Sharky Postat Aprilie 16, 2007 Partajează Postat Aprilie 16, 2007 in maniera celor de la ohm fac unul cu randament de 200% :weedman: Amplif nu iti trebuie, genereaza el singur putere. :supz: 116dB e din cauza dispersie f restranse.Catalin: Eu zic sa modelezi din polistiren un horn care il ai deja.Imediat simti daca materialul introduce coloratii. Link spre comentariu
radue Postat Aprilie 16, 2007 Partajează Postat Aprilie 16, 2007 Facem :yawinkle: Dar stai linistit ca nu scoatem peste 110 dB la 1 W/m ( asta daca vrei 60x40 grade ).Si acum gata cu offtopicul. Link spre comentariu
adircf Postat Aprilie 16, 2007 Partajează Postat Aprilie 16, 2007 speranta moare ultima. Fii optimist. Partea nasoala e ca iti trebuie un horn imens si mai multe difuzoare scumpe.si acuma ontopic:Suntem curiosi ce progrese vei face Cataline :smt003 Link spre comentariu
Romica_t Postat Aprilie 17, 2007 Partajează Postat Aprilie 17, 2007 Cei de la OHM spun in prospect ca driverul are bobina de 4 toli si un echipaj mobil pentru spectrul de pana la 20kHz.Eu am vazut la BMS(o firma de difuzoare) un driver exact la fel si asta are 116 dB/1w,deci nu e vrajeala,cel putin pe partea de inalte.40X20,asta e dispersia.Oricum,la cum arata si cum e facuta eu ii dau nota 10. Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Aprilie 17, 2007 Partajează Postat Aprilie 17, 2007 degeaba are driverul 116 Db daca basul nu ajunge acolo trebuie atenuat .... de exemplu daca bassul ajunge la 110 atunci driverul se atenueaza cu 5-6 DB Link spre comentariu
Romica_t Postat Aprilie 17, 2007 Partajează Postat Aprilie 17, 2007 Daca pun doua midbasuri de 12 toli ,fiecare cu 103dB(fara horn),nu ajung la 112dB lejer intr-un horn?daca hornul e bine facut si se respecta geometria 6 dB castig este usor de obtinut. Link spre comentariu
adircf Postat Aprilie 17, 2007 Partajează Postat Aprilie 17, 2007 ce difuzoare vrei sa pui? :smt006 unde ii hornu ala de la OHM ca nu gasesc pe tot netu Link spre comentariu
Romica_t Postat Aprilie 17, 2007 Partajează Postat Aprilie 17, 2007 Beyma sau 18Sound,am vazut ca au ceva tare frumoase. http://www.ohm.co.uk/ohm_products_hdmh_01.htm Link spre comentariu
adircf Postat Aprilie 17, 2007 Partajează Postat Aprilie 17, 2007 Beyma sau 18SoundTu vrei sa faci ceva serios. Eu inca nu m-am decis daca ii sa fie ceva serios.Eu vreau doar sa vad cum suna momentan. Si de aia incerc sa ma duc pe ceva low budget ca sa nu imi para rau ca am dat banii pe difuzoare. Cred ca o sa optez pt eminence. ceva de minim 10" intr-un final. Preturile sunt de toata jena :smt006 Am pus si eu ochii pe ceva 18sound, dar nu am bugetul respectiv Link spre comentariu
Romica_t Postat Aprilie 17, 2007 Partajează Postat Aprilie 17, 2007 Pai,eu mi-am facut hornul cu Beta8A,de 8 toli.e un difuzor "sanatos".Pacat ca are doar 95dB,dar are 225WRMS.M-a costat 2,5 milioane anul trecut.Sa stii ca nu m-am zgarcit,am dat o bursa jumate pe el ) Tot in maniera asta este un dif la 18Sound de 8 toli,cu 101dB dar ala costa 380 de lei.L-as cumpara imediat numai ca imi trebuie banii la altceva.Nu te zgarcii,nu trebuie sa cumperi 4 difuzoare,ajunge unul mai scump dar mai bun.Mie mi se pare o complicare fara rost goarna aceea la care ai pus tu poza,chiar daca am vazut ceva asemanator la cowanaudio.Cel mai simplu si mai sigur este ceva clasic,cu camera de compresie,throat chamber+flare,axiale.Asa se poate experimenta cu un phase plug pentru a urca usurel in frecventa si sa folosesti un driver cu iesire de 1 tol(sau doua,pentru mai multa putere,ca dehh,poate mediile intrec driverul in sensibilitate ) ) Link spre comentariu
adircf Postat Aprilie 17, 2007 Partajează Postat Aprilie 17, 2007 stiu ce vrei sa zici.Intelege ca momentan vreau doar sa experimentez. Macar doua difuri de 10". plus ca bani pe pal nu dau ca am rude ce mai nou lucreaza la o fabrica de mobila. :yawinkle: Link spre comentariu
Romica_t Postat Aprilie 18, 2007 Partajează Postat Aprilie 18, 2007 Daca ai dif bun mergi la sigur cu un design clasic.Chiar daca nu iti place ce iese le folosesti in ceva "direct radiating".Tu stii cel mai bine ce faci cu banii. Link spre comentariu
catalin gramada Postat Aprilie 27, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2007 Cutiile pregatite pt testele cu inserturile din polistyren:,,, Link spre comentariu
indrei Postat Mai 11, 2007 Partajează Postat Mai 11, 2007 pot sa va intreb si io ceva??? dc la hornuri se folosesc numai difuri cu membrana kick... cel putin asa am observat eu Link spre comentariu
adircf Postat Mai 11, 2007 Partajează Postat Mai 11, 2007 ce intelegi prin "membrana kick" ??? nu exista termenul respectiv. Stai sa ma gandesc ca si eu am folosit multi termeni. prin "membrana kick" te referi la "membrana de carton" de pe margine? si crezi ca difuzoarele care au tipul asta de membrana, nu coboara jos ca si cele cu "membrana de cauciuc" ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum