Vizitator ROTEL Postat Decembrie 14, 2004 Partajează Postat Decembrie 14, 2004 Salut,Am niste boxe Jamo 7.4, scrie pe ele "Long term power=80W, Short term power=150W", pe 6 ohm. As dori un amplificator care sa fie "facut" pentru ele. Ma puteti ajuta? Adica as incerca si unul facut de cineva. Din cate am citit poate ajunge destul de ieftin si de o calitate buna. Mai am si un Rotel RA214, la care mi s-a ars un final... nu stiu in ce masura il mai pot repara, din cate am inteles nu se mai fabrica piesa, daca se poate folosi ceva de la el, sau dc se poate modifica in vreun fel... va rog...Multumesc,Alexandru Link spre comentariu
Muzyk_ant Postat Decembrie 19, 2004 Partajează Postat Decembrie 19, 2004 INtradevar finalul de la Rotel 214 adica SI1020H nu se mai fabrica, .....daca te tine sa faci comanda....uite am gasit aici ...cu vre-o 8 lire cred un asemenea final:http://www.dalbani.co.uk/search.php?case=prefix&by=name&limit=25&q=SI Daca nu .....trebuie vazut ce tensiuni ai la traf, ce filraje, si cam ce putere vrei sa faci in el ....si totul se poate adapta Cat despre boxele jamo ....e clar ca suporta 80W Sinus si 150 W muzicali ...cat despre amplif....eu iti recomand un amplif sanatos , nu pe integrate ci pe finali bipolari sau Mos-fet, la 60W 8Ohm binentzeles ca la 6 ohmi o sa aiba undeva in jur de 80W , nu ma refer la puterea muzicala. Boxele Jamo sunt , dupa parerea mea super , si au un sunet foarte curat , in fine...sa le stapanesti sanatos dar ai grija ce puteri bagi acolo ca nu sunt boxe de tras pe ele si de auditii Link spre comentariu
Vizitator ROTEL Postat Decembrie 20, 2004 Partajează Postat Decembrie 20, 2004 Am gasit si eu site-ul acela, plus transport -- din cate am inteles eu numai in marea britanie-- costa in total vreo 10.5 lire fara TVA. Asa ca... in orice caz, din ce am citit eu pe aici cred ca decat sa dau 7-800000 lei pentru finalul acesta, mai bine transform ce am la cateva milioane si va fi ceva mult mai potrivit pentru boxele mele. Adica nu-mi permit sa-mi iau cine stie ce amplificator, am un prieten care are pe acasa un sistem de vreo 2000 usd, cu cabluri de boze de vre-un cm gsorime, argintate, care sunt dispuse pe jos in forma de "s", sustinute de nu stiu ce chestii, boxe ce se sprijina pe niste suporti din granit cu nu stiu ce tepi... iar amplif este unul fara nici o corectie, are numai buton de volum si unul de diverse intrari... samd. Ideea ca m-ar putea sfatui cam ce sa-mi cumpar, dar nu stie electronisti. De aceea am apelat la acest forum. Stii pe cineva in bucuresti care ar putea transforma un amplif? Sau sa poata construi unul nou pe ce mai am si eu pe acasa? Nu prea am inteles insa ce ai vrut sa spui despre boxe: "nu sunt boxe de de tras pe ele si de auditii"; sa inteleg faptul ca sunt sensibile?Mulumesc mult pt info! Link spre comentariu
Vizitator ROTEL Postat Decembrie 20, 2004 Partajează Postat Decembrie 20, 2004 Ai idee cam la cam cat m-ar costa un amplif pe Mos-fet-uri, cam asa cum ai spus tu? Si cine sa mi-l faca?!!!!!!! Adica as prefera sa imi faca cineva un astfel de amplif, sa stiu ca la acel pret calitatea este mult mai buna decat a multor amplif de pe piata si sa stiu ca ma va tine vreo ... cati ani?Imi poti recomanda pe cineva din bucuresti? Cam in cat timp poate fi construit?Multumesc Link spre comentariu
Muzyk_ant Postat Decembrie 20, 2004 Partajează Postat Decembrie 20, 2004 Mai, eu am spus ca nu sunt boxe de chfuri ci de auditii, adica sunt hi-fi nu zdroange din alea care au mucuri de tzigara pe ele si nu au jumate de membrana si tot mai suna )). Se poate modifica si ce ai tu acolo in carcasa de la Onkyo doar sa vezi ce tensiuni ai la alimentarea finalilor audio etc. Un amplif pe mos-uri , la puterea aia ...cred ca te-ar costa , doar piesele in jur la 2,5 mil....asata daca vrei sa-l faci asa cum scrie la carte fara compromisuri , cat o sa tzina?))......daca e facut dupa o rezeta buna , si nu te apuci sa ii pui la iesire tot felul de leduri si resouri , atunci ai sanse sa te tzina o viatza. Sincer nu pot sa-ti garantez ca un astfel de amplif e mai bun decat un Denon sau maranz......da nu e si exclus sa fie.....doar ca nu la pretzurile alea astronomice Sincer , m-as lega sa-ti fac un astfel de amplif ..dar momentan nu stau bine cu timpul ......si sunt si in celalalt capat de tzara....nu cred ca ti-ar comveni....si daca ai toate piesele ....(carcasa tzine mai mult de construit decat restu ) e gata cam in 2, 3 saptamani Ia uita-te pe la Vasile ca are niste kit-uri ragutze, sau daca vrei ceva mai rafinat vorbesti cu Sortech Bafta! Link spre comentariu
Vizitator ROTEL Postat Decembrie 20, 2004 Partajează Postat Decembrie 20, 2004 Cam asa m-am gandit si eu... m-am linistit In fine, multumesc, voi lua legatura cu Sortech, vasile mi-a recomandat o firma care este insa in Iasi... in alta ordine de idei nu prea fac compromisuri in astfel de chestii, leduri nu ma intereseaza... asa ca... mai ramane decat "creierul" actiunii... Cat despre carcasa... apoi eu mai fac din cand in cand mici chestii din lemn; se poate numi si tamplatie la stadiu de amator; mi-am cumparat niste scule Bosh, cu care imi fac treaba prin casa. Am in plan sa mai iau cateva, ca sa nu mai stau cu improvozatii... Multumesc mult! Link spre comentariu
Muzyk_ant Postat Decembrie 20, 2004 Partajează Postat Decembrie 20, 2004 Daca ai rabdare , o sa vezi aici pe forum un amplificator misto de tot ....care m-il proiecteaza Sortech de ceva timp si eu o sa-l asamplez doar ...adica ...carcasa ...trafuri etc.....in orice caz se vrea a fii un proiect super hi-fi....de clasa.....care o sa le dea clasa multor firme cu renume....asta si la pretz si la calitate. Dar trebuie sa ai un pic de rabdare.....cred ca o sa fie gata pe la sfarsitul lui ianuaire Link spre comentariu
Vizitator ROTEL Postat Decembrie 20, 2004 Partajează Postat Decembrie 20, 2004 "Rabdare si tutun" ar spune unii... cum nu fumez si cum as putea spune ca zicala "Da-mi Doamne rabdare, da' da-mi acum" ma caracterizeaza... probabil ca-mi va fi destul de grau. Insa voi astepta... pentru ca mai sunt si alte lucruri de luat in seama. Imi poti da mai multe detalii despre respectivul amplif? In alta ordine de idei cred ca voi face auditii la active... ha ha ha ha... imi voi pune boxele la naftalina... ianuarie zici? hm... sa punem si cele 10 procente intarziere specifice fiecarui termen/buget? Mai, va urez succes, si sper sa ma bucur si eu de el... la auditii pe acasa... :)Toate cele bune! Link spre comentariu
Vizitator ROTEL Postat Decembrie 20, 2004 Partajează Postat Decembrie 20, 2004 PS: aveti nevoie de o cutie pentru amplif? din lemn? masiv? finisare de lux? as face pe "scaraotzchi'n patru" pentru niste lemn de nuc... pentru chestia asta... daca spuneti voi ca va da clasa la multe amplificatoare... nucul se va simti ca la el acasa... in fine... inca o data Succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum