Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Egalizator 10 benzi

Extasy2525

Postări Recomandate

• Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Extasy2525

25

• niq_ro

16

• Dr.L

5

• iordan

3

Top autori în acest subiect

• 5 luni mai târziu...

are cineva o schema de un egalizator pe 5 benzi ( nu conteaza daca e stereo sau nu ca il fac eu la ce imi trebuie ) controlat in tensiune si cu distorsiuni cat mai mici. Si daca sar putea pe intregrate ca sa imi ocupe cat mai putin loc.multumesc

Link spre comentariu

este interesanta schema si o sa ma apuc de ea, dar exista o mica problema la mine....nu prea inteleg ce sunt cu valorile alea la condensatori si ce inseamna.....la unele miam dat seama.C6=823, C7=4.7/16, C8=223, C9=1/50, C10=472, C11=334, C12=122, C13=823, C14=330F, C15=223, C16=393, C17=2.2/16, C18=103, C19=564, C20=222, C21=154, C22=600F, C23=473, C24=100F, C25=122 Sa inteleg ca C7 este 4.7 micro la 16V ( si totusi nu am vazut condensatori polarizati la alte scheme de egalizatoare ), C8 este 223 de nano ? sau pico? ce e acolo pana urma. Alta intrebare ar fi....ce valori au frecventele la eq? Am vazut in datasheet-ul lui LA3600 o formula de calculare a frecventei pt fiecare canal si mi se pare umpic cam dificil de calculat.

Link spre comentariu

ahaaa....multumesc mult...cu ocazia asta pot calcula si frecventa pe care o are fiecare canal. Later Edit: Am facut niste calcule pt frecventa si am gasit in felul urmator..... CH4=2.3KHz, CH5=1.5KHz, CH6=3.2KHz .....am facut numai la astea 3 pana acum......eu zic ca lam facut destul de bine calculul si mi se pare o ordine cam aiurea a fecventelor.......normal nu ar trebui de la CH1 sa fie in Hz si la final CH10 sa fie in KHz? dupa care vad eu aici.....pare cam invers..... si frecvenetele sunt cam aiurea puse in ordine.....

Link spre comentariu

am incercat sa fac niste calcule in legatura cu frecventa la fiecare potentiometru.....si nu am reusit...imi dadea niste rezultate aiurea....am facut si calculul la eq de 5 benzi postat mai devreme, exact ca in formula.... cu valorile pt eq de 5 benzi.....si nu mia dat nici pe departe ca rezultat frecventa specificata acolo....se poate sa imi explice si mie cineva cum se face? De ex daca am frecventa si vreau sa aflu valorile condensatorilor C1 si C2 de pe fiecare potentiometru....cum fac si asta?

Link spre comentariu

valorile din datasheet sunt corecte, la schema cu 10 benzi, trebuie alternate asa: F1, F6, F2, F7, F3, F8, F4, F9, F5, F10, adica prima de la primul, apoi prima de la al doilea, a doua de la primul, a doua de la al doilea, etcOBS: cam ridicata F10, eu propun pe C25 de 15nF

Link spre comentariu

de pe site-ul westhost am vazut ca frecventele erau altele 31Hz, 63Hz, 125Hz, 250Hz, 500, 1KHz, 2Khz, 4KHz, 8KHz, 16KHz, iar ultima este de 16KHz. Daca zici tu ca 10KHz e prea mare, de ce cei de la westhost dau o frecventa atat de mare? sau e doar frecventa scrisa, dar eq nu reda aceea frecventa. Multumesc pt timpul acordat pt a calcula frecventele la eq.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări