Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema motor pompa apa

Vizitator floryn ilie

Postări Recomandate

Vizitator floryn ilie

Va salut cu respect am si eu o problema cu un motor de pompa pt apa a fost desfacut de cineva nepriceput si acum nu reusesc sa-l asamblez si sa-l fac sa functioneze va rog sa ma ajutati daca se poate , mentionez ca a fost masurat rotorul cat si statorul sunt in stare ok la fel si circuitul o sa pun si un filmulet 

P.S : problema este urmatoarea : sunt 2 fire din stator unu pe o bobina unu pe alta , 2 fire din circuit  si carbunii nu stiu cum sa leg firele le-am legat pe cele de curent la carbuni si la stator si nu merge la capacitate maxima faci si o flama puternica de culoare rosie albastra .

Editat de floryn ilie
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• dan-a2

1

• mihaighe

1

• adydep

1

Top autori în acest subiect

Capetele bobinelor statorului care ies pe lângă rotor le legi fiecare la câte o portperie (suportul cărbunilor). Apoi capetele celelalte se leagă la rețea. Nu știu cine a diagnosticat ca fiind bun acel motor, sau câtă meserie cunoaște,dar poți să-l probezi singur și simplu după o metodă pe care am descris-o cu lux de amănunte, inclusiv o filmare aici:http://www.elforum.info/topic/103553-verificarea-motoarelor-universale-cu-rotor-bobinat/

Link spre comentariu
Vizitator floryn ilie

V-am spus am legat firele iesite din stator la ' portperie (suportul cărbunilor)' si cele doua fire care vin din circuit dar se invarte foartte putin l-am dus la cineva sa-l masoare si in urma masuratorii spunand ca este functional , mai sus aveti si un video cu speranta rezolvari accestei probleme

Editat de floryn ilie
Link spre comentariu

De aia i-am recomandat să-l verifice cu metoda descrisă în topicul de la Electrocasnice. Nu are nevoie în cel mai simplist mod decât de o sursă de curent continuu (alimentator laptop, redresor auto) şi un bec auto de poziţii. Sau măcar o lanternă cu bec obişnuit căreia îi pui două fire în paralel cu butonul.

Link spre comentariu
Vizitator floryn ilie

Buna seara in primul rand vin cu rezolvarea accestei probleme si cu inchiderea topicului, tin sa multumesc membrilor care m-au ajutat la nimic si sa mentionez ca sunteti foarte buni in ceea ce priveste electronica nu v-ati dat seama  ca a din stator trebuie sa iasa inceput sfrasit inceput sfarsi bobinaj si sa trebuie legat : inceput bobina 1 retea inceput bobina 2 retea sfarsit bobina 1 carbune sfarsit bobina 2 carbune in final am reusit sa asamblez motorasul si sa-l fac sa functioneze  va multumesc inca odata pentru ca sprinjinul ca motorul fiind ars , NU este T/C

Link spre comentariu

Dacă se monta motorul exact așa cum a fost desfăcut, nu mai era problema asta. Dintr-o simplă filmare de pe YT e cam greu să-ți dai seama ce și cum, noi avem experiența, dar firele sunt la tine în mână......eu recomand marcarea firelor la demontare, ca să nu fie probleme la asamblare.

Link spre comentariu

Asta este D-nule Validae...facerea de bine:"țin să mulțumesc membrilor care m-au ajutat la nimic"..i-ați spus cum să lege motorul,și el vă trimite la împins vagoane :96 Auzi măi Nea Ilie,urât din partea dumitale :96...și "istețu'"ăla care l-a măsurat,nu știa să-l lege :scarpin ...ori l-a măsurat "cu_ruleta" :rade:

Link spre comentariu

tin sa multumesc membrilor care m-au ajutat la nimic si sa mentionez ca sunteti foarte buni in ceea ce priveste electronica nu v-ati dat seama  ca a din stator trebuie sa iasa inceput sfrasit inceput sfarsi bobinaj si sa trebuie legat : inceput bobina 1 retea inceput bobina 2 retea sfarsit bobina 1 carbune sfarsit bobina 2 carbune in final am reusit sa asamblez motorasul si sa-l fac sa functioneze  va multumesc inca odata pentru ca sprinjinul ca motorul fiind ars , NU este T/C

Daca nu erai mistocar si citeai ceva pe net vedeai ca motorul tau se mai cheama Motor cu colector serie-si asta spune totul despre cum se leaga.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări