QQme Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 Se poate folosi si ce aveti dar trebue supraveghere,curent cca. 1A dupa 5-6 ore verf. tensiunea si temp. acum. daca aveti 29-30V si sunt usor calduti sunt incarcati. Link spre comentariu
Vizitator SUPERMEGARAPTOR Postat Septembrie 25, 2016 Partajează Postat Septembrie 25, 2016 (editat) Pune de alarme, 5ah. Oricum țin mai mult decât actualele. Am luat 2 YUASSA DE 7,5 A.la 12v.Dar nu cred ca o sa duca motorul prea mult timp.Cel care mi i-a dat i-a avut pe post de ups,si a zis ca au fost foarte putin folositi.Am masura tensiunea in ei si era de 10,5 v.Acum incerc sa-i incarc cu un transf si o punte redresoare cu un bec de 24 inseriat.Nu prea cred ca o sa duca,daca gaseam de 12 A. poate era altceva. Editat Septembrie 25, 2016 de SUPERMEGARAPTOR Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2016 Partajează Postat Septembrie 25, 2016 Incarca-i corect, complet, leaga-l și o să te convingi că sunt mai buni decât soluția inițială. Eu așa cred. Link spre comentariu
Vizitator SUPERMEGARAPTOR Postat Septembrie 26, 2016 Partajează Postat Septembrie 26, 2016 (editat) Nu ti se pare ca este cam putin doar 7,5 A?Nu stiu de ce ca nu reusesc sa-i aduc la 12V.Cred ca sunt uzati,desi i-am masurat cand i-am cumparat si aveau 10,5V.Acumulatorii lead acid se pot reconditiona?Se pot scoate capacele si sa pun apa distilata? Editat Septembrie 26, 2016 de SUPERMEGARAPTOR Link spre comentariu
Vizitator SUPERMEGARAPTOR Postat Septembrie 26, 2016 Partajează Postat Septembrie 26, 2016 Mai incerc sa-i incarc cu o sursa de cc de 15v si un bec inseriat de 12v. Link spre comentariu
QQme Postat Septembrie 27, 2016 Partajează Postat Septembrie 27, 2016 Acu. de pe UPS-uri sunt ultra-solicitati se pot defecta si dupa 5 min. de utilizare, de obicei se intrerup interior sau se scurtcircuiteaza elementii, daca tens. nu creste spre 15V aveti 1-2 elem. in scurt. Link spre comentariu
Vizitator SUPERMEGARAPTOR Postat Septembrie 27, 2016 Partajează Postat Septembrie 27, 2016 Acu. de pe UPS-uri sunt ultra-solicitati se pot defecta si dupa 5 min. de utilizare, de obicei se intrerup interior sau se scurtcircuiteaza elementii, daca tens. nu creste spre 15V aveti 1-2 elem. in scurt. Orice as face nu creste mai mult de 10,5v. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 27, 2016 Partajează Postat Septembrie 27, 2016 Aveţi elemenţi scurtcircuitaţi. Link spre comentariu
QQme Postat Septembrie 27, 2016 Partajează Postat Septembrie 27, 2016 Cumparati noi de min.12 Ah eu am pus la o bic. si merg f. bine, dar cam grei. Link spre comentariu
Vizitator SUPERMEGARAPTOR Postat Octombrie 7, 2016 Partajează Postat Octombrie 7, 2016 Si totusi vreau sa fac un incarcator pentru acumulatorii originali ca cel din poze face figuri.Nu stiti o schema cat mai simpla in afara de cea cu punte si bec inseriat, care sa scoata 30v si cam 2A.Ei nu par sulfatati,arata chiar foarte bine dar incarcatorul nu mai incarca decat o ora si apoi decupleaza. Link spre comentariu
Vizitator SUPERMEGARAPTOR Postat Octombrie 7, 2016 Partajează Postat Octombrie 7, 2016 (editat) As merge pe schema asta ,dupa cum spune ar rezista BD din schema si sa maresc tensiunea de intrare pana la 30V?????http://electrodb.ro/atelier/putere/incarcatoare/incarcator-special-baterii-nicd/ Editat Octombrie 7, 2016 de SUPERMEGARAPTOR Link spre comentariu
Vizitator SUPERMEGARAPTOR Postat Mai 14, 2017 Partajează Postat Mai 14, 2017 Am facut schema de mai sus si am folosit un darlington bdw 83c.Am zis ca este mai bun si l-am cumparat de la mivarom dar dupa cateva utilizari s-a ars.Se pare ca tranzistorul era o chinezarie caci nu avea nici radiator de metal. In urma cu vreo trei luni am schimbat si eu tot elementi tip R20 ( 20 la numar ) Ni Cd la o bicicleta electrica . Le-am comandat de la polonezi si am asamblat pachetul in carcasa originala .A meritat din plin si nici nu erau asa scumpe , la cantitatea de 20 elementi erau vreo 12 Ron / bucata , si le-am comandat inaintea Pastilor la ei si asa s-a mai aplicat inca o reducere si era mai ieftin de 12 Ron succes Poti sa-mi dai si mie situl de unde ai cumparat? M-am hotarat sa scap de vechii acumluatori si sa cumpar pentru copil 2 de astia.https://www.magazinieftin.ro/acumulatori-gel-plumb-12v-10ah-bat0215.html?utm_source=price-ro.Nu stiu daca sunt prea buni dar sper sa merite.Problema este ca nu stiu daca tensiunea de 24v o sa fie suficienta sa propulseze tricicleta,caci eu cand incarcam pe cei vechi aveam o tensiune de 28 de volti. Link spre comentariu
validae Postat Mai 14, 2017 Partajează Postat Mai 14, 2017 Aveai 28V fiindcă un acumulator de 12V atinge 14-15V la încărcare maximă, dar e o tensiune ,,în gol,, care nu se menține în sarcină. Dacă vrei să nu mai ai surprize, cumpără elemenți NiCd serioși de la o firmă serioasă, îi legi mixt (serie-paralel) și vor rezista mai bine.Cei cu Pb pot fi stocați de prea mult timp prin depozite și neâncărcați pentru menținere, iar asta îi degradează.Deci poți să dai o grămadă de bani aiurea...... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum