Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frana de mana diy

Postări Recomandate

Buna ziua dragi forumisti.Doresc sa fac la masina frana de mana electrica cu ajutorul unui *actuator telescopic*  ce se foloseste la antene.Actuatorul il am, functioneaza la o tensiune de 36v.Am nevoie de o schema care sa imi actioneze actuatorul pentru o durata de timp pe care sa o pot regla, sa se foloseasca 1 singur buton pe care atunci cand il apas sa actioneze motorasul intr`un sens , iar cand il re-apas sa mearga in celalt sens.Pentru a lucra la tensiunea actuatorului *36v* voi folosi un invertor de tensiune pentru a lucra cat mai repede ca timpul tensionarii/eliberarii cablurilor de frana sa fie rapid.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Juice

8

• amudsen

2

• adydep

2

• loleksibolek

1

Top autori în acest subiect

La masinile cu frana de mana electrica, aceasta e conectata cu frana de picior, astfel incat aceasta regleaza puterea de franare, e un mecanism mai complex.  Sper sa nu te pierdem ca membru activ dupa acest proiect (daca totusi insisti sa-l faci). Sau vrei sa o instalezi pe masina soacrei? Scuze, dar totusi cu directia si sistemul de franare nu te joci.

Link spre comentariu

Si daca vrei un drift pentru gagica ce faci? :rade:   O sa raman spectator la subiect, ma intereseaza abordarea si eventuale solutii, dar mi se pare "nesanatos" un astfel de proiect. poate cineva o sa doreasca sa iti ofere informatiile de care ai nevoie.

Link spre comentariu

Si daca vrei un drift pentru gagica ce faci? :rade:

Neee...... Pentru drifturi iti trebuie frana de mana clasica, sa simti la "mana" vibratia, sa dozezi franarea ......... (nu gagica)

Link spre comentariu

Orice modificare la masina trebuie autorizata RAR.Mai ales chestiile esentiale,frana,directie,lumini.Ma indoiesc ca daca vei fi oprit in trafic si gasit cu asa ceva nu primesti amenda si iti ia talonul.Unui prieten i-a fost luat pentru ca nu-i tinea frana de mana acum doua saptamani si a fost obligat sa o rezolve,sa mearga la RAR pentru verificare ca sa primeasca inapoi talonul si sa poata circula.Plus o amenda destul de usturatoare.Eu zic sa te mai gandesti.Ca aplicatie pentru stimularea creierului merge,in rest...succes.

Link spre comentariu

O frina de mina electrica montata pe masina inca din procesul de fabricatie presupune un "dispozitiv" ce a fost testat timp de minim 6 luni - 12 luni de zile, incluzind citeva mii de ore de testare (mecanica, electrica si EMC minim).

Tu cite ore de testare ai planificat pe el?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări