Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect sasiu cp330

Vizitator pantazi ion

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TESSLA

2

• dan-a2

1

• Toni Marginean

1

• gmario

1

Top autori în acest subiect

• 3 luni mai târziu...

Buna seara. Scriu aici ca sa nu mai deschid alt topic. Defectul a aprut in stand-by. Am gasit siguranta arsa. Initial am suspectat demagnetizarea. Am nlocuit PTC-ul dar a ars siguranta iar. Am dat jos PTC-ul si am scos si mufa de la bobina de demagnegizare si am pus alta siguranta. A ars-o si pe asta. Acum bnuiesc ca scurtul e in sursa undeva. Am msurat cu ESR-metru condensatorii din sursa si sunt buni, oricum o parte din ei au mai fost inlocuiti de-a lungul anilor. Puntea redresoare pare buna la o msurare in circuit, adica nu are scurt intre terminale. Am mai demontat tranzistorul din sursa, este un D5072. Tranzistorul are rezistenta B-E cam mica, 30 ohmi. In foaia de catalog scrie 50 ohmi, tipic. Ce ma indrumati sa mai verific? M gndeam sa pun un bec in locul sigurantei si un alt bec in locul finalului de linii...totusi bnuiesc ca scurtul e in sursa si nu in zona trafului de linii. Va mulțumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări