Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor masurare/verificare piese electronice

ptraian2

Postări Recomandate

Buna tuturor !

In primul rand vreau sa va spun ca am ajuns la decizia deschiderii acestui topic deoarece multi incepatori se aventureaza in construirea unor proiecte ample , dar ei habar nu au daca piesa care o tine in mana pentru a construii acel proiecte este capabila de a indeplini functia indatorata sau doar buna de aruncat la gunoi .

In al doilea rand nici eu nu  sunt un as in "consultarea" componentelor de aceea cer ajutorul celor mai priceputi electronisti de pe acest forum pentr ajutarea incepatorilor ca mine si a multor altora care sunt pasionati de electronica si vor sa invete ceva util si esential pentru acest domeniu .

In acest topic as vrea sa se discute despre verificarea majoritatea componentelor : rezistenta-(cred ca este cea mai simpla componenta de verificat din electronica dar poate nu toti stiu cum ),

dioda-(vreau sa stiu care este cea mai precisa metoda de verificare a unei diode ce valori trebuie sa apara pe multimetru pentru fiecare tip de dioda in parte ),

condensatoarele (aici ce ar trebui sa tinem cont in afara de Farad ? )

tranzistori (din nou, care este cea mai precisa metoda de verificare a acestora ? multimetrul , multitesterul , vreo schema pentru mosfeturi , bipolare , jfet ? )

verificarea circuitelor integrate este posibila ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ptraian2

9

• dan cod

4

• flomar60

2

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La condensatori electrolitici ESRul e parametrul care spune multe despre condensator.La tranzistori e mai bun un aparat analog.Si pentru unele CIuri sunt anumite testere .Radpunsurile vor fi multe pe parcurs.

Link spre comentariu

In general digitalele masoara jonctiuni doar pe un domeniu in general cel de 2000 ohmi.Uneori gasesti rezistente mari inverse in jonctiuni BE BC sau CE ceea ce cu un digital pe 2000 de ohmi nu vezi niciodata.

Link spre comentariu

Tocmai ce am făcut un test cu multimetrul meu digital pe domeniul de diode si am observat că reacționează până la o rezistenta maxima de aproximativ 9000 ohmi, iar dacă rezistenta depășește de 9000 îmi apare pe ecran cifra 1

Link spre comentariu

Uite masuratori facute cu 3 multimetre digitale diferite conectate pe dioda....tranzistori  2N3055;2SC5200;2SA1943;BC547;BC557;BD237....

...s-a masurat B-C si B-E  la trz de putere si doar B-C la trz mici...

post-228380-0-03712400-1469380898_thumb.jpg

post-228380-0-34559100-1469380926_thumb.jpg

post-228380-0-99353500-1469380944_thumb.jpg

Link spre comentariu

Asa se pare....la cei de putere mica ,valoare mai mare si la cei de putere mai mare ,valoare mai mica....eu folosesc analogic la masuratori de semiconductori, este mai sigur....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări