Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discutii despre hornuri de medii...

catalin gramada

Postări Recomandate

Salut Doresc sa ma apuc de constructia unor hornuri de medii si, deoarece constructia este destul de laborioasa ca sa-mi asum riscul unui esec , as dori inaite sa realizez un model din polistyren extrudat, eventual montat intr-o carcasa rigida. Ceea ce m-ar interesa sa aflu de la cei ce cunosc este daca materialul nu-si va pune sensibil amprenta asupra sunetului , astfel incit aprecierile mele pe acest model sa fie departe de rezultatul final. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adircf

10

• Romica_t

8

• catalin gramada

4

• Sharky

3

Top autori în acest subiect

Plaseaza-l langa un dif care merge, vezi ce influente are.Eu n-am incercat asta, dar cred ca daca pui 2 bucati maricele langa un difuzor care functioneaza iti poti face o idee despre caracteristicile materialului.

Link spre comentariu

Salut Cam asta ar fi ideea de principiu pt realizarea modelului:[/img]Hornul (figurat cu rosu) se va realiza din polistyren decupat dupa sablonMi se pare f util pt testarea diferitelor tipuri de geometrii ,camere de compresie, volum util al incintei etc, pt ca odata confectionata carcasa efortul de a face piesele din polistyren e minim si ieftin in acelasi timp, iar dupa realizarea unui model final se poate ridica mulaj cu orice material de amprentare si apoi realiza hornul final din rasina poliesterica , armata cu fibra.

Link spre comentariu

Ce este polistirenul extrudat?Ampora aceea care se foloseste la izolatii termice?Eu am facut un horn de medii si mia iesit bine din prima.L-am facut direct din lemn.

Salut Da , se foloseste in izolatii termiceFelicitari pt realizare. Eu n-am atita experienta in constructia hornurilor ca sa pot miza pe rezultate certe din proiect si nici acces la aplicatii profesionale de proiectare ci doar la programe de simulare generice , sa zic asa, de aceea m-am orientat spre o formula care sa-mi dea posibilitate sa testez.
Link spre comentariu

Uite ce vreau sa fac eu la vara, plus ca pana atuncia o sa am si un wnd 72 sa vad cum suna.

Posted Image

Ma gandesc sa il fac din fibra de sticla. Ti-as sugera sa faci si tu la fel. Documenteaza-te putin cum se face o matrita si restul chestiilor ca doar e mare netul :smt006 .

O sa invit cativa forumisti la mine acasa sa il facem impreuna. Se stiu ei cine sunt :supz: :smt006 :naughty:

Ca difuzoare ma gandeam la urmatoarele:

1. doua Beyma

2. doua 18Sound-uri

3. unul extrem ar fii cu 4 Eminenceuri

4. Dar cel mai extrem ar fi cu 2 rcf-uri dar nu pot face pentru ca nu pot sa dau 14 milioane pe 2 difuzoare ce oricum nu le voi scoate la sonorizari

Detalii gasesti aici despre performante modelului de mai sus.

Varianta cu 4 Eminenceuri si putin tweaking la horn ai un castig frumos. numai esti obligat la un driver de 2". Inca nu am nici un plan dupa care sa ma iau ca e doar in stadiu de gandire. Ma gandeam ca si carcasa sa fac cum sunt topurile HLA de la Jbl :yawinkle: .

Multe idei, putini bani tot timpul

Link spre comentariu

DA, si tocmai de aia vreau sa o fac.

De cand a inceput domeniul Audio sa ma pasioneze, tot timpul am avut un loc in "inima mea" :smt005 , pentru HLA de la JBL. Acuma vreau sa fac o corcitura, ceva sa semene :yawinkle: . Sunt multe variante ce trebuie simulate. Ideea e ca de la 150 la 1500 sa am un spl bun, si o dispersie de minim 60 pe 40

Link spre comentariu

109 masurati, nu simulati :yawinkle: e o mica mare diferenta. Oricum daca il fac, cred ca o sa pot obtine mai multi. Un sacrificiu ar fii frecventa de utilizare. Eu vreau sa fie liniar pana jos la 150 de Hz, chiar 100. Asta ar trebui sa pui 2 difuzoare de 12 sa il faci cu adevarat "balena" :yawinkle:

Link spre comentariu

Cei de la firma OHM din Anglia au un satelit cu doua de 10 toli +un driver pe mijloc cu iesire de 2 toli si are o sensibilitate de 116dB.Asta mi se pare cea mai tare :rock:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări