vio_gl Postat Aprilie 10, 2007 Partajează Postat Aprilie 10, 2007 salutare am facut si eu un amp cu mos fet dar am pus in loc de irfp450 pe irfp460.as vrea sa stiu cu o pereche de astia ce putere scot max. pe 4 ohmi si la ce tensiune de alimentare?aminteles ca irfp460 are tensiunea d-s de 500v si o putere de 280w Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Aprilie 10, 2007 Partajează Postat Aprilie 10, 2007 as vrea sa stiu cu o pereche de astia ce putere scot max. pe 4 ohmi si la ce tensiune de alimentare?Puterea debitata de amplificator in cazul utilizarii IRFP460 este identica cu cazul utilizarii lui IRFP450 (conditie: tensiunea de alimentare trebuie sa fie aceeasi). Cu 6 finali tip IRFP450 sau IRFP460, la o tensiune de alimentare de +/- 70VCC, puterea debitata de amplificator este:- per 8Ohmi - 200W;- per 4 Ohmi - aprox. 350W.Sursa de alimentare recomandata: transformator 400VA/per canal cu doua infasurari de 2x50V si filtraj 4x10000uF/80V. Aceasta varianta de alimentare este cea mai recomandata din punct de vedere a fiabilitati montajului. Link spre comentariu
vio_gl Postat Aprilie 10, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2007 eu vreau sa spun ca teoretic as putea sa alimentez acest ampli la o tensiune mai mare decat daca as avea trz finali irfp450 din momernt ce irfp460 are tensiunea drena sursa mai mare dar si o putere mai mare ca irfp450.acum lam alimentat de la traf de 250 va la o tensiune continua de +- 54v cu un singur rand de trz finali. pe 4 ohmi cred ca acum imi depaseste 100w dar as vrea sa stiu daca mai pot mari alimentarea si cu cat pentru acest rand de trz si cam ce putere as obtine Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Aprilie 10, 2007 Partajează Postat Aprilie 10, 2007 Curentul de varf prin finali nu trebuie sa depaseasca jumatate din valoarea specificata de producator, adica pt IRFP460, nu mai mult de 9A curent de varf sau circa 6,38A val efectiva. Tensiunea maxima pe difuzor in acest caz va fi:- pt dif de 4Ohmi 25,52V;- pt dif de 8 Ohmi 51,04 V; Media aritmetica a celor doua valori este: 38,28V efectiv, iar tensiunea de alimentare maxim recomandata: va fi 38,28*4=153V, pt o pereche sau un maxim de 200VCC mai mult de doua perechi de finali. Totusi, nu iti recomand sa urci pana la aceasta valoare din considerente tehnice legate de calitatea componentelor, implicit a tranz. MOS existente la noi pe piata. Eu iti spun: daca folosesti var. de alimentare spusa de mine mai sus poti sa dai circa 4ani in el si nu crapa (cam asta e durata medie de viata cu circa 6 finali pe canal, alim la +/-70VCC, si durata de functionare de circa 40-50%).NUMAI BINE Link spre comentariu
vio_gl Postat Aprilie 21, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2007 apropo un ipa300 cam cati amperi suge din traf .teoretic undeva la 4-5 amperi dar real a masurat cineva Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Aprilie 22, 2007 Partajează Postat Aprilie 22, 2007 apropo un ipa300 cam cati amperi suge din traf .teoretic undeva la 4-5 amperi dar real a masurat cinevaUn curent de 4-5A (impedante de 8Ohmi) in conditiile nedistorsionarii semnalului sinusoidal pe iesire si la o tens. de alim +/-70VDC. Am spus 4-5A deoarece aceasta valoare depinde de frecventa si forma semnalului test cu care este testat modulul. Indicat, pentru o apreciere cat mai precisa si corecta a performantelor amplificatorului, acesta sa fie testat cu semnal sinusoidal si rectangular. Val. efective ale curentului mai sus mentionate au fost masurate utilizand ca sursa de alimentare un transformator de 1500VA pt un singur modul. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 22, 2007 Partajează Postat Aprilie 22, 2007 1500VA ptr un singur modul? La o sarcina de 8 Ohmi? Ar insemna o putere de minim 600W sinus. Mi-e frica sa ma gindesc ce traf trebuie unui amplif stereo. :smt003 Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Aprilie 22, 2007 Partajează Postat Aprilie 22, 2007 1500VA ptr un singur modul? La o sarcina de 8 Ohmi? Ar insemna o putere de minim 600W sinus. Mi-e frica sa ma gindesc ce traf trebuie unui amplif stereo.Cred ca nu am fost suficient de inteles, transformatorul de 1500VA e transformatorul unei surse de alimentare si in nici un caz nu este transformatorul indicat pentru un modul IPA300. El a fost ales pentru testat modul, doar atat. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 23, 2007 Partajează Postat Aprilie 23, 2007 Daca e doar ptr test nu mai e cazul sa-i dai si puterea ca induci omul in eroare. Putea sa fie si de 40kVA. Link spre comentariu
Allain85 Postat Iunie 17, 2008 Partajează Postat Iunie 17, 2008 Salutare!As vrea sa fac si eu acest amplificator. E usor de realizat? De ce traf e nevoie? (Banuiesc ca peste 400W). Si pentru cei care l-au si facut practic, cum se aude?Multumesc!O zi buna tuturor! Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 17, 2008 Partajează Postat Iunie 17, 2008 Traful e bun la 400VA, iti trebuie de 2X50V. Exista foarte multa informatie despre acest amplificator, citeste threadul cu atentie! Link spre comentariu
zal Postat Iunie 18, 2008 Partajează Postat Iunie 18, 2008 Pune un traf de 1kW minim ptr. un amplif stereo. Vezi sa nu fie wati chinezesti.Ampliful nu e prea usor de facut, iti trebuie ceva experienta, materiale si scule. :smt003 Link spre comentariu
Allain85 Postat Iunie 18, 2008 Partajează Postat Iunie 18, 2008 Experienta, hmm... am incercat sa fac MOS-FET 160 si mi-au luat foc pur si simplu rezistentele de pe ramurile de alimentare. Cred ca m-am lecuit de tranzistoare! Plus ca am mai avut o incercare de amplif cu MOS-uri, cel propus de A. Mateescu din Tehnium, dar acolo a fost greseala mea... cu toate ca nu a luat foc Link spre comentariu
zal Postat Iunie 18, 2008 Partajează Postat Iunie 18, 2008 Aia nu-s mosi de audio, sint industriali si nu se comporta cum trebuie, mai bine faci cu bipolari. Link spre comentariu
Allain85 Postat Iunie 22, 2008 Partajează Postat Iunie 22, 2008 Tot ce am facut pana acum cu bipolari chiar mi-a mers :)Dupa sesiune voi incerca si acest amplificator,... acum ma cam preseaza timpul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum