Vizitator LacustaPP Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Te rog sa nu m-i te mai adresezi expres sau sa-mi rostesti numele,eu nu sm ce discuta cu tine,pentru mine nu existi. O clipa am crezut c-o puneti de un proiect comun.... Iarta-ma stapane de gandul murdar ce-mi trecu prin minte. Iti jur credinta vesnica daca ma lasi a asculta acel proiect. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Leco verifica pdf-ul aceluiasi tranzistor, graficul power derating, vezi ce putere poate disipa la 200*C, si ai sa te lamuresti ca nu e asa simplu cum crezi Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 (editat) Am verificat tot pdf-ul. Daca la mine cu +/- 85Vcc au rezistat sa disipe circa 140W fiecare tranzistor, pe un radiator de care toata lumea a ris la inceputuri, stiti voi bine subiectul respectiv, nu vad de ce nu ar rezista sa disipe mai putin, in conditii de racire adecvate, repet si subliniez conditii de racire adecvate. Cel mai simplu este cum a facut Costin aici, fiind vorba despre ceva aproape identic ca putere: http://www.elforum.info/topic/115736-ţaţe-mici-10w-clasa-a-se/?p=1379581 http://www.elforum.info/topic/115736-%C5%A3a%C5%A3e-mici-10w-clasa-a-se/page-3?hl=mlgore Banuiesc ca accepta toata lumea verdicitatea acestor teste, reale, cu tranzistorii pe radiator in situatie reala de lucru, nu simulari, pareri, experiente inchipuite... Fiecare tranzistor va disipa jumatate din cei 105W. Editat Iulie 26, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Si daca ai verificat, de ce nu raspunzi la intrebarea mea? Sau zi-mi ce tranzistor e acolo si-mi raspund singur Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 (editat) Am specificat in recomandari, daca colegii nu citesc atent... Dupa cum spuneam tranzistorul din GCC va disipa aproximativ JUMATATE din puterea disipata totala, din care scadem disipatia pe rezistenta de 0,xx ohmi, restul fiind disipat de tranzistorul modulator semnal audio. Excludem pierderile pe celelalte componente active si pasive din montaj Deci puterea disipata a tranzistorilor finali nu va depasi 55-60W fiecare la o alimentare de 35Vcc si 3,5A curent de lucru. QED. Editat Iulie 26, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Fiecare tranzistor va disipa jumatate din cei 105W. In sfarsit, s-a facut si precizarea asta, chiar asteptam sa vad cand se va intampla MJ15003 este tranzistorul din ce am citit inapoi, din pdf-ul sau vad o deriva a puterii cu temperatura ( nu stiu daca termenul este corect, este vorba despre "power derating") este de 1,43W/*C peste 25*C, deci pana la 200*C cat ai pus tu printul ala ar fi 175*, care inmultit cu 1,43 inseamna 250W mai putin din maximul disponibil de... de 250... Adica daca ajunge la temperatura aia, nu mai are absolut nici o importanta unde se afla in curba SOA, pocneste fara gres. Ideea este ca inaintea SOA te limiteaza temperatura, pentru ca limiteaza puterea maxim disipabila. LE: Ca sa-mi dau si eu cu parerea despre subiect, nu este deajuns sa ai un etaj final in clasa A pentru a avea un amplificator bun, schema mi se pare totusi prea rudimentara ca sa merite abordata, iar clasa A mi se pare prea lacoma ca sa mai merite luata in calcul. Electronica audio a evoluat destul de mult, pana si clase D au acum performante decente la randament astronomic superior... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 (editat) Am spus clar ca nu luam in consideratie probleme de racire. Asta inseamna o racire corespunzatoare din toate punctele de vedere, radiator (suprafata radianta si material), izolatie electrica capsula/radiator sau tranzistor pus pe direct pe radiator si izolat electric radiatorul, pasta semiconductoare, eventuala racire fortata. Repet conteaza ca tranzistorul sa fie corect racit, si nu sint probleme. Sper ca toti colegii au citit esentialul... Discutia a fost strict despre aceasta schema, asa cum tu amintesti despre clasaD, pot aduce si eu in discutie clasa TD autooscilanta care are cel mai bun raport sonic-energetic (calitate audio si randament), dintre toate clasele de amplificare. Nu cred ca inafara de Victor (si mine evident )are cineva idee despre asa ceva (clasa TD autooscilanta), pe acest forum. Daca doriti putem dezbate subiectul, dar cum pe forum, nu am vazut chestii serioase de puteri mari (>500W/8R), nu cred ca are sens, clasa TD este ideala pentru puteri mari si foarte mari, randament de clasaD si puritate audio a clasei AB. O seara buna tuturor. Electronica audio a evoluat destul de mult, pana si clase D au acum performante decente la randament astronomic superior... Totusi sa nu ajungem sa comparam sunetul unei clase A cu o clasa D... Editat Iulie 26, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Discutia a fost strict despre aceasta schema... Si eu despre ce naiba am vorbit in finalul postarii anterioare? Am spus ca schema este prea rudimentara si cu un randament prea mic ca sa merite abordata, si am amintit tangential de D doar in scopul unei comparatii superficiale, nu ca o sugestie de abordat... Nu cred ca inafara de Victor (si mine evident )are cineva idee despre asa ceva (clasa TD autooscilanta), pe acest forum. Uite asta este genul de aroganta ce ma irita si nu ma pot abtine sa n-o amendez. Pe forum sunt in total 47,380 de membrii, cum poti afirma tu cu orice farama de siguranta ca-i cunosti suficient de bine pe toti cat sa poti afirma asa ceva? Sa dezumflam putin piedestalul pe care te pusesi: http://www.diyaudio.com/forums/class-d/267071-labgruppen-lab4000-td-class.html http://support.labgruppen.com/entries/26509046-What-is-Class-TD-technology- Am pus link-ul cu topicul tau de acolo ( cer scuze colegilor moderatori daca este nepermis ) in mod express pentru a demonstra validitatea celui de-al 2-lea link, adica pentru a-ti suprima orice comentariu negativ la adresa informatiilor de acolo, fiind tocmai marca despre care vorbeai in acel topic. Si alte surse: http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypotwor/SM%20scena/LabGruppen/TD_and_Flyback_theory.pdf http://labgruppen.com/technology/class-td-output-stage http://www.edn.com/electronics-blogs/anablog/4309722/Audio-amplifiers-class-T-class-W-class-I-class-TD-and-class-BS Adica pe bune acum, numai tu astii sa te folosesti de gugle sau cum? Nu vezi ca aroganta asta a ta irita? De ce nu incerci sa ti-o corectezi? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 (editat) Marian, omul a dorit sa abordeze o schema simpla, rudimentara sa foloseasca piesele pe care le are in dotare. Omul NU a stiut ca schema este o clasa A SE, cu randament foarte mic si putere de iesire asemeni. Ce facem acum, iar despicam firul in 114? Eu zic ca ceea ce a fost important s-a discutat si s-a lamurit... Daca mai este ceva de lamurit cu schema, discutam, daca nu, eu zic sa-l lasam pe el sa discearna ce are de facut. Ce modernizari i-as putea aduce??Ma refer la tranzistorii bc nu cei tip41-42.Eu am multi tranzistori pe acasa bc 5.. sau mai vechi bc171....Nu prea am bc 337,bc327.Nu ma refer la echivalente aici ci doar la marirea puterii fara sa maresc tensiunea de alimentare.Dupa cum a zis si colegul DjLeco Q3, Q4 si R7, formeaza un generator de curent constant, tot el da si puterea maxima ce se obtine la iesire.Deci daca schimb tranzistorii cu ceva mai bun sa zicem ar marii si puterea.Chestia este ca nu stiu ce bc-uri sa pun. Editat Iulie 26, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Unde naiba vezi tu fir despicat in 114? 2 obiectii sumare am postat la adresa schemei, si culmea sunt si la obiect Aaaa, tu ai voie sa postezi pomelnice interminabile, dar cand esti contrat cu argumente simple, nu e bine... Ok atunci poate o sa tac LE: Vezi ca am editat anterior, citeste, poate cobori putin cu picioarele pe pamant. Link spre comentariu
Vizitator LacustaPP Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Nu cred ca inafara de Victor (si mine evident )are cineva idee despre asa ceva (clasa TD autooscilanta), pe acest forum. In intregul Univers nu gasesti doi ca voi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 (editat) Marian, eu discut de clasa TD ca constructor si depanator de clasa TD, nu vorbesc despre ce poti citi pe google. Exista cineva pe acest forum (inafara de retrosong si de mine) care a facut FIZIC cu piese electronice un amplificator in clasa TD (chiar si in stadiul de teste, eu) ? Nu, atunci discutam discutii, despre ce citim pe google ca sa aratam ca si noi stim... Mi-ar fi jena sa pun link-uri de google si nu realizare proprie, daca vreau sa arat ca stiu despre TD. http://www.elforum.info/topic/108935-problema-yamaha-clasa-td/?hl=clasa Editat Iulie 26, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 27, 2016 Partajează Postat Iulie 27, 2016 (editat) Off-topic dar on-topic: in afara de V si de tine, nu sunt multi care fac orice ca sa transforme o discutie tehnica in razboi personal, in praf si pulbere.Sunt de acord ca discutiile contradictorii de natura tehnica sunt baza unui forum, dar se poate lasa personalul la o parte?" 07-02-2011, 01:23 PM First attempt of TD Class on Leco Amplifier ModuleAfter studying and studying, Yamaha and Labgruppen TD amplifiers schematics, I decided to give a try to implementate something on mine AB class amplifier.So I go to the Yamaha's Eee schematics (autooscilant) and extracted what I need for implementation to see if it works.Yamaha uses on each rail +Vcc and -Vcc ,3 pairs of transistors in voltage amplifier (2SA1492A +2SC3856A) ,I used just one pair of MJL21195+MJL21196 , and 3 pairs of mosfets in current amplifier (2SK3004), I used one pair of IXTQ52N30P (very fast and small gate charge mosfet)in tests.Officially Yamaha's use +/- 155Vcc in idle and in load, the supply falls down till around +/- 110Vdc, they use a very small power supply SMPS, but that's not important.After tests and tests , starting from +/- 110Vdc, I pushed far to +/- 170Vcc in idle(+/- 165Vcc in full load), because mine SMPS is with PFC, and drops just 10 Volts (+5 -5 on each rail) from idle to full load, and I have obtained what U can see in the movies.Don't laugh about "spider" connection of SMPS and TD part, just take couple minutes of your life and watch the small movies on youtube.Comments are very appreciated and welcomed, expecially about output power!Next week I will give a try, to implement modulate TD like Labgruppen, at 250Khz and 500Khz too, because on autooscilant Yahana TD Design, I hear sounds in colis, and gives small switching artefacts, more visible at 1000Hz.I obtained 109-110Vrms on 4 ohm dummy load, and trying into clip, smps has shut down (I have calibrate protection to act at around 3400-3500W)06-28-2016, 09:42 AM As long as the project was just for testing, the schematic isn't complete and will never be."Cam asta fuse experimentul. Editat Iulie 27, 2016 de validae Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 27, 2016 Partajează Postat Iulie 27, 2016 Leco ai un talent nativ in a face praf si pulbere absolut orice topic in care te bagi, nu te poti abtine sa fii tu insuti, nu te poti abtine sa nu transformi discutia intr-o osana la adresa realizarilor tale... AI zis ca nimeni nu are ideie de clasa TD, nu ca nimeni nu a realizat clasa TD: Nu cred ca inafara de Victor (si mine evident )are cineva idee despre asa ceva (clasa TD autooscilanta), pe acest forum. Adic scrie negru pe alb ca in afara de tine si Victor nimeni nu mai intelege clasa TD, nimeni n-a mai auzit de ea, asta dupa opinia ta oricum. Nu am de ce sa-mi fie jena ca am pus acele link-uri, mai cu seama ca te-au dezumflat semnificativ, motiv pentru care ai si devenit agresiv, ca asta esti tu, cand argumentele contra ta devin serioase, incepi cu agresivitatea. Masura judecatii cuiva ( oricui ) nu poate fi abordarea sau nu a unei clase, dar tu te legi de orice detaliu te-ar putea posta pe o pozitie superioara celorlalti. Personal imi cer scuze autorului topicului pentru contributia la offtopic si rog colegii moderatori sa stearga interventiile mele... Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 27, 2016 Partajează Postat Iulie 27, 2016 Voi redeschide topicul la cererea iniţiatorului. Link spre comentariu
Postări Recomandate