Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solicitari scheme aparatura vintage

Vizitator coric66

Postări Recomandate

Incerc sa recoditionez un amplificator RCF, model AM-835. Este  fabricat in anii 70 si pare interesant din ce am putut observa, in interior, fara a avea schema. Este un PP cu transformatoare, defazor si iesire. Cel de iesire pare de fapt autotransformator, cu tot felul de impedante: 4, 6, 8, 12, 16, 125, 335 ohmi, ultima este de fapt pentru linie de radioficare, 100 v. Interesant este ca acest autotransormator e montat in emitoarele finalelor, nu in colectoare (sarcina catodica totala, cum se numea echivalentul cu tuburi). Defazorul nu ataca direct finalele (2n3055 ), ci prefinalele sunt un fel de BD-uri dar cu o capsula mai ciudata, iar notarea in codul culorilor. Inca nu am acces bun la ele sa vad exact. Deci avem de fapt cate un darlington pe fiecare brat.

Daca cineva poate descarca schema de pe radiomusem, unde nu am cont inca, raman recunoscator. http://www.radiomuseum.org/r/rcf_am_835.html

Oricat am cautat, in alta parte nu am gasit.

Cu multumiri. 

,

Editat de costy67
Link spre comentariu

In primul rand multumiri user-ului ALVIN (locatia Madrid) pentru schema amplificatorului RCF AM-835 si pentru precizarile privind contul pe Radiomuseum.

E minunat sa vezi ca mai exista Omenie  si spirit de intrajutorare. Salutari si stima din Romania, domnule Alvin!

Dealtfel, schema e interesanta si merita analizata intr-o sectiune separata pe forum...

@carageae:  prefinalii din fiecare darlington sunt  BC142 (medie putere), iar finalii BD142 (mare putere, 117w dupa catalog, in capsula TO3 ca 2N3055). Dealtfel la mine in loc de un BD142 este montat de cineva  un 2N3055. Adevaratul prefinal este de fapt tranzistorul  care ataca transformatorul defazor, si care este tot BD142 . Atacul defazorului este de tip sarcina distribuita colector si emitor, adica primarul este impartit in doua infasurati separate, in colector si respectiv emitor... De lucrul acesta mi-am dat seama chiar inainte de a vedea schema, ca si de faptul ca in final avem un autotransformator de iesire ceea ce face ca pierderile sa fie mici si calitatea sunetului mai buna decat daca ar fi fost transformator.

Exemplarul ce il detin are un circuit pentru cuplarea bateriei auto de 12v, cu dioda de separatie, circuit ce nu apare in schema de mai sus.

Link spre comentariu

Am mai explicat in alt loc, pentru a descarca scheme trebuie la rindul tau sa contribui cu alte scheme, fotografii, preturi de aparate etc. La inscriere se plateste o taxa (20 euro am platit eu acum citiva ani), nu stiu daca s-au schimbat regulile in ultimul timp. Incerc sa atasez un PDF cu schema.

Taxa de inscriere e 25$ sau 20€, tu alegi moneda. Daaaaaaaaar inainte de asta trebuie sa fii acceptat de moderator ( sa demonstrezi ca poti contribui la sporirea "patrimoniului" asociatiei, ca detii o colectie destul de valoroasa, ca ai cunostinte de electronica si pc) si dupa platesti. Plus ca pentru tot ce postezi trebuie specificata provenienta/sursa de inspiratie. Editat de klauss00
Link spre comentariu

Plus ca pentru tot ce postezi trebuie specificata provenienta/sursa de inspiratie.

E mult mai bine asa...am gasit pe un site (de la noi,evident)expus un aparat de radio al carui data de fabricatie era trecuta cu mult inaintea celei reale,parca cu 2 ani mai devreme decat a inceput fabrica sa-l produca.In momentul cand am cerut explicatii cum a ajuns la aceasta datare,nu am mai primit nici un raspuns,pt ca asa-i la noi,nu raspunde nimeni pt cele declarate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări