zal Postat Aprilie 18, 2007 Partajează Postat Aprilie 18, 2007 In afara discutiei:zice o vorba din popor: ''intarita-i drace ca si mie-mi place!''Nu ma plictisesc citind pe aici. :smt005 Link spre comentariu
Vizitator Boby Postat Aprilie 18, 2007 Partajează Postat Aprilie 18, 2007 Voi nu intelegeti ce este acela un sfat , o cerere o rugaminte,eu v-am pus o intrebare iar voi aberati fara noima ba sa fiu eu :banghead: Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 19, 2007 Partajează Postat Aprilie 19, 2007 Boby,Nu poti alimenta un amplif direct din priza in primul rand din conditii de siguranta. Daca redresezi priza dubla alternanta, dupa punte nu mai exista nul. Atat + cat si - sunt 2 puncte calde in c.a. Ca sa folosesti un astfel de amplif ar trebui sa pui un dispozitiv de separare (galvanica :smt005 ) la intrare si la iesire cel putin. Asta inseamna cost si scaderea performantelor. Nu mai vorbim de carcasa care ar trebui izolata cumva.O solutie ar putea fi redreserea monoalternanta, dar asta implica, dpdv al protectiei utilizatorului, sa faci o solutie mecanica prin care se previne bagarea cum nu trebuie a stecherului in priza. Daca-l bagi invers, ce era masa devine faza. De asemenea ar fi necesari conzi mai mari ptr filtrare, brumul s-ar scoate mai greu ca ar fi de 50Hz in loc de 100... Dupa cum vezi sunt o gramada de neajunsuri.Morala ar fi: nu se alimeneteaza direct din priza nu ptr ca nu se poate, ci pentru ca nu e o solutie optima dpdv comercial si al performantelor.Cirip Link spre comentariu
moro Postat Aprilie 22, 2007 Partajează Postat Aprilie 22, 2007 interesanta discutie ,rad cu lacrimi la micile ,,altercatii" , referitor la ce zicea donpetru cu tripozitionala/bipozitionala .... io personal nu am auzit de asa ceva , poate o fi , depinde mult de tipul sursei ... io din cate stiu ( corectatima daca gresesc) comutarea tranzistoarelor ,,chopere" se face ca la amplificatoare in contratimp Link spre comentariu
Vizitator andos84 Postat Iunie 28, 2007 Partajează Postat Iunie 28, 2007 daca i-i faci ecranajele cum trebuie nu are nici un zgomot asta binenteles sunt date de multe mai ales daca bagi si preamplificarea in aceeasi carcasa eu unul nu folosesc preamplificatoarele in aceeasi carcasa cand e vorba de asemanea puteri Link spre comentariu
Vizitator andos84 Postat Iunie 28, 2007 Partajează Postat Iunie 28, 2007 Si la puteri peste 1 kw ce faci..ca are trafu 35 de kile plus ca baga brum cu kilu :rock:Unii au in casa puteri si mai mari :weedman: . Link spre comentariu
LostCell Postat Iunie 28, 2007 Partajează Postat Iunie 28, 2007 adnos84 consumul propiu la o sursa in comutatie e mai mic de cat la un transformator de ce sa nu aiba si ampliful sursa in comutatie?ca daor are randament de aproximativ 95% spre deosebire de trafuri care au 80...90%.tv-ul are sursa in comutatie..dvd-player,incarcatorul de tel,computerul,cum ar fi sa alimentezi un pc dintr-un transformator?+sa faci stabilizarile necesare pt toate tensiunile.si sursele astea pot sa stea si in stand-by Link spre comentariu
tiptronic Postat Iulie 2, 2007 Partajează Postat Iulie 2, 2007 Servus, sper sa nu fiu offtopic, dar ce ziceti de articolul dl.dr.ing. Andrei Ciontu din Tehnium martie 2003? Sperand sa scap de povara transformatoarelor, am experimantat solutia propusa de domnia sa acum cativa ani, dar dupa ce am ars doi condensatori am renuntat. Am folosit exact piesele din articol, dar tensiunea la iesire fluctua foarte tare, potentiometrul era foarte sensibil, foarte repede crestea tensiunea pe condensatori si-i facea fumigene! N-aveam la indemana pentru masuratori decat un multimetru normal, dar era clar ca rezultatul era "esec". Poate reuseste cineva mai cu experienta sa scoata ceva din ideea asta, ar fi o adevarata revolutie! Glumeam... Link spre comentariu
saa1293 Postat Iulie 4, 2021 Partajează Postat Iulie 4, 2021 Referitor la SMPS -uri nu pot furniza curenti mari in unitate de timp mica ceia ce limiteaza puterea sau dinamica sunetului.Sursele analogice au rezervoare de energie prin electrolitici de valori mari.Apoi smps-urile stabilizate au un timp relativ mare de raspuns(timpi de ms de stabilizare) ce are ca efect distorsiuni pe linga armonici ce afecteaza transmisiile radio-tv.In uzul profesional sunt folosite smps-uri pentru greutate redusa cind e nevoie de amplificare pentru stadion sau in aer liber.Surse in comutatie nestabilizate sunt ceva mai bune dar produc radiatii electromagnetice...Cu mosfeturi care functioneaza la frecvente foarte mari se mai pot imbunatati ceva lucrurile.Apoi smps-urile genereaza tensiuni cu zgomot ce afecteaza raportul semnal-zgomot la valori de 70-80 decibeli maxim...Sursele analogice cu transformatoare bine impregnate sa nu aiba zgomot mecanic audibil noaptea la volum mic, supradimensionate si folosirea unor valori mari de condensatori electrolitici obtin cele mai bune rezultate cu zgomotul de fond si dinamica.Urechea umana are 120 de db in gama de medii.....Tranzistorii finali au si ei o mare importanta pentru ca nu au destula viteza de urmarire a semnalului audio.Mosfeturile laterale au cel mai bun randament de conversie si merita in cazul in care dorim un amplificator muzical cu armonici muzicale si distorsiuni mici la putere maxima.Tranzistorii bipolari ca finali genereaza distorsiuni neliniare metalice.Nu exista aparate care sa masoare gradul de fidelitate ci doar "urechi pretentioase" care vor sa auda liniile melodice ale lui Mozart sa spunem.Eu personal sunt multumit cu seriile de mosfet-uri laterale de la Exicon (ecw20n20 si ecw20p20)alaturi de un etaj eficient amplificator in tensiune asimetric.Sunetul este cald si muzical total diferit de orice alta amprenta sonica de bipolar sau lampa.Pe linga putere sau distorsiuni parametrul neinclus in nici o norma ar fi amprenta sonica care dupa mine este cel mai important.Nu poate fi masurat..si nu este subiectiv.Muzele n-au vrut inca sa descopere chiar tot savantilor...se pare... Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 4, 2021 Partajează Postat Iulie 4, 2021 Si uite asa resuscitam un topic inactiv de 14 ani... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum