Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solicitari scheme aparatura vintage

Vizitator coric66

Postări Recomandate

mihai7.Acolo mai contează şi factorul de amplificare al tranzistorului şi regimul de lucru.Verifică şi toate piesele conexe acestuia.Era bună o schemă cu tensiunile locale...

Între altele verifică şi tensiunea de la plecare din sursă la blocuri.Posibil să ai şi ceva condensatori de filtraj cu scurgeri.

Link spre comentariu

Domnule @BRANCA, acum radioul funcționează foarte bine, poate este puțin dezacordat, dar merge atât pe AM cât și pe FM. Eu am înlocuit tranzistorul 2SC930 cu S9018 și functionează, dar eram interesat dacă un tranzistor de radiofrecvență poate fi înlocuit cu unul uzual, mai ușor de găsit.

Link spre comentariu

mihai 7.Contează şi caracteristicile,da' cel mai simplu era să tragi 3 fire ,EBC,şi lipeai diverşi tranzistori,din "arhiva" proprie,pentru testare.Mai uşor mergea cu un soclu,dar sunt rare.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Da, domnule @BRANCA, ideea cu cele trei fire este foarte bună. Problema era că nu identificasem corect terminalele trnazistorului, din cauză că piesele sunt destul de înghesuite și aveam greu acces la Q1. Mulțumesc!

Editat de mihai 7
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

O ai chiar in pagina aia, da click pe tab-ul schematics. Se pot solicita maxim 5 scheme pe zi, completezi formularul si ei trimit schema pe e-mail. Vad ca are doar 2 pagini, mai greu la manualele service cu multe pagini...

Poate nu stiai, dar de ceva vreme poti sa faci asta fara bani si fara sa fii membru...s-au mai imblanzit si ei...

Editat de carageae
Link spre comentariu

Ramasesem pe vechi...stiam ca pe Radiomuseum doar membrii au acces.

Edit:

Schema mea are doua pagini, a fost necesar sa le cer individual.

Thank you for your interest in our schematics. As a guest you are granted access to

• a maximum of 3 pages per day and
  • a maximum of 10 pages within 30 days (each schematic page must be requested individually)
Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Acum 40 minute, sonic11 a spus:

Mulțumesc frumos colegu!

Metode ar fi mai multe dar sunt functie de dotare. Cu o imprimanta laser se poate printa de aici, de pe elforum. Se foloseste o folie tipica pentru imprimanta laser. Altfel, se apeleaza la un centru de copiere sau la un prieten cu o dotare adecvata.

Apropo, nu am mai fost aciv si unele lucruri s-au modificat. Poate cineva sa imi spuna cum se posteaza o imagine (program, procedura)?

Succes la reconditionare

Link spre comentariu
Acum 3 ore, mosu20 a spus:

Metode ar fi mai multe dar sunt functie de dotare. Cu o imprimanta laser se poate printa de aici, de pe elforum. Se foloseste o folie tipica pentru imprimanta laser. Altfel, se apeleaza la un centru de copiere sau la un prieten cu o dotare adecvata.

Apropo, nu am mai fost aciv si unele lucruri s-au modificat. Poate cineva sa imi spuna cum se posteaza o imagine (program, procedura)?

Succes la reconditionare

O sa incerc o printare cu UV sau și toner transfer.

Mai este varianta cu sita serigrafica dar costă ceva sitele și nu se merita pentru o singura bucată.

Pose se poate cu saituri de hosting gen imgur și postați lincul aici sau dați copii pe imagine și paste in topic, inelul aste este afișata direct imaginea și nu mai apare că link.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări