Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solicitari scheme aparatura vintage

Vizitator coric66

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut stimati colegi.Am o intrebare.In cartea Laboratorul radioamatorului de Boghitoiu sunt date cateva scheme de radiouri cu lampi,inclusiv una a unui radio "Turist" care foloseste lampi cu incalzire directa de provenienta sovietica,5 la numar,cu alimentare de la baterii si de la un redresor cu doua punti,presupun cu seleniu.Acel radio,care receptioneaza UL,UM si foloseste primul tub ca preamplificator RF cu sarcina rezistiva,este de fabricatie romaneasca sau sovietica?Nu apare mentionat in "cartea albastra" insa nu sunt sigur ca nu este romanesc.Ma puteti ajuta?

Link spre comentariu

Salut stimati colegi.Am o intrebare.In cartea Laboratorul radioamatorului de Boghitoiu sunt date cateva scheme de radiouri cu lampi,inclusiv una a unui radio "Turist" care foloseste lampi cu incalzire directa de provenienta sovietica,5 la numar,cu alimentare de la baterii si de la un redresor cu doua punti,presupun cu seleniu.Acel radio,care receptioneaza UL,UM si foloseste primul tub ca preamplificator RF cu sarcina rezistiva,este de fabricatie romaneasca sau sovietica?Nu apare mentionat in "cartea albastra" insa nu sunt sigur ca nu este romanesc.Ma puteti ajuta?

Nu este indicat cumva si tipul aparatului? Sau, este portabil/stationar? Exista multe aparate Turist si portabile si stationare fabricate de VEF, Lavia (Lituania) cu aceste tuburi... Dar noi nu am fabricat nici un aparat portativ cu tuburi...Aparatul Turist cu tuburi electronice nu apare in lista produselor Radio Popular...
Link spre comentariu

Da,multumesc,aceea este schema.Stiam ca s-au mai facut aparate de radio si la alte intreprinderi in afara de Radio Popular,sau sunt unele mai putin raspandite(cum ar fi varianta pentru "smecheri" a radio Modern,cu un tub FI in plus)si era posibil sa nu stiu de ele.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut, Denumirea corecta si exacta este: "Scheme de radioreceptoare", Vol I si Vol II. Autori: ing. Toma Chiric, ing. Ioan Dinu, ing. Nicu Soroceanu.Editura Tehnica, Bucuresti, 1973.Vol. I contine scheme de radioreceptoare cu tuburi si tranzistoare fabricate in tara iar volumul II contine scheme ale unor aparate fabricate in afara tarii.Lucrarea a fost de cateva ori si in cadrul sectiunii "vanzari" de pe acest forum.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut!

Acum cîteva zile am dat peste o cameră de supraveghere tip GRUNDIG FA-43, echipată cu vidicon rusesc LI421-1.Am testat-o şi nu pot obţine pe ecranul tv decît diferite combinaţii de dungi.Ştie cineva unde aş putea găsi schema camerei?

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări