Yo4You Postat Aprilie 12, 2007 Partajează Postat Aprilie 12, 2007 Un amic de al meu ce lucra la o fabrica in italia facea amplifuri super tari cu watzi putere folosea trafuri toroidale si nu surse in comutatie!!L-am intrebat de ce nu sursa in comutatie?ca randament are 96% si chiar mai bun filtraj etc etc.Raspuns: Baga zgomot!In aparatura HI-FI nu se folosesc surse in comutatie!Am citit pe aici ca zicea de smps si numai stiu ce da intradevar la autoturisme amplificatoarele acelea is "moldovenesti" adik te dai in spectacol cu putere unde fidelitatea numai are importanta.Sursele in comutatie is foarte fiabile mai eftine dar reprezinta un dezavantaj;aceste surse se pot folosii cu rezultate excelente in radioamatorism la emitatoare SSB,in aplicatii de tehnica de calcul, TV,sisteme de automatizari. Link spre comentariu
Filipone Postat Aprilie 12, 2007 Partajează Postat Aprilie 12, 2007 Un amic de al meu ce lucra la o fabrica in italia facea amplifuri super tari cu watzi putere folosea trafuri toroidale si nu surse in comutatie!!L-am intrebat de ce nu sursa in comutatie?ca randament are 96% si chiar mai bun filtraj etc etc.Raspuns: Baga zgomot!In aparatura HI-FI nu se folosesc surse in comutatie!Am citit pe aici ca zicea de smps si numai stiu ce da intradevar la autoturisme amplificatoarele acelea is "moldovenesti" adik te dai in spectacol cu putere unde fidelitatea numai are importanta.Sursele in comutatie is foarte fiabile mai eftine dar reprezinta un dezavantaj;aceste surse se pot folosii cu rezultate excelente in radioamatorism la emitatoare SSB,in aplicatii de tehnica de calcul, TV,sisteme de automatizari.Cand ai ocazia sa mai vorbesti cu el sa il intrebi ce fel de zgomot introduce o sursa in comutatie intr-un amplificator si apoi sa ne spui si noua. Nu de alta, dar notiunea de zgomot este foarte generala si daca am sti ce fel de zgomot este am putea fi de acord sau am putea combate parerea.Cu respect,Filipone Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Aprilie 12, 2007 Partajează Postat Aprilie 12, 2007 Stimati domni, uitati 2 exemple de semnal PWM la iesirea unei surse in comutatie fara filtru LC pe iesire. Prin comportare bipozitonala ma refeream la faptul ca tranzistoarele care lucreaza pe inductanta transformatorului de separare galvanica au doua "praguri de comutatie" pe alternanta poz. respectiv pe cea negativa. Ca tranzistoare s-au utilizat MOS-FET-uri tip IRF640 atacate de un driver tip IR2132.Toate cele bune Link spre comentariu
Filipone Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 Pai daca inventati un termen tehnic nou ar trebui explicat. Si comportarea in impuls tripozitionala cum este? :smt007 Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 Pai daca inventati un termen tehnic nou ar trebui explicat.Nu e un termen tehnic nou....si nu l-am inventat in nici un caz, este folosit cu precadere in manuale de specialitate in domeniu electronici de putere si nu numai. Asa ca, mai studiaza "fiule" :smt003 P.S. Dupa ce ai sa studiezi astept sa-mi spui tu cum e cu cea "tripozitionala" ? Link spre comentariu
Filipone Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 Pai daca inventati un termen tehnic nou ar trebui explicat.Nu e un termen tehnic nou....si nu l-am inventat in nici un caz, este folosit cu precadere in manuale de specialitate in domeniu electronici de putere si nu numai. Asa ca, mai studiaza "fiule" :smt003 P.S. Dupa ce ai sa studiezi astept sa-mi spui tu cum e cu cea "tripozitionala" ?Auzi "tataie" daca tot esti asa de mighty intr-ale electronicii imi recomanzi si mie niste astfel de manuale de specialitate in domeniul electronicii de putere? Eu nu ma descurc ca deh... nu am asa de multa experienta ca "matale". Dar ar fi preferabile niste titluri ale unor autori cunoscuti, oameni cu doctorate in electronica, adica cei care au taria de caracter sa afirme un lucru si sa ofere explicatii si demonstratii matematice, nu sa arunce publicul in biblioteci sa caute "manuale de specialitate"Filipone Link spre comentariu
Elef Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 Frumoase graficele alea.Dar am si eu o intrebare cumva sursa in comutatie e un invertor trifazat? Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 Nu e un termen tehnic nou....si nu l-am inventat in nici un caz, este folosit cu precadere in manuale de specialitate in domeniu electronici de putere si nu numai. Asa ca, mai studiaza "fiule"Vax! donpetrica, daca toti cei care posteaza pe netul asta ar fi raspuns "Mai studiaza.", saracul gogu n-ar mai fi avut ce sa scoata la iveala. Dar e si asta o modalitate de a-ti ascunde propria nestiinta. Daca ai ceva coerent de spus, lumineaza-ne! Surprinde-ne cu concepte valide explicate pe limba noastra, a muritorilor.P.S. Dupa ce ai sa studiezi astept sa-mi spui tu cum e cu cea "tripozitionala" ?Aha! Voala de vezi! Adica nici tu nu stii ce inseamna, dar ai scos termenul din caciula, ca la cenaclu, sa fie acolo ptr zile negre. Si daca cineva ti-l explica, taman bine ca stii si matale ce-ai inventat...Asa ptr linistea noastra, daca ti-ai urma sfaturile pe care le imparti cu atata generozitate (adica "mai studiaza"), ai afla ca in realitate pozitia unui impuls este legata de momentul de timp al aparitiei si nu are nici o legatura cu nr de paliere. "mai studiaza" modulatia impulsurilor in pozitie (Pulse Position Modulation in engl.) Dar... ce sa-i faci. Agresivitatea limbajului este una din metodele becalice de a-ti ascunde propria nestiinta.Cat despre pozele alea luate de pe net de cine stie unde si datate cu fo 3 ani un urma, fara o schema in care sa pui degetul in punctul in care au fost masurate, valoarea lor e fix-pix. Asa ochiometric, valoarea medie e zero, iar daca filtrezi forma de unda iese un fel de sinus cu frecventa de 10Hz; invertor e o presupunere valida. Probabil ca nu ai vazut formele de unda dintr-o sursa in comutatie, daca faci asa o confuzie banala.Sa stii o chestie. Nu e nici o rusine sa nu stii. Devine dubios cand ascunzi nestiinta in spatele unor expresii savante fara sens pe care nici tu nu le intelegi, ca sa iei fatza. In general tzine, dar nu peste tot.Cu stima,Cirip Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 Urmarind posturile lui donpetru imi vine in minte un singur cuvant: semidoct. Link spre comentariu
Vizitator Boby Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 Fratilor eu am cerut o parere iar voi va certati aici cu tot felul de porcarii ... fiti mai seriosi dati sfaturi sau lasati-va dracului :smt093 Link spre comentariu
SHONELU Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 Amplificator audio de putere cu alimentare fara traf ?Redresezi si filtrezi tensiunea de la retea , apoi i-ti calculezi si construiesti un amplif .PAREREA MEA !Daca tot vrei sa nu folosesti alimentare fara traf (!) ,crezi ca a mai incercat cineva asa ceva ? Ce aberatii spun !!! asta bineinteles , dupa ce am citit discutiile de mai sus referitoare la "impulsurile 3D" ale lui donpetru. :rolleyes: Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 Frumoase graficele alea. Dar am si eu o intrebare cumva sursa in comutatie e un invertor trifazat?Uitati un baiat destept....a ghicit. Voi nici atata. :smt003 :smt003 :smt003 Link spre comentariu
SHONELU Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 Pt. donpetru :Daca tu crezi ca "ELECTRONICA" e pe ghicite , te inseli ! din cate stiu eu foloseste stiintele exacte (matematica,fizica,chimie).Mama OMIDA ar fi fost experta in electronica ! :smt043 Deasupra avatarului tau scrie ce trebuie sa continui.Parerea mea !Pentru mine offtopic . daca vreti deschidem newtopic la Diverse sau Bodega si continuam !astept invitatii pe privat ! :partyman: Mare-i gradina raiului(!). m-a gandesc la cati au intrat pe poarta ! dar cati au sarit gardul ??? Link spre comentariu
Vizitator andos84 Postat Aprilie 17, 2007 Partajează Postat Aprilie 17, 2007 HMM PAREREA ESTE CA NU ARE NICI UN ROST SA ALIMENTEZI CU O SURSA DE COMUTATIE UN AMPLIFICATOR DE CASA DIN MAI MULTE MOTIVE IN PRIMUL RAND CONSUM ( PROPRIU) INUTIL PE CARE IL ARE O SURSA IN COMUTATIE CEL MAI BINE IEI UN TRAF CORESPUNZATOR CONSUMULUI PE CARE IL AI SI IL BOBINEZI SI SCOTI TENSIUNILE SI PUTERILE DORITE Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Aprilie 17, 2007 Partajează Postat Aprilie 17, 2007 Si la puteri peste 1 kw ce faci..ca are trafu 35 de kile plus ca baga brum cu kilu :rock:Unii au in casa puteri si mai mari :weedman: . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum