peternan Postat Iunie 9, 2014 Partajează Postat Iunie 9, 2014 TURANDOT HIFI,alimentare cu transformator,imi cer scuze de eroare. Link spre comentariu
Armonia-S56 Postat Iunie 9, 2014 Partajează Postat Iunie 9, 2014 Sper sa va fie de folos. Spor la treaba ! Link spre comentariu
peternan Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Multumesc frumos Link spre comentariu
tim_matrix Postat Iunie 20, 2014 Partajează Postat Iunie 20, 2014 Rog o schema de radio Grundig 4097 mono,am gasit pe net dar nu se vede nimic,iar de pe radiomuseum nu se poate descarca. Tot pentru acest model cumpar ochiul magic care lipseste. Link spre comentariu
atilalukinich Postat Iunie 21, 2014 Partajează Postat Iunie 21, 2014 Salut,sa va fie de folos... Grundig 4097.pdf Link spre comentariu
peternan Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 Va rog o schema mai lizibila pentru TURANDOT HIFI ,am receptie f.slaba in UKW ,poate imi oferiti si sugestii pentru depanare,tuburile sunt ok. Multumesc! Link spre comentariu
Armonia-S56 Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 Un click pe imaginea postata de mine mai sus , va deschide imaginea in format 1290 X900 pixeli , intr-adevar nu prea lizibila. Dar inca un click dat pe aceasta imagine marita deja la 1290 x900 , o va deschide la rezolutia de 3300 x 2200 , foarte clara si perfect lizibila. Un click de dreapta pe aceasta si "save image as" , va permite sa o salvati in acest format pe calculatorul dvs , in vederea studierii , tiparirii , etc. 1 Link spre comentariu
kripton Postat Iulie 1, 2014 Partajează Postat Iulie 1, 2014 Salut,@paternen,Aparatul functioneaza pe celelalte game ? Daca functioneaza si exista certitudunea ca tuburile sunt bune, un prim pas este o curatare atenta si temeinica a comutatorului de unde care poate provoca situatia descrisa si care oricum trebuie curatat. Se poate observa usor ca la acest aparat, comutarea MA/MF nu se efectueaza ca la aparatele considerate "clasice" ; aici se conuta mecanic si circuitele de semnal din primul etaj FI ( prin scurtcircuitare, pentru MF este anulat circuitul MA si invers) . La curatare nu se vor utiliza nici un fel de materiale abrazive. Link spre comentariu
peternan Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 Multumesc pentru schema si sugestii! Pe MA merge bine,tuburile le-am verficat in alt receptor,comutatorul l-am curatat cu spray Contact,nu stiu cat de bine,deoarece este destul de ermetic.Urmeaza sa verific blocul UKW intr-un Capri.Mi-e teama ca s-a umblat in bobine si in acest caz ma depaseste. Link spre comentariu
kripton Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 Salut,Nu este nevoie sa se demonteze comutatorul pntru a-l verifica. Prezinta interes , fiind mai greu accesibile, cele doua sectiuni , Um (U indice m; in primarele primului filtru FI ) si sectiunea U (indice)l, in cuplaje . Se va deconecta conductorul central ( punctul 2 din filtrul FI) Intre firul central si ecranaj se conecteaza ohmetrul sau orice indicator de continuitate. Pe MF, intre ecranaj si firul central trebuie sa fie circuit inchis.iar pe MA circuit deschis. La fel se procedeaza si cu sectiunea Ul 4,5,6 prin deconectarea firului de la FI . De data asta continuitatea se verifica intre conductorul de la ( punctul 5 ) FI si "masa".Nu pot afirma ca verificarea blocului UUS intr-un radioreceptor de alt tip este cea mai buna idee . Oricum , daca s-a umblat si in miezurile filtrelor FI/MF , este necesara si reacordarea acestora. Ar fi indicata scrierea locatiei in profil deoarece , in cazul in care aparatul este doar dezacordat si miezurile au ramas intacte, un prieten, un cunoscut, poate chiar un utilizator apropiat care poseda un generator de semnal ( acuma exista si portabile, usoare ), poate rezolva problema in cateva minute . Totusi, de regula , pozitia initiala a miezurilor se poate vedea cu aproximatie si se poate incerca prima data re-pozitionarea lor dupa eventuale indicii ( cum ar fi: pana unde interiorul carcasei miezului este prafuit sau mai inchis la culoare, pana unde exista urme de vopsea , ceara , etc. ) Desigur sunt doar sugestii, nu se poate evalua situatia exacta decat la fata locului . Oricum, succes si asteptam oarece rezultate. Link spre comentariu
peternan Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 Am facut un relaj FI dupa ureche,merge acceptabil.Pot folosi un VERSATESTER E0502 pentru reglaj? Multumesc! Link spre comentariu
kripton Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 Salut,Se utilizeaza un generator de semnal modulat ( heterodina modulata ) "E 0503" ar fi potrivit , genereaza semnal modulat, atat in amplitudine ( pentru MA ) cat si in frecventa ( pentru MF) cu frecventa purtatoare pana la cca. 120 - 150 MHz. Link spre comentariu
kripton Postat Iulie 5, 2014 Partajează Postat Iulie 5, 2014 Salut,Indiferent de motoda folosita pentru reacordare , este recomandabila inlocuirea lui C 133 din detectorul MF, situat in apropiera tubului EABC80 Este usor de gasit; de regula are o pozitie accesibila . Link spre comentariu
Aurel Iosif Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 (editat) Poate n-am procedat corect postand imaginea astfel, dar lasand asta la o parte, rog colegii forumisti sa ma ajute cu schema acestui aparat. Multumesc anticipat. In cateva zile voi intra in posesia aparatului si atunci voi posta poze reale. Editat Iulie 9, 2014 de monday Link spre comentariu
radianr Postat Iulie 11, 2014 Partajează Postat Iulie 11, 2014 http://www.rw6ase.narod.ru/000/rpl_s1/kazan2.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum