Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imagine instabila si negativa tv alb negru

ym_dx21

Postări Recomandate

Salutare ! Am un TV cu radio portabil si casetofon Toshiba cu urmatoarea problema :

-pe radio si casetofon functioneaza in parametrii dar cand comut pe TV , imaginea este instabila , deformata si negativa . Am incercat sa reglez putin din RAA dar nimic ...ce ar putea fi ? am pus si o poza cu imaginea distorsionata , poate ma puteti indruma unde sa umblu sau ce sa inlocuiesc .

http://www.filehost.ro/3172167790/Schema_001_jpg/

post-233604-0-39178700-1468772425_thumb.jpg

Editat de ym_dx21
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ym_dx21

6

• leoncris

4

• Radiotelegrafist

4

• stefank

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

sunetul este clar si sunt anumite posturi unde se vede mult mai bine dar imaginea este inversa...negativa si instabila ...trage imaginea spre staD

Desincronizare generala(partea cu sincroprocesorul defecte)sau o necorcondanta intre imagine si sunet,buna ar fi o schema :scarpin dati mai multe detali..........

Link spre comentariu

sigur are PAL ? inainte de reglaje RAA , syncro si alte dereglaje ar trebui vazut ce norme de culoare si sunet are aparatul , nu am vazut specificat asa ceva pina acum si nici modelul exact al aparatului

Link spre comentariu

SCHEMA I'AM DAT SI POATE FI DESCARCATA DE LA POSTUL #1.

DETALII DUPAAMIAZA , SUNT PE TEL. ACUM.

CE SURSA DE SEMNAL , FOLOSESTI ?

Editat de leoncris
Link spre comentariu

poate m-am exprimat gresit in legatura cu televizoarele crt fabricate pentru Franta , nu am avut ocazia sa vad cum merge un astfel de televizor alb negru facut pentru FR pe sistemul european , dar cele color asa imagine aveau , pina se schimba din meniu din FR in EU sau la Grundig CUC model mai vechi care avea un buton sub usita cu butoanele din care se schimba norma 

https://youtu.be/NjmOQF2d1Pg

Editat de stefank
Link spre comentariu

schema mi-a dat-o leoncris ...si am postat-o deasupra fotografiei in primul comentariu...deci , sunetul este clar pe toate posturile dar ca imagine distorsioneaza ...practic se duce tot cadrul spre stanga si se vede negativul imaginii ca la un film vechi de aparat foto.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări