Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

laptop asus x540s

cristeama

Postări Recomandate

stimati colegi, o ruda vrea sa-i instalez pe acest laptop win. 7 pentru ca nu se acomodeaza cu win.10 preinstalat, are hdd500GB si unitate optica inclusa, adevarul ca nici eu nu ma impac cu win.10, acum este problema, am intrat in bios cu f2 si am vazut ca la prioritati de bootare este unitatea prima si hdd pe locul 2, am introdus , ca deobicei, dvd cu win. 7 si a inceput sa-si incarce fisierele, trece de momentul cu alegerea de instalare si in fereastra cind alegi in care partitie sa instaleze apare : 496GB dimensiunea din care 0GB liberi si bineinteles ca-mi spune ca nu are loc unde sa instaleze sistemul, ce se intimpla ?, am uitat sa precizez ca nu-mi vede touch-padul de mouse si nici daca-l conectez pe usb 2 sau usb 3(are 2 porturi de usb), ca sa instalez as putea ,totusi, cu ajutorul sagetilor de pe tastatura, va rog citeva sfturi cum sa procedez ?, stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FLORIN IORDACHE

8

• cristeama

5

• Dell vostro

4

• Florinel TV

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In primul rand v-ati uitat pe siteul producatorului daca se gasesc drivere pentru acest sistem de operare wind....7 ???

Link spre comentariu

Acest model de laptop.nu are suport pentru windows 7:

https://www.asus.com/Notebooks/X540SA/HelpDesk_Download/

Windows 10,partitioneaza hdd-ul in format GPT,iar win.7 nu stie de acest format.Chiar daca se reuseste instalarea,o sa fie vai si amar dupa aia,

asa ca{instaleaza Classic Shell,pentru buton start,si o sa fie foarte simplu de lucrat dupa,aici ma refer la win.10}.

http://www.classicshell.net/

Link spre comentariu

Cred ca merge windows 7 instalat pe acest laptop dar nu cred ca se va gasi drivere , 

ca sa puteti instala windows 7 va trebui windows 10 ajuns pina la partitele hdd si sterse toate partitele iesire din instalare si dupa aceasta operatiune introduceti windows 7 si merge instalat dar va fii greu fara drivere

Link spre comentariu

da, aveti dreptate , intr-un final am reusit sa instalez dar nu am drivers de usb si touchpad pentru inceput si nu gasesc nicaieri , daca aveti ceva pentru usb si touchpad ?, stima

Link spre comentariu

da, din pacate nu am reusit, ma las si instalez iar win,10, era preinstalat si s-a sters !, stiti de unde-l pot pune bun si free ?, poate pe m.p., stima

Link spre comentariu

Descarca acel programel,dupa care incepi cu click dreapta si run as administrator.O sa apara o fereastra mare,te uiti mai jos dupa instalare manuala(si vezi ce

drivere are bifa,daca ai nevoie bine/daca nu... asta e).

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

mersi fain , chiar m-a ajutat !

Va rog sa-mi spune-ti si mie cum ati rezolvat problema cu touchpad-ul...

Am si eu o mica problema cu un laptop asemanator,numai ca al meu e un asus X540LA....

Tot asa nu imi mergea nici touchpad-ul si nici daca bagam maus-ul in porturile usb.... cu porturile usb am rezolvat pentru ca i-am facut setarea pe auto din bios la setarile usb...Adica acolo era urmatoarele setari : Enabled, Auto si Disabled.

Dar cu acest touchpad nu reusesc de loc....nici in ruptul capului...nu vrea sa functioneze...

Va spun ca are instalat pe el wind....7/64 biti....Am incercat sa-i instalez programul pentru touchpad...dar fara nici un succes...imi spune ca nu e compatibil cu wind......7 si ca functioneaza doar cu wind.......10.

Va spun ca am mai avut un laptop cu aceasta problema,adica cu touchpad-ul,dar pe acela l-am trimes in garantie si la rezolvat baietii,adica iau schimbat touchpad-ul...

Dar acum nu stiu daca chiar asa o fi facut sau iau bagat doar mufa in priza de la touchpad,dar ei asa au scris in certificatul de garantie.

Uitati acesta e anuntul cel vechi cu acest defect cu touchpad-ul defect... Dati un click aici : http://www.elforum.info/topic/112876-laptop-acer-aspire-e13-es1-311-c41a/ .

Va multumesc mult !!!  Astept raspuns !!!

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Softul pentru touchpad se numeste: ASUS Smart Gesture (Touchpad Driver),dar va spun ca am incercat trei-patru versiuni si tot fara succes..

Adica imi apare aceasta eroare de mai jos...

Va multumesc! Astept un mic raspuns!

post-177758-0-01887900-1474035616_thumb.jpg

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări