Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solicitari scheme aparatura vintage

Vizitator coric66

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Mulțumesc pentru ajutor și promptitudine colegilor dan a-2, ALVIN și der_doktor.Am reușit repararea radio Philips dar pentru Vanguard schemă nu corespunde cu a aparatului pe care îl dețin (aparatul meu are 6 tranzistori și un transformator defazor sau de ieșire??!!) și nici cu cea de pe Radiomuseum (cel puțin așa se poate observa în schemă neinteligibilă de pe sait).Aparatul pe care îl dețin nu mai are nici o inscripție și am identificat modelul după pozele din Radiomuseum și alte saituri.

Link spre comentariu

Da ,aveți dreptate,m-a indus în eroare schemă postață în două pagini(nu am fost atent la numerotarea tranzistorilor).Așa cum am zis aparatul arăta la interior și exterior ca cel din Radiomuseum. Să fie oare alt model?!Pe cablaj am descoperit acum scris foarte mărunt "29PT2103".Aparatul are numai un singur transformator și după poziționarea în circuit este defazor.Poate să aibă ieșirea direct pe difuzor?!Difuzorul are 15-16ohmi impedanta iar etajul final pare în contratimp.Difuzorul și transformatorul este întrerupt.

Link spre comentariu

Daca are doar traf defazor atunci iesirea din etajul final se face prin condensator serie cu difuzorul spre masa sau se leaga difuzorul la o masa ''virtuala'' realizata prin inseriarea bateriilor. Ceva de genul asta :

Posted Image

Posted Image

Cautati ''Cartea_albastra'', gasiti acolo toate variantele posibile, era postata o scanare chiar aici pe forum.

Posted Image

http://www.elforum.info/topic/96617-cartea-albastra/

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări