r%C3%A1vel%20vr102.jpg Multumesc. Florin Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 (editat) Buna ziua. A facut cineva amplificator pp cu OS51 ? Nu sint multe scheme pe net, si as fi vrut sa stiu parerea celor care au lucrat cu aceasta lampa . http://www.nostubeshop.com/documents/r%C3%A1vel%20vr102.jpg Multumesc. Florin Nu cred ca la noi in tara a facut cineva un amplificator cu OS51,dar amplificatorul gasit de dv. este unul functional si foarte puternic,daca ne luam dupa dreapta de sarcina in PP pentru OS51 in conditiile acelei schema,pe sarcina veti avea aproximativ 130W...140W cu usurinta.Tensiunea anodica este in jur de 850V...900V iar cea de G2 este de 260V...265V,tensiunea de negativare pe G1 tuburi finale fiind de -35.5V....-37V. Cred ca se poate adapta schema foarte usor pentru tuburi europene/rusesti mai moderne in partea de preamplificare si defazor,bineinteles ramanand in final OS51,daca tot le aveti si doriti sa le puneti la treaba. P.S dupa graficul postat de mine mai sus,putem proiecta orice fel de schema dorim in PP cu OS51,nu trebuie neaparat o schema anume,nu-i mare inginerie avanad cateva date de catalog si niste grafice sa facem acest lucru. Editat Iulie 26, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
florinapostol Postat Iulie 26, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2016 Multumesc domnule Lazaroiu ! Ma asteptam sa imi raspundeti credeti ca puteti simula un amplificator cu OS51 , poate si cu 6SN7GT in defazor ? Nu ar fi nevoie sa ajunga la 130W ... Multumesc! Florin P.S. ampliful pe care l-am facut cu transformatoarele de la Dvs suna excelent. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 (editat) Multumesc domnule Lazaroiu ! Ma asteptam sa imi raspundeti credeti ca puteti simula un amplificator cu OS51 , poate si cu 6SN7GT in defazor ? Nu ar fi nevoie sa ajunga la 130W ... Multumesc! Florin P.S. ampliful pe care l-am facut cu transformatoarele de la Dvs suna excelent. Ne gandim si...facem,mai asteptam contributii sau discutii pe topicul lansat de catre dv.,asta ca sa luam in calcul la sfarsit toate propunerile sau criticile ce vor aparea! P.S ia priviti ce frumusete de amplificator a realizat colegul nostru din alta tara din schema amplificatorului propus de catre dv.,asa ar trebui sa decurga dupa aparerea mea un amplificator construit in intregime in regim DIY! Editat Iulie 26, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
florinapostol Postat Iulie 26, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2016 primul meu amplificator ( e cu traful pentru probe , acum are toroidal de la Petra) sper ca cel cu Os51 sa arate cel putin la fel de bine ca acela . Link spre comentariu
Kosmin Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 OS51 seamana cu EL156. ... Vreo 2 scheme pentru inspiratie: si Link spre comentariu
imreberes Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Interesante scheme, mai ales acel LV60. Ca driver foloseste EF804S care este precedat de E80CC. Eu precis invers faceam. Iar la alimentare 300V alternativi la care vine o punte de diode urmata de condensator la 350V ??? Link spre comentariu
imreberes Postat Iulie 27, 2016 Partajează Postat Iulie 27, 2016 Pt @florinapostol: de unde ai luat lampile si cu cat? Link spre comentariu
florinapostol Postat Iulie 27, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2016 Pt @florinapostol: de unde ai luat lampile si cu cat? Am luat mai multe lampi ( nu doar OS-uril) de la cineva care repara electronice prin anii 60 - 80 . Am dat destul de mult pe ele Link spre comentariu
Kosmin Postat Iulie 27, 2016 Partajează Postat Iulie 27, 2016 Interesante scheme, mai ales acel LV60. Ca driver foloseste EF804S care este precedat de E80CC. Eu precis invers faceam. Iar la alimentare 300V alternativi la care vine o punte de diode urmata de condensator la 350V ??? Condensatorii electrolitici utilizati pot fi de 450V, sau mai sigur cate 2buc de 400-450V inseriate cu rezistoarele aferente. Legat de tuburi ...fiecare foloseste ce are si dupa cum doreste. Link spre comentariu
florinapostol Postat August 1, 2016 Autor Partajează Postat August 1, 2016 Daca Os 51 nu e destul de atractiva ce spuneti de EL6 .Arata foarte frumos dar nu sint multe scheme pe net ( de fapt am vazut decit un SE ). Nu este din gama "audiofil" ? EL6 = EL36 ? Link spre comentariu
zal Postat August 1, 2016 Partajează Postat August 1, 2016 EL6 e altceva decît EL36. Fiind o lampă veche şi rară, schemele actuale sînt rare şi ele. Ptr diversificare, e bine să căutăm şi ale tuburilor înrudite cu EL6 ca 4699(EL6/425) sau EL12 toate variantele. Link spre comentariu
imreberes Postat August 14, 2016 Partajează Postat August 14, 2016 Uitati o descriere a realizarii unui SE cu OS51. Desi e scris in limba maghiara, pozele cred ca arata tot ce trebuie sa stii pt realizare. http://members.chello.hu/szarka.gyorgy/electron/os51se.html Link spre comentariu
florinapostol Postat August 14, 2016 Autor Partajează Postat August 14, 2016 Multumesc. Am citit ( cit m-a ajutat Google translate) , pare usor de realizat dar eu as vrea sa fac un amp P-P Lampile pe care le am pentru acest proiect sunt : OS51, 6SN7GT ,AZ4,ECC83. Mai sap pe net ,poate gasesc. Link spre comentariu
romicap Postat August 14, 2016 Partajează Postat August 14, 2016 (editat) OS 51 o pentoda de uz general asa ca nu vad ce mare filozofie ar fi sa concepeti un PP cu ele http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_os51.html Editat August 14, 2016 de romicap Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum