Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Egalizator 10 benzi

Extasy2525

Postări Recomandate

• Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Extasy2525

25

• niq_ro

16

• Dr.L

5

• iordan

3

Top autori în acest subiect

mda....am stat vreo 2 ore sa fac un calcul amarat de clasa a-5-a si n am reusit. Memoria mea ma lasat sa fac un calcul aiurea, asa ca pun o intrebare. Cum calculez acel 10 la puterea -12? ca eu nu am reusit sa ii dau de cap...lol

Link spre comentariu

daca nici ce-ti ti-am anexat nu te lamureste, e ..nasol, oricum de cand te chinui sa calculezi faceai montajul :goodman:PS: fa-ti rost de Mathcad si n-o sa maiai probleme de zecelaminusdoispe

Link spre comentariu

nu ce inseamna 10 la -12 ma interesa....pe mine ma interesa cum fac calculul in acel radical ceea ce mia explicat putin mai devreme. MultumescLater Edit: Am modificat putin frecventele la eq si leam facut sub forma 31Hz, 63Hz, 125Hz, 250Hz, 500Hz, 1KHz, 2KHz, 4KHz, 8KHz si 16KHz.Condensatori sunt asa:F1 - C6=69n, C7=4,7m -31Hz CH1F2 - C8=20n, C9=1m -125Hz CH3F3 - C10=4,7n, C11=264n -500Hz CH5F4 - C12=1.2n, C13=65n -2KHz CH7F5 - C14=330p, C15=15n -8KHz CH9F6 - C16=35n, C17=2.2m -63Hz CH2F7 - C18=10n, C19=500n -250Hz CH4F8 - C20=2.2n, C21=147n -1KHz CH6F9 - C22=680p, C23=30n -4KHz CH8F10 - C24=130p, C25=10n -16KHz CH10Cam asta a fost....acum urmeaza pusul in practica.

Link spre comentariu

da stiu ca erau cam ciudate valoriele condensatorilor, iar aseara am facut combinatile care aveam nevoie pt valoarea respectiva. La marea majoritate care nu se pot cumpara dintro bucata valoarea erau combinati de cate 2 sau 3 condensatori in paralel....ceea ce rezulta la o placa plina de condensatori.

Acum ca am rezolvat problema cu egalizatorul si sa nu deschid alt post as mai vrea ceva. Daca tot am facut egalizatorul controlat in tensiune sa elimin problemele potentiometrelor ce apar in timp, as vrea sa imi fac acelasi lucru si la potentiometrul de volum. Vreau o schema pt potentiometrul de volum sa il fac controlat in tensiune. Niq_ro stiu ca la prima pagina miau spus tu de un montaj sa fac la vechiul eq pe fiecare ptentiometru sa fac ceva cu fet sa fie controlat in tensiune. Daca ai o schema deja facuta pt asa ceva si poti sa o postezi ar fi bine....ca eu am citit ce miai zis tu acolo, dar nu prea imi dau seama cam cum ar trebui sa fac sa fie controlat in tensiune. Si as mai vrea un corector de ton ( bas, medi si inalte ) tot controlat in tensiune. Daca nu se gaseste un corector controlat in tensiune o sa improvizez pe fiecare pot montajul cu fet pt a fi controlat in tensiune :). Multumesc

Link spre comentariu

vezi si tu pe la http://perso.orange.fr/sonelec-musique/ ... tions.html

despre volumul comandat poti vedea 2: http://perso.orange.fr/sonelec-musique/ ... a_001.html si http://perso.orange.fr/sonelec-musique/ ... a_002.html

daca renunti la medii si vreo doar inalte si bas folosesti unul din clasicele TDA1524, LM1036, TCA5500 la gasesti schemele la http://www.tehnic.go.ro/ton.htm

Link spre comentariu

eu vreau sa imi reconditionez un amplificator. are gaurile date deja pt potentiometre si alte butoane, scrisul la fiecare pot ce face. Ma gandeam sa fac un corector cu LM, iar in gaurile deja facute trebuie sa bag balans, bass si inalte, iar volumul la locul lui. Pana la urma mam ragandit si vreau sa il fac pe bas, medi si inalte cum era ca si asa blansul este inutil. Balans daca vreau sa dau, dau din winamp-ul de la cal.

Link spre comentariu

@extazy2525-tu ai vrut o schema in care frecventele egalizatorului sunt comandate in cc-cum sunt la integratele gen tda 1524-sau o varianta mai imuna la zgomot a comenzii in ca(adica potentiometrele pe semnal)?ca schema asta e varianta a 2-a

Link spre comentariu

Dr.L eu am vrut o schema in care frecventele cunt comandate in cc ca la integratele tda 1524, si dupa cate am citit acelasi lucru face si la3600....

Niq_ro schema de aici http://perso.orange.fr/sonelec-musique/ ... a_001.html se leaga cu cea de la urmatorul link care mi lai dat? Daca nu unde se leaga CDE? Daca da.....mi se pare cam mare schema sa o fac pt fiecare pot.

Link spre comentariu

schema aia o poti folosi la partea de volum (si la balans) iar pentru a face un corector cu 3 benzi (joase, medii, inalte), faci (pentru fiecare canal) un filtru activ/pasiv cu 3 benzi urmate de 3 amplificatoare din alea comandate in tensiune si apoi un iesirile le mixezi si ai ce vrei tucompletare: ti-am schitat o schema de reglaj in tensiune pentru volum, joase, medii si inalte...

Link spre comentariu

Tranzistoarele am vazut ca nu au valorile trecute. Sa inteleg ca toate tranzitoarele vor fi BC550, iar fet-urile o sa fie BF254. Potentiometrele o sa fie de 100k banuiesc. La reglajul de simetrizare se pune semireglabil, reglat la jumate? si la reglaj se pun potentiometrele de 100k? sau la volum de ex, imi trebuie un potentiometru dublu, pe un canal de la potentiometru sa fie reglajul de simetrizare si pe alt canal sa fie reglajul, ca atunci cand invart de pot sa comande amandoua reglajele? Daca da....va fi cam dificil sa gasesc potentiometru cu 4 canale, si cred ca sunt si cam scumpe sa zic asa....Din greseala daca ai si cablajul la schema din pdf care miai dato ar fi ideal :). Eu am incercat sa folosesc de mai multe ori eagle si alte programe de proiectare a cablajelor, dar nu am reusit. Daca nu ai o sa incerc sa fac cablajul "batraneste", prin proiectare pe hartie din viziaulizarea schemei.

Link spre comentariu
Tranzistoarele am vazut ca nu au valorile trecute. Sa inteleg ca toate tranzitoarele vor fi BC550, iar fet-urile o sa fie BF254.

tranzistoarele sunt cele din schema francezului, dar nu sunt critice, poate FET-ul

Potentiometrele o sa fie de 100k banuiesc. La reglajul de simetrizare se pune semireglabil, reglat la jumate? si la reglaj se pun potentiometrele de 100k? sau la volum de ex, imi trebuie un potentiometru dublu, pe un canal de la potentiometru sa fie reglajul de simetrizare si pe alt canal sa fie reglajul, ca atunci cand invart de pot sa comande amandoua reglajele? Daca da....va fi cam dificil sa gasesc potentiometru cu 4 canale, si cred ca sunt si cam scumpe sa zic asa....

de exemplu, la volum: pui un singur potentiometru de pe care iei tensiune si cu el la minim, umbli la semireglabil sa fie liniste... apoi iti e suficient un singur potentiometru de volum, ca iei tensiunea pentru ambele canale de pe cursorul lui si cate un semireglabil pe canal, la care umblii doar la reglaj, apoi poti sa torni ceara pe ele

Din greseala daca ai si cablajul la schema din pdf care miai dato ar fi ideal :).

abia am schitat schema, dar o sa incerc sa pun calculatorul la munca (schema e desenata in Labwire si o s-o transfer in sa munceasca acum PCB Wizard, softuri despre care poti afla mai multe la http://www.new-wave-concepts.com/ )

completare: am pus un pdf cu schema si instructiuni de reglare... deoarece iese stufos, cred ca cel mai bine ar fi realizat modular, adica sa faci modulele de reglare in tensiune pe cate un cablaj (si chiar ti-as indica sa faci doar un modul sa vezi cum se comporta, cel al francezului) si apoi o placa in care sa infigi aceste module si care sa contina partea de filtre, etc... cum prind ceva timp sa faca asta si o sa postez schemele si cablajele

Link spre comentariu

completare: am pus un pdf cu schema si instructiuni de reglare... deoarece iese stufos, cred ca cel mai bine ar fi realizat modular, adica sa faci modulele de reglare in tensiune pe cate un cablaj (si chiar ti-as indica sa faci doar un modul sa vezi cum se comporta, cel al francezului) si apoi o placa in care sa infigi aceste module si care sa contina partea de filtre, etc... cum prind ceva timp sa faca asta si o sa postez schemele si cablajele

pai de ce sa fac aia a lui francezi prima? pt un mic experiment? nimeni nu la mai facut? ......stai ca acum mia picat fisa....eu dabia mam trezit si mam mai gandit sa citesc ce miai zis tu. Prima oara am inteles ca fac module diferite, adik modulul pt stanga si modulul pt dreapta....am mai citit odata si miam dat seama ce vrei sa zici. Pai daca le fac pe toate modulele pe acelasi cablaj cu corectorul e ceva ineregula? poate sa bruieze ...? sau macar sa fac toate modulele la un loc si corectoarele la un loc. Ar fi si asta o idee, acum cum zici si tu....Later Edit: dupa ce am studiat mai bine montajul mam gandit sa fac asa. Sa pun pe o singura placa partea montajului de volum de la C1 pana in C5 si partea cu joase, medi si inalte de la C11, C15 si C19 pana la R31, R32 si R33....asta sa fie un modul numai cu reglajele in tensiunesi alt modul pe alta placa sa fie de la C5 pana in condensatoarele C11, C15 si C19 si de la C23 pana la iesire...asta sa fie al 2 lea modul. Sa am un modul numai cu reglajele in tensiune si alt modul cu partea cu filtrele pt corector si finalul montajului.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări