helios9 Postat August 31, 2016 Autor Partajează Postat August 31, 2016 Mie chiar imi place acest domeniu si am 17 ani...deci mai sunt tineri interesati Link spre comentariu
cipri_mury Postat August 31, 2016 Partajează Postat August 31, 2016 Deja suntem clar off topic dar haide totusi sa mai precizez ca atunci cand eram mic (chiar la gradinita) desfaceam ocazional aparate de radio pe unele chiar le spargeam(daca erau defecte) pentru a vedea ce au in interior.Apoi aveam si jucarii cu parte electronica si dupa ce ma jucam cat ma jucam cu ele la fel procedam.Dar n-am aflat despre cercurile de electronica,carti si reviste legate de acest domeniu pana cand era cam tarziu deoarece n-am avut in jurul meu pe nimeni pasionat de asa ceva. Link spre comentariu
helios9 Postat Septembrie 3, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2016 Cred ca am gasit problema...era un condenador 33p...am scos diodele, am bagat in priza si era in scurt. Dupa am scos rezistenta, am bagat in priza era in scurt. Am scos condensatorul si surpriza, nu mai era in scurt trafu.Pot pune un condesator d3 47f in locul la ala de 33? Link spre comentariu
Mircel Postat Septembrie 3, 2016 Partajează Postat Septembrie 3, 2016 (editat) Da, merge cel de 47pF (picofarad). Editat Septembrie 3, 2016 de Mircel Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Septembrie 3, 2016 Partajează Postat Septembrie 3, 2016 (editat) merge 47uf in loc de 33pf?!! Editat Septembrie 3, 2016 de Emil 1986 Link spre comentariu
helios9 Postat Septembrie 3, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2016 E de 47pf E bun? Link spre comentariu
Mircel Postat Septembrie 3, 2016 Partajează Postat Septembrie 3, 2016 (editat) merge 47uf in loc de 33pf?!! Am greșit! 47pF Editat Septembrie 3, 2016 de Mircel Link spre comentariu
helios9 Postat Septembrie 3, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2016 Am pus condensatorul si tot se incing tranzistorii....daca scot piesele incet incet spre alimentare si le verific nu ar fi mai ok? Link spre comentariu
winstyle Postat Septembrie 3, 2016 Partajează Postat Septembrie 3, 2016 Ok ar fi să-l duci la cineva să ți-l repare . Te ințeleg că ești entuziast , pasionat de electronică , dar fără teorie nu se poate . Invață teoria componentelor electronice și cum functionează amplificatoarele audio de putere . Pe ieșitea amplificatorului , ar trebui să ai zero volti , fără semnal pe intrare , cu potențiometrul de volum la zero . Dacă nu este așa , din start ai o problemă .Odată cu inlocuirea finalilor de pe canalul defect , inlocuiește si tranzistoarele de mică utere , dacă nu ai invățat incă să le verifici . Inlocuiește și cele două diode mici (ai grijă să nu le montezi invers ) ,rezistențele de putere innegrite ( dacă s-au intrerupt ) , și ar trebui să functioneze .Amplificatorul este destul de simplu . Link spre comentariu
helios9 Postat Septembrie 3, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2016 Ma dau batut:)) stiti vreun electronist prin Sibiu? ) Link spre comentariu
Fantomas Postat Septembrie 4, 2016 Partajează Postat Septembrie 4, 2016 Intreaba la o firma de componente electronice la care ai acces, s-ar putea sa repare. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Septembrie 4, 2016 Partajează Postat Septembrie 4, 2016 Ai schimbat bdiodele 1n4148? Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Septembrie 4, 2016 Partajează Postat Septembrie 4, 2016 Macar le-ai masurat? Alea regleaza bias-ul! Link spre comentariu
helios9 Postat Septembrie 4, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2016 Am pus aparatul pe 2k ohm si am masurat si a iesit 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum