Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Philips L 6.1ciudat

diabolic53

Postări Recomandate

Ciudatenia,sta in faptul ca desi are imagine si sunet perfect, la intervale de timp aleatorii ramine doar cu ''pureci" .Nu mai are OSD ,nu mai accepta comenzi locale sau telecomanda.Oprit pentru o fractiune de secunda din intrerupator ,isi reia functionarea normala pina cind ,iarasi trece 'pe purecci"Eu zic ca e procesorul-e cineva de alta parere ?Multumesc!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• diabolic53

2

• dan cod

2

• leoncris

2

• Radiotelegrafist

2

Top autori în acest subiect

Pana la procesor trebuie vazut daca toate tensiunile se mentin corecte , la modelul asta se mai strica si stabilizatorul de 5V al procesorului care e facut cu un tranzistor BC...

Link spre comentariu

Aici nu merge cu 7805,deoarece pe spatele plăcii mai există un tranzistor smd(pnp),și un grup de rezistențe,care asigură funcția de reset a procesorului.Trebuie înlocuit BC337 sau BC547(am văzut pe unele plăci),eu pun BD139,iar în locul celui smd de pe spate un BC558.Trebuiesc refăcute cu grijă toate lipiturile la rezistențele smd din jurul acestor tranzistoare.

Link spre comentariu

Foarte bine cu bd npn,si eu procedez la fel ca nu am incredere in rahaturile alea de bc-uri,se incing de le ia dracu la acel consum. :aplauze

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Eu pun de regula Bd,doar ca aici a fost o fisura pe cablaj ,1,2,3.spre Sda si Scl,depistata destul de greu pentru ca manifesta aleatoriu.si mai ales din lipsa de timp,ocupatia mea fiind cu totul alta A avut cel putin vreo 10 tv-uri, ce i-au tinut locul in acest timp.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări