Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solicitari scheme aparatura vintage

Vizitator coric66

Postări Recomandate

Va salut.Am intrat în posesia unui radio made in Hong King ,cu tranzistori,fabricat ,după cum arată în anii 60-70,model TENKO ..si atat.Aparatul are patru lungimi de unda:medii,scurte,ultrascurte(88-108Mhz)și VHF(108-174Mhz),după inscripțiile de pe scala.Se alimentează la rețea sau cu 4baterii R14.A fost umblat in interior și de aceea as avea nevoie de schema electronică.Aparatul (carcasa)este în poza de mai jos.post-242604-0-32432800-1485550230_thumb.jpgMulțumesc anticipat pentru ajutor și o seara buna

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

D-le, esti comic, si aici scrii asa? VOLNA, de unde ai scos B-ul ala? Ori scrii cu chirilice, ori cu latine, nu le amesteca...nu exista BOLNA, ori VOLNA, ori

ВОЛНА

Poftim:

http://radiokot.ru/forum/viewtopic.php?f=1&t=111868

Aici e si schema completa, mai sus e doar parte de reglarea turatiei la motor...

http://www.rw6ase.narod.ru/00/el_p/wolna307s.html

(e un link cu instructiunile in format DejaVu deasupra pozelor). Se poate deschide cu irfan view.

Editat de carageae
Link spre comentariu

Ok.Multumesc.

Stiu cum este când ai nevoie de o documentaţie şi cât de mult te bucuri când o primeşti.

În plus, cunosc o mica parte din colegii de pe forum - sunt generaţia mea, şi nu vreau cu niciun chip să jignesc pe cineva nici măcar cu un cuvânt.

La urma urmei, foarte multe informaţii şi schimburi între noi sunt gratuite şi voluntare.

Cu stimă,

Link spre comentariu

Se puteau posta doar informaţiile cerute... că doar e primăvară şi e frumos afară ;)

Se puteau, dar se putea si corecta scrierea, la sugestia mea. Eu i-am scris userului prima data pe FB, am fost ignorat total. De aici atitudinea mea ironica.

Ca atare, ma retrag de aici, scrieti inainte BOLNA (adica o struto camila chirilico-latina...) si cu  la ânceput de cuvânt... ;)

Lucrand in sistemul pedagogic, am obosit deja sa citesc SMS-uri scrise asa si cand precizez cum se scrie corect, sa mi se spuna: "da, dar e mai comod cu a cand scrii de pe telefon"...si nici macar nu mai sunt majoritare telefoanele cu taste....dar obiceiul prost a ramas...

Cu tot respectul, d-le Visky, cred ca aici gresiti in atitudinea de a-i admonesta doar pe cei bine intentionati - eu nu m-am referit la o persoana, ci la atitudinea ei...

Si nici offtopic nu am fost, pt. ca am prezentat SI EU schema respectiva...

Editat de carageae
Link spre comentariu

Cea mai frecventă greșeală ce o comit majoritatea oamenilor cu un oarece nivel de pregătire este intoleranță față de cei mai săraci la doxă. Da...există oameni care nu cunosc ortografie, limbi străine și grafia lor, aritmetica pînă la genunchiul broaștei măcar și așa mai departe. Și nici nu sînt dispuși să se corecteze...oamenii doar sînt cum vor ei, nu cum vrem noi. Florin Călinescu a avut o replică mișto la un moment dat...nu-ți convine postul? Apeși pe telecomandă, nene...dacă insişti și tot la aia te uiți, înseamnă că e o urmă de masochism în sînge. Nimeni nu împiedică pe nimeni să nu răspundă cuiva a cărui exprimare, ignoranță etc. lasă de dorit. Nu iau apărarea nimănui, să nu fiu înțeles greșit...cu două facultăți la activ bașca un master, trei limbi străine fluent plus două de conversație, studii muzicale în particular și vaste cunoștințe enciclopedice, probabil nu sînt vreun prost și mai mult ca sigur știu ce îmi doresc de la viață...nu sînt modest și mi se rupe de părerea altuia despre mine atîta timp cît sînt conștient de nivelul intelectual ce posed. Așadar, probabil că ar fi un mediu mai bun dacă cei ce nu acceptă formele inferioare de viață să se limiteze la discuții cu cei pe care îi consideră demni de așa ceva. Personal, de cîte ori citesc înțepături din astea mi se face lehamite. Eu nu am nimic de pierdut, poate nici alții însă în ansamblu comunitatea pierde.

Am deviat de la subiect, drept care îmi cer scuze. Iar dacă cineva s-a simțit lezat, nu îmi cer pentru că am dreptate.

Link spre comentariu

Asa zisa intoleranta provine din faptul ca in societatea noastra cei mai putin pregatiti se cred destepti si nu accepta sfaturi dezinteresate de la cei care stiu mai multe.

Va recomand filmul Idiocracy...e o parabola grozava despre cum vom ajunge cu asemenea atitudine...de fapt nici nu sunt foarte sigur ca nu suntem deja intr-o asemenea societate...

Nu vreau sa se simta lezat userul din cauza caruia am inceput discutia, e vorba de o anumita atitudine generala de lehamite fata de informatia corecta...si cel mai ridicol e ca cei care comenteaza de pe margine, in loc sa contribuie suplimentar la luminarea celui in cauza, sar tot la gatul celui care stie mai multe...de parca am avea o norma cu cat de prosti trebuie sa fim...

Imi cer scuze tuturor participantilor la discutie, dar eu am fost educat cu respectul fata de valoare si adevar, nu cu respectul fata de dreptul/confortul ignorantului de a ramane ignorant...e ultimul meu post in acest topic, cine doreste sa-l ajut, in limitele cunostintelor mele, stie unde sa ma gaseasca...am si altceva de facut si, cum bine sublinia antevorbitorul meu, am si telecomanda...

Si pentru cei care vor sa inteleaga atitudinea mea...incercati sa dati cautare in google dupa

6H8C
...apoi dupa
6Н8С
Veti intelege apoi ce am vrut sa spun de fapt. Copiati direct textul, nu scrieti din nou, aparent e acelasi lucru, difera insa setul de caractere...cautati apoi si dupa 6N8S...

Editat de carageae
Link spre comentariu

Bine spus domnule @carageae.Interesanta discutia desi nu este locul cel mai potrivit pentu dizertatii.In urma cu ceva timp cand se reconfigura structura Elforum si se redenumeau sectiunile,am avut proasta inspiratie sa atrag atentia asupra denumirii sectiunii Audio pe tuburi,considerand ca mai potrivit sau corect ar fi Audio cu tuburi intrucat montajele prezentate in aceasta sectiune functioneaza cu tuburi, nu pe tuburi.Am fost vehement atentionat de moderatorul unei alte sectiuni(nu dam nume) ...Da' ce ba filmul se chema Cu aripile vantului sau Pe aripile vantului ?

In rest,numai de bine.

Link spre comentariu

Se spune corect ăripi...mai sînt anumite cartiere unde se folosește și termenul haripi dar nici DEX-ul, nici Academia Română nu au o poziție oficială. Deci ar veni cu ăripili lu' vîntu.

P.S...la ce dracu să te aștepți cînd ditamai președintele se exprima în limba lui şecspir cu sintagme de genul "for the our cooperation"... Pentru cine nu știe, asta s-ar traduce în românește "for zi auăr coopireișăn". N-ai cu cine, domne...continuarea se știe.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Va salut.Am cumpărat recent un radio marca RCA 8Q4 și am nevoie de schema pentru al readuce la viață.Schema de găsește pe Radiomuseum dar are foarte slabă rezoluție și oricât m-am chinuit nu am reușit să mă descurc.Schema este din două părți,radio și alimentatorul.Daca cineva dispune de un astfel de aparat mi-ar fi de folos și o poza cu dispunerea componentelor in interiorul șasiului pentru că am impresia că sa intervenit serios asupra montajului.Va mulțumesc anticipat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări