adigh Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 Nu cred ca o infasurare in plus costa cit adaugarea unor diode cu vid in plus + infasurari de filament in plus, pentru redresare dubla alternanta. Majoritatea trafurilor pentru amplificatoarele cu tuburi furnizeaza infasurare dubla pentru tensiunea anodica. Link spre comentariu
adrian_pic Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 Nu cred ca o infasurare in plus costa cit adaugarea unor diode cu vid in plus + infasurari de filament in plus, pentru redresare dubla alternanta. Pai de ce diode cu vid? Dioda cu vid + soclu + 2 suruburi costa ceva bani, tusesc niste diode rapide cu Si? (sau daca punem piese bune dar ieftine nu mai este hi-end?) In plus, ca aspect, o punte cu tuburi la un SE arata cam naspa (finalele SE-ului nu mai captiveaza atentia) Eu sunt adeptul diodelor cu Si si din cauza faptului ca "presteaza" la fel si dupa zeci de mii de ore de functionare. Normal ca adeptii redresarii cu tuburi vor "baga sub pres" uzura (si astea nu vin cu 10.000 ore de functionare) - parametru care inevitabil modifica sunetul. Nu sunt totusi inversunat impotriva lor si recunosc ca la un SE, o redresoare cu o forma frumoasa "bucura ochiul" asa cum si finale ca: iti cam "inteapa pupila". Link spre comentariu
adigh Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 (editat) Ti-am raspuns referitor la traful cu doua infasurari secundare. Cit despre dioda cu vid am spus si cred ca am si demonstrat, asa ca nu mai repet, ca functionalitate dioda cu vid se poate inlocui cu succes cu o dioda cu siliciu + un rezistor. Editat August 7, 2016 de adigh Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 (editat) Si functionalitatea pentodei cu un MOSFET si asa mai departe ... Sincer daca nu va intereseaza sau nu credeti in asa ceva , de ce va amestecati ? S-au terminat subiectele sau va place sa va dati cu parerea despre orice ca tzatele de la piata . Una e sa intervii atunci cand sunt greseli sau aberatii teoretice , dar sa comentezi o solutie tehnica corecta chiar si "invechita" sa zicem , intr-un topic dedicat , numai ca nu-ti place e putin cam mult ... Editat August 7, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
romicap Postat August 7, 2016 Autor Partajează Postat August 7, 2016 (editat) Si pentru ca tot venise vorba, pun cateva bijuterii redresoare din anii `73 (NOS) pe care le`am achizitionat de curand ...in ordine de la ,,durdulie,, la dreapta: V1-015/55 , 5T3S de doua ori si un 2T2S . Cum poti sa te abtii si sa nu etalezi asemenea frumuseti cand faci un amplificator cu lampi ? Editat August 7, 2016 de romicap Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 (editat) Se mai facbicau octale si tuburi de genul (cu balon umflat) in 1973? ... nu contrazic, dar mi se pare curios ... Editat August 7, 2016 de +_Florin_+ Link spre comentariu
romicap Postat August 7, 2016 Autor Partajează Postat August 7, 2016 (editat) Se mai facbicau octale si tuburi de genul (cu balon umflat) in 1973? ... nu contrazic, dar mi se pare curios ... Cea din stanga este din decembrie `73 si cea din dreapta din martie `74 cele cu catodul deasupra sunt cu incalzire directa si sunt ,cea mare din `73 si cea mai mica din `71 Editat August 7, 2016 de romicap Link spre comentariu
zal Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 (editat) Gogoneaua şi aia pitică sînt redresoare ptr tensiuni mari şi curenţi mici (2Ţ2S - 2X2). Adică ptr tuburi catodice radar, osciloscoape... Dacă vreţi frumuseţi adevărate folosiţi redresoare cu mercur. .............. Într-adevăr, doar într-un amplif clasă A merită folosite astfel de redresoare, unde consumul e relativ constant. Aşa se pot calcula şi bibili foarte uşor elementele de filtrare. Editat August 7, 2016 de zal Link spre comentariu
romicap Postat August 8, 2016 Autor Partajează Postat August 8, 2016 Zal, V1-015/55 lampa aia mare si grasa suporta curenti de pana la 800mA Link spre comentariu
zal Postat August 8, 2016 Partajează Postat August 8, 2016 Numele spune totul, Imax 0,15A şi Umax 55kV, restul sînt date extreme. http://www.tubes.ru/techinfo/HighVoltageHighVacuumRectifierTubes/v1-01555.html Link spre comentariu
TON Postat August 8, 2016 Partajează Postat August 8, 2016 Gogoneaua şi aia pitică sînt redresoare ptr tensiuni mari şi curenţi mici (2Ţ2S - 2X2). Adică ptr tuburi catodice radar, osciloscoape... Dacă vreţi frumuseţi adevărate folosiţi redresoare cu mercur. .............. Într-adevăr, doar într-un amplif clasă A merită folosite astfel de redresoare, unde consumul e relativ constant. Aşa se pot calcula şi bibili foarte uşor elementele de filtrare. Face impresie Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat August 8, 2016 Partajează Postat August 8, 2016 Daca folosim un traf cu priza mediana fiecare infasurare din secundar are redresare monoalternanta (adica se pierde o alternanta): Constat o confuzie (sau necunoaştere) perpetuă în legătură cu acest tipde redresor. Cum adică "se pierde o alternanţă" ? Dacă ar fi aşa, redresorul n-ar mai fi dublă alternanţă, ci monoalternanţă, nu credeţi ? Ar fi de dorit mult mai multă grijă la modul de exprimare, altfel rezultatul nu poate fi decât unul negativ, adică îmbogăţirea "folclorului" din electrotehnică. Şi totuşi care-i legătura dintre ce-aţi spus şi poza pe care aţi postat-o ? Link spre comentariu
adrian_pic Postat August 8, 2016 Partajează Postat August 8, 2016 Constat o confuzie (sau necunoaştere) Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 8, 2016 Partajează Postat August 8, 2016 (editat) Daca tot suntem pe aratura ... conteaza sa nu se "piarda" vreo alternanta pe sarcina , aici ne intereseaza efectul si definim tipul redresarii , monoalternanta sau bialternanta , altfel nu conteaza din punctul asta de vedere ca cele doua alternante se obtin din 2 infasurari diferite . Editat August 8, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
adrian_pic Postat August 8, 2016 Partajează Postat August 8, 2016 Daca pentru unii o infasurare redresata monoalternanta nu-i o problema (si nu-i zgarie pe creier randamentul) si isi pot permite acest lux eu nu am nimic impotriva. Depanatoru ai cumva firma de bobinat trafuri? (ca sa inteleg de unde afinitatea pentru o infasurare in plus la traf) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum