one Postat Iulie 28, 2016 Partajează Postat Iulie 28, 2016 Nu orice multiplicare cu orice numar real se poate obtine, imagineaza-ti de exemplu multiplicarea cu radical din 2. Dar intr-adevar in cazul nostru se trece de la o roata la alta deci raportul de multiplicare este dat de numarul de dinti, deci un numar rational. Dar PLL-ul nu merge cu orice frecventa, de la zero, ci intr-un interval. O alta caracteristica este ca PLL-ul nu se sincronizeaza instantaneu, se sincronizeaza bine cand frecventa este constanta si se schimba doar faza, dar cand se schimba frecventa ar fi de vazut... Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 28, 2016 Partajează Postat Iulie 28, 2016 Nu degeaba am recomandat µControler. Am si eu citeva multiplicatoare de frecventa si referinte de frecventa realizate cu PLL-uri si stiu destul de bine cam ce probleme apar. Link spre comentariu
MifTy Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 Concret, din datele initiale rezulta ca multiplicarea necesara este 102/48=2,125. Am pus 102 dinti "initiali" ca medie intre 100 si 104 cum zice autorul topicului; nu stiu de ce nu s-au putut numara exact. Asta inseamna o multiplicare cu 17 urmata de o divizare cu 8. Ar fi util de stiut si care este frecventa maxima la intrare (legata de viteza maxima a masinii si diametrul pneurilor). mergi pe ideea asta, dar se poate la nivel şi mai simplu: numai adunări şi scăderi!asta pentru că până şi un "amărât" de Z80 la 1,5 Mhz e în stare să facă peste o mie de adunări şi scăderi doar în timpul cât clipeşti din ochi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum