Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalenti

Postări Recomandate

Ambele sunt AO duble corespondenta la pini este identica ,difera putin tensiunea de alimentare maxima  +/18 la TL 072 fata de +/-22 la 4558, dar cred ca ambele fac aceeasi treaba.

diferenta dintre aceste doua operationale duble este ca TL072 e cu tranzistori jfet la intrare pe cind 4558 este cu bipolari , asemanatori la pini.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bubusmecherul

6

• gmario

4

• orgasmo

3

• Nostalgic

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Si voi credeti ca pe bubu il intereseaza cum are intrarea sau care e producatorul ? El vreau un raspuns simplu si acesta este DA, se inlocuiesc direct fara probleme.

Link spre comentariu

http://html.alldatasheet.com/html-pdf/28775/TI/TL072/91/4/TL072.html

http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/168905/HTC/LM4558.html

Ambele sunt AO duble corespondenta la pini este identica ,difera putin tensiunea de alimentare maxima  +/18 la TL 072 fata de +/-22 la 4558, dar cred ca ambele fac aceeasi treaba.

NJM4558 are alimemtarea tot +-18V si intrarea pe bipolari iar NJM072 e cu intrarea pe Fet-uri.

Link spre comentariu

NJM4558 are alimemtarea tot +-18V si intrarea pe bipolari iar NJM072 e cu intrarea pe Fet-uri.

In Link-ul afisat de mine este vorba de LM 4558 care conform celor afisate acolo poate fi alimentat la max +/-22V , daca producatorul minte si eu va mint.

Da merg, posibil sa apara  ceva zgomot de fond ,insa sincer nu am incercat sa pun 072 in loc de 4558 sau invers ,mai ales ca nu au pret prea mare si se gasesc peste tot.

Editat de gmario
Link spre comentariu

pai si pana la urma merg njm4558 in loc de njm0720

Da, dar calitatea sunetului va fi afectata pentru cei cu urechea formata daca este utilizat intr-un mixer pentru reglaj joase, inalte sau nivel efecte...

Link spre comentariu

In Link-ul afisat de mine este vorba de LM 4558 care conform celor afisate acolo poate fi alimentat la max +/-22V , daca producatorul minte si eu va mint.Da merg, posibil sa apara ceva zgomot de fond ,insa sincer nu am incercat sa pun 072 in loc de 4558 sau invers ,mai ales ca nu au pret prea mare si se gasesc peste tot.

Da am vazut ca era vorba de LM4558 din acest motiv am zis ca NJM 4558 are alimentarea de +- 18V .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări