ptraian2 Postat Iulie 17, 2016 Partajează Postat Iulie 17, 2016 Buna tuturor ! In primul rand vreau sa va spun ca am ajuns la decizia deschiderii acestui topic deoarece multi incepatori se aventureaza in construirea unor proiecte ample , dar ei habar nu au daca piesa care o tine in mana pentru a construii acel proiecte este capabila de a indeplini functia indatorata sau doar buna de aruncat la gunoi . In al doilea rand nici eu nu sunt un as in "consultarea" componentelor de aceea cer ajutorul celor mai priceputi electronisti de pe acest forum pentr ajutarea incepatorilor ca mine si a multor altora care sunt pasionati de electronica si vor sa invete ceva util si esential pentru acest domeniu . In acest topic as vrea sa se discute despre verificarea majoritatea componentelor : rezistenta-(cred ca este cea mai simpla componenta de verificat din electronica dar poate nu toti stiu cum ), dioda-(vreau sa stiu care este cea mai precisa metoda de verificare a unei diode ce valori trebuie sa apara pe multimetru pentru fiecare tip de dioda in parte ), condensatoarele (aici ce ar trebui sa tinem cont in afara de Farad ? ) tranzistori (din nou, care este cea mai precisa metoda de verificare a acestora ? multimetrul , multitesterul , vreo schema pentru mosfeturi , bipolare , jfet ? ) verificarea circuitelor integrate este posibila ? Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 18, 2016 Partajează Postat Iulie 18, 2016 La condensatori electrolitici ESRul e parametrul care spune multe despre condensator.La tranzistori e mai bun un aparat analog.Si pentru unele CIuri sunt anumite testere .Radpunsurile vor fi multe pe parcurs. Link spre comentariu
ptraian2 Postat Iulie 19, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2016 De ce este mai bun un multimetru analog la testarea tranzistorilor ? Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 19, 2016 Partajează Postat Iulie 19, 2016 In general digitalele masoara jonctiuni doar pe un domeniu in general cel de 2000 ohmi.Uneori gasesti rezistente mari inverse in jonctiuni BE BC sau CE ceea ce cu un digital pe 2000 de ohmi nu vezi niciodata. Link spre comentariu
ptraian2 Postat Iulie 19, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2016 si daca masor pe domeniul de diode ? Link spre comentariu
ptraian2 Postat Iulie 22, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2016 nu vrea nimeni sa ajute ? Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 24, 2016 Partajează Postat Iulie 24, 2016 Pai domeniul de dioda e in general cel de 2000 ohmi.De aceea pot scapa diode defecte si acolo sa para bune. Link spre comentariu
ptraian2 Postat Iulie 24, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2016 Tocmai ce am făcut un test cu multimetrul meu digital pe domeniul de diode si am observat că reacționează până la o rezistenta maxima de aproximativ 9000 ohmi, iar dacă rezistenta depășește de 9000 îmi apare pe ecran cifra 1 Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 24, 2016 Partajează Postat Iulie 24, 2016 Da e mai mult ca 2000 dar tot putin in unele situatii Link spre comentariu
ptraian2 Postat Iulie 24, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2016 cam cat ar trebuii totusi sa imi apara pe multimetru pentru un tranzistor bipolar bun ? Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 24, 2016 Partajează Postat Iulie 24, 2016 Uite masuratori facute cu 3 multimetre digitale diferite conectate pe dioda....tranzistori 2N3055;2SC5200;2SA1943;BC547;BC557;BD237.... ...s-a masurat B-C si B-E la trz de putere si doar B-C la trz mici... Link spre comentariu
ptraian2 Postat Iulie 25, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2016 sa inteleg ca media este undeva intre 400-600mV ? Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 25, 2016 Partajează Postat Iulie 25, 2016 Asa se pare....la cei de putere mica ,valoare mai mare si la cei de putere mai mare ,valoare mai mica....eu folosesc analogic la masuratori de semiconductori, este mai sigur.... Link spre comentariu
ptraian2 Postat Iulie 25, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2016 iar tranzistorii mosfet cu ii pot verifica ? Link spre comentariu
validae Postat Iulie 25, 2016 Partajează Postat Iulie 25, 2016 Ar fi bine să mai citești și topicuri mai vechi cu același subiect, sunt destule și le poți găsi cu bara de căutare a forumului. Altfel vom repeta la nesfârșit aceleași informații pentru fiecare nou venit....un exemplu de topic recent pe același subiect: http://www.elforum.info/topic/116832-masurare-tranzistoarelor/?hl=măsurarea#entry1393998 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum