Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare amplituner anii `80

digix

Postări Recomandate

• Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• digix

9

• zal

7

• ex.escu

5

• Shambala

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pacific 4(are si pick-up), Radio Bucur, Radiocombina RCS stereo spatial(are si casetofon cu motor de curent continuu si reglaj de viteza)- The united kingdom of Romania

Link spre comentariu

Asa este, ati scris, acum am vazut.  Din pacate la acele sume este f greu de gasit ceva de soi.

Sau, daca se sta si se asteapta, poate apare ceva "obosit" pe la cei care aduc scule din vest, dar reconditionarea poate costa de 10 de ori pretul platit pe aparat :26

Link spre comentariu

Pacific 4 chiar am avut. Un sunet placut, specific amplificatoarelor cu germaniu, ce mai imperecheam AC180 cu AC181...

Zal, as prefera un raspuns de genul:

Buna, sunt Zal si sunt dependent de amplitunerul meu Sansui xxx, cel mai mult ma atrage la el vocea lui

calda si ferma, lumina ce strabate din scala si ghidusia acelor din vumetre. Daca nu-l gasesti pe xxx sa stii ca am avut o experienta asemanatoare cu yyy   :)

Link spre comentariu

Foarte bine punctat,  bmwh548. Poate fi o foarte mare diferenta.

digix, este f greu sa primesti un raspuns de genul celui exemplificat de tine mai sus, pt ca modele de top erau f scumpe la vremea lor (si inca au ramas scumpe daca sunt in stare buna), plus ca in anii 80 si 90 putini dintre noi adunam altfel de aparate in lniile audio de acasa.

Receverele [de top] au avut o mult mai larga raspandire in USA,  fiind mai putin cautate in Europa, asa ca inca si mai putine au ajuns la noi dupa anii 90.

Daca iti doresti asa ceva va trebui sa incerci singur, eventual sa schimbi cateva aparate pana sa fii multumit.

Link spre comentariu

La radio din anii ăia (adică tuner + amplificare) nu merită decît modelele mai de vîrf, restul sînt compromisuri ieftine. În plus, nu sînt aşa de atrăgătoare ca cele separate. Sînt şi cîteva excepţii mai ieftine, dar oricum sînt rare. Dacă ar fi să mă atragă ceva, ar fi de la Philips, apoi JVC, Pioneer şi restul.

-Philips AH603, 604, 606...

-JVC JR-S201 sau mai sus.

Link spre comentariu

Pentru ca am facut o fixatie pe Sansui m-am hotarat la un entry level numit R30, 350 Lei cu transport inclus.

Stiu, nu este cea mai buna alegere, mi-a placut schema clasica de amplificator, imi aminteste de montajele facute in vremea studentiei.

Are o fata draguta dar o sa-mi lipseasca un vu-metru analogic, sper ca o sune destul de vintage in frumoasele mele boxe Dual CL-144.

Va fi folosit in atelierul meu de acasa, face bine la creier cand lucrez si poate fi un motiv sa cobor  pick-up-ul mut care zace in pod de muulti ani.

Multumesc la toti cei care m-ati bagat in seama !

Link spre comentariu

Vanzatorul are si un Thomson AT2006AT despre care n-am gasit mai nimic pe net, inca mai pot schimba alegerea facuta.

Aveti ceva imformatii despre acest model ?

Link spre comentariu

eu te-as indrepta spre kenwood daca te intereseaza musai tuner-ul...Nu stiu sa mai fie multe firme care sa se fi ridicat la valoarea tunerelor kenwood.Cat despre amplificatoare...il las pe ZAL sa faca spume cand aude de kenwood.pt mine raman cele mai bune amplificatoare ever.Nu chiar toate de la kenwood...dar unele sunt mult peste ce se facea la vremea aia.

Realistic  a facut deasemenea niste tunere formidabile , de fapt tot ei au facut primul tuner digital din lume, dar partea de amplificare cam scartaie.Marantz...

Am mai auzit totusi niste miniamplitunere de la grundig care suna exemplar doar ca nu mai stiu seriile.

Editat de balanelsimiaunel
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări