BRANCA Postat Mai 14, 2023 Partajează Postat Mai 14, 2023 mihai7.Acolo mai contează şi factorul de amplificare al tranzistorului şi regimul de lucru.Verifică şi toate piesele conexe acestuia.Era bună o schemă cu tensiunile locale... Între altele verifică şi tensiunea de la plecare din sursă la blocuri.Posibil să ai şi ceva condensatori de filtraj cu scurgeri. Link spre comentariu
mihai 7 Postat Mai 14, 2023 Partajează Postat Mai 14, 2023 Domnule @BRANCA, acum radioul funcționează foarte bine, poate este puțin dezacordat, dar merge atât pe AM cât și pe FM. Eu am înlocuit tranzistorul 2SC930 cu S9018 și functionează, dar eram interesat dacă un tranzistor de radiofrecvență poate fi înlocuit cu unul uzual, mai ușor de găsit. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 14, 2023 Partajează Postat Mai 14, 2023 (editat) mihai 7.Contează şi caracteristicile,da' cel mai simplu era să tragi 3 fire ,EBC,şi lipeai diverşi tranzistori,din "arhiva" proprie,pentru testare.Mai uşor mergea cu un soclu,dar sunt rare. Editat Mai 14, 2023 de BRANCA Link spre comentariu
mihai 7 Postat Mai 14, 2023 Partajează Postat Mai 14, 2023 (editat) Da, domnule @BRANCA, ideea cu cele trei fire este foarte bună. Problema era că nu identificasem corect terminalele trnazistorului, din cauză că piesele sunt destul de înghesuite și aveam greu acces la Q1. Mulțumesc! Editat Mai 14, 2023 de mihai 7 Link spre comentariu
franzm Postat Mai 14, 2023 Partajează Postat Mai 14, 2023 Acum 2 ore, BRANCA a spus: Acolo mai contează şi factorul de amplificare al tranzistorului şi regimul de lucru. Beta? Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 14, 2023 Partajează Postat Mai 14, 2023 Beta.Tranzistorul amplifică în curent. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 14, 2023 Partajează Postat Iunie 14, 2023 Caut schema unui aparat de radio ZRK EROICA 3201 https://www.radiomuseum.org/r/zaklady_eroica.html Ma puteti ajuta? Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 14, 2023 Partajează Postat Iunie 14, 2023 (editat) O ai chiar in pagina aia, da click pe tab-ul schematics. Se pot solicita maxim 5 scheme pe zi, completezi formularul si ei trimit schema pe e-mail. Vad ca are doar 2 pagini, mai greu la manualele service cu multe pagini... Poate nu stiai, dar de ceva vreme poti sa faci asta fara bani si fara sa fii membru...s-au mai imblanzit si ei... Editat Iunie 14, 2023 de carageae Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 14, 2023 Partajează Postat Iunie 14, 2023 (editat) Ramasesem pe vechi...stiam ca pe Radiomuseum doar membrii au acces. Edit: Schema mea are doua pagini, a fost necesar sa le cer individual. Thank you for your interest in our schematics. As a guest you are granted access to a maximum of 3 pages per day and a maximum of 10 pages within 30 days (each schematic page must be requested individually) Editat Iunie 14, 2023 de Ovidanie Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 15, 2023 Partajează Postat Iunie 15, 2023 Acum 21 ore, Ovidanie a spus: Schema mea are doua pagini, a fost necesar sa le cer individual. Da....pentru un aparat care avea manual de service de 7 pagini a trebuit sa apelez la doi prieteni....dar era singurul loc unde se gasea... Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 28, 2023 Partajează Postat Septembrie 28, 2023 Salutare. Are cineva scanat o scală de Bicaz? Link spre comentariu
peternan Postat Septembrie 29, 2023 Partajează Postat Septembrie 29, 2023 (editat) Editat Septembrie 29, 2023 de peternan Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 29, 2023 Partajează Postat Septembrie 29, 2023 Acum 1 oră, peternan a spus: Mulțumesc frumos colegu! Link spre comentariu
mosu20 Postat Septembrie 29, 2023 Partajează Postat Septembrie 29, 2023 Acum 40 minute, sonic11 a spus: Mulțumesc frumos colegu! Metode ar fi mai multe dar sunt functie de dotare. Cu o imprimanta laser se poate printa de aici, de pe elforum. Se foloseste o folie tipica pentru imprimanta laser. Altfel, se apeleaza la un centru de copiere sau la un prieten cu o dotare adecvata. Apropo, nu am mai fost aciv si unele lucruri s-au modificat. Poate cineva sa imi spuna cum se posteaza o imagine (program, procedura)? Succes la reconditionare Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 29, 2023 Partajează Postat Septembrie 29, 2023 Acum 3 ore, mosu20 a spus: Metode ar fi mai multe dar sunt functie de dotare. Cu o imprimanta laser se poate printa de aici, de pe elforum. Se foloseste o folie tipica pentru imprimanta laser. Altfel, se apeleaza la un centru de copiere sau la un prieten cu o dotare adecvata. Apropo, nu am mai fost aciv si unele lucruri s-au modificat. Poate cineva sa imi spuna cum se posteaza o imagine (program, procedura)? Succes la reconditionare O sa incerc o printare cu UV sau și toner transfer. Mai este varianta cu sita serigrafica dar costă ceva sitele și nu se merita pentru o singura bucată. Pose se poate cu saituri de hosting gen imgur și postați lincul aici sau dați copii pe imagine și paste in topic, inelul aste este afișata direct imaginea și nu mai apare că link. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum