Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OS 51

florinapostol

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florinapostol

9

• imreberes

4

• THOMAS

3

• Kosmin

2

Top autori în acest subiect

Buna ziua.

A facut cineva  amplificator pp cu OS51 ?

Nu sint multe scheme pe net, si as fi vrut sa stiu parerea celor care au lucrat cu aceasta lampa .

http://www.nostubeshop.com/documents/r%C3%A1vel%20vr102.jpg

Multumesc.

Florin

Nu cred ca la noi in tara a facut cineva un amplificator cu OS51,dar amplificatorul gasit de dv. este unul functional si foarte puternic,daca ne luam dupa dreapta de sarcina in PP pentru OS51 in conditiile acelei schema,pe sarcina veti avea aproximativ 130W...140W cu usurinta.Tensiunea anodica este in jur de 850V...900V iar cea de G2 este de 260V...265V,tensiunea de negativare pe G1 tuburi finale fiind  de -35.5V....-37V.

Cred ca se poate adapta schema foarte usor pentru tuburi europene/rusesti mai moderne in partea de preamplificare si defazor,bineinteles ramanand in final OS51,daca tot le aveti si doriti sa le puneti la treaba.

Posted Image

P.S dupa graficul postat de mine mai sus,putem proiecta orice fel de schema dorim in PP cu OS51,nu trebuie neaparat o schema anume,nu-i mare inginerie avanad cateva date de catalog si niste grafice sa facem acest lucru.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Multumesc domnule Lazaroiu !

Ma asteptam sa imi raspundeti :aplauze

credeti ca puteti simula un amplificator cu OS51 , poate si cu 6SN7GT in defazor ?

Nu ar fi nevoie sa ajunga la 130W ...

Multumesc!

Florin

P.S. ampliful pe care l-am facut cu transformatoarele de la Dvs suna excelent.

Link spre comentariu

Multumesc domnule Lazaroiu !

Ma asteptam sa imi raspundeti :aplauze

credeti ca puteti simula un amplificator cu OS51 , poate si cu 6SN7GT in defazor ?

Nu ar fi nevoie sa ajunga la 130W ...

Multumesc!

Florin

P.S. ampliful pe care l-am facut cu transformatoarele de la Dvs suna excelent.

Ne gandim si...facem,mai asteptam contributii sau discutii pe topicul lansat de catre dv.,asta ca sa luam in calcul la sfarsit toate propunerile sau criticile ce vor aparea!

P.S ia priviti ce frumusete de amplificator a realizat colegul nostru din alta tara din schema amplificatorului propus de catre dv.,asa ar trebui sa decurga dupa aparerea mea un amplificator construit in intregime in regim DIY!

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

primul meu amplificator ( e cu traful pentru probe , acum are toroidal de la Petra)

Posted Image

sper ca cel cu Os51 sa arate cel putin la fel de bine ca acela .

Link spre comentariu

Interesante scheme, mai ales acel LV60. Ca driver foloseste EF804S care este precedat de E80CC. Eu precis invers faceam. Iar la alimentare 300V alternativi la care vine o punte de diode urmata de condensator la 350V ???

Link spre comentariu

Pt @florinapostol: de unde ai luat lampile si cu cat?

Am luat mai multe lampi ( nu doar OS-uril) de la cineva care repara electronice  prin anii 60 - 80 .

Am dat destul de mult pe ele :)

Link spre comentariu

Interesante scheme, mai ales acel LV60. Ca driver foloseste EF804S care este precedat de E80CC. Eu precis invers faceam. Iar la alimentare 300V alternativi la care vine o punte de diode urmata de condensator la 350V ???

Condensatorii electrolitici utilizati pot fi de 450V, sau mai sigur cate 2buc de 400-450V inseriate cu rezistoarele aferente. Legat de tuburi ...fiecare foloseste ce are si dupa cum doreste.

Link spre comentariu

Daca Os 51 nu e destul de atractiva  ce spuneti de EL6 .Arata foarte frumos dar nu sint multe scheme pe net ( de fapt am vazut decit un SE ).

Nu este din gama "audiofil" ?

EL6 = EL36 ?

Posted Image

Link spre comentariu

EL6 e altceva decît EL36. Fiind o lampă veche şi rară, schemele actuale sînt rare şi ele. Ptr diversificare, e bine să căutăm şi ale tuburilor înrudite cu EL6 ca 4699(EL6/425) sau EL12 toate variantele.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Multumesc.

Am citit ( cit m-a ajutat Google translate) , pare usor de realizat dar eu as vrea sa fac un amp P-P 

Lampile pe care le am pentru acest proiect sunt : OS51, 6SN7GT ,AZ4,ECC83.

Mai sap pe net ,poate gasesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări