Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Activare protectie supracurent

Postări Recomandate

Buna ziua! Am un incarcator de laptop, 65W, la care intervine protectia la supracurent atunci cind e conectat la priza cu sarcina la iesire mai mare de 35W. Daca e conectat mai intii la priza, apoi conectez sarcina si o maresc treptat, chiar si pina la 100W, protectia nu intervine. Vreau sa-l folosesc pentru un LED de 50W si nu prea pot, pentru ca de fiecare data cind intervine protectia trebuie sa-l deconectez de la priza si sa astept ceva timp. Unde poate fi problema? Electroliticul de la intrare, cei de iesire? Mentionez ca nu am un osciloscop, sarcina treptata am testat-o cu un driver pentru led-uri la care poate fi controlat curentul si tensiunea+becuri halogen. Va multumesc! 

Editat de adryano
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pai nu am schema, fiind o sursa industriala, nu cred ca cei de la Delta Electronics ar face publice schemele. Ma gindeam ca e o problema cu care s-a mai confruntat vreo cineva si mi-ar da si mie o solutie.Incarcatorul functiona bine, dar in timp s-a ajuns la aceasta problema, de asta m-am gindit la electrolitici, doar ei cedeaza mai repede.

Editat de adryano
Link spre comentariu

Multumesc, d-le Marian! Intr-adevar problema s-a rezolvat prin inlocuirea condensatorilor, celor de iesirea doar. Ca si observatie pot zice ca anterior, in gol, se consumau 0,5W, dar dupa inlocuirea celor doi condensatori de la iesire consumul e de 0,2W. Presupun ca din cauza ESR.

Editat de adryano
Link spre comentariu

Nu am vazut poza cu incarcatorul tau deci nu pot fi sigur, insa cam toate pe care le-am vazut eu folosesc carcase de plastic inchise, asta duce la un regim termic dificil pentru condensatori, nu prea exista ventilatie naturala decat ceea ce se disipa prin insasi carcasa, primele elemente care sufera cel mai mult sunt tocmai electroliticii...

In fine, important este ca s-a rezolvat, felicitari pentru reusita.

Spor.

PS: Nu ma mai domni ca ma simt batran :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări