Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema TV-LED Samsung UE32EH5000W

gigatel30

Postări Recomandate

Buna ziua. Am si eu o problema cu un TV Samsung UE32EH5000W care a “cazut” evident in perioada de garantie. In timpul functionarii a disparut imaginea in sensul ca nu mai are lumina de fundal. Am verificat cu o lanterna si functioneaza totul normal atat ca nu mai functioneaza backlight-ul. As vrea sa stiu ce tensiune trebuie sa fie la pinii conectorului care alimenteaza ledurile deoarece dupa o masuratoare pe fuga intre pinul 1 si masa imi arata 162.4Vcc si cred ca nu am masurat corect.
Ar mai fi o problema: intre masa si carcasa de aluminiu a condensatorului incercuit (2200mf/10V) am scurt in masurare iar cand comut aparatul de masura pe functia dioda  multimetrul tiuie. Scuzati termenii poate netehnici dar incerc sa exprim ceea ce am descoperit. As vrea sa il repar singur si prin urmare as dori sa stiu daca este posibil ca defectul sa fie pe partea de led-uri (si unde s-ar putea gasi acestea) sau ar fi strict pe partea de alimentare a acestora de pe placa sursa caz in care as cumpara una functionala daca nu se poate repara. Serviceul care asigura garantia mi-a lasat un gust amar in sensul ca vreo 10 astfel de TV-uri stateau pe jos rezemate de un perete precum cartile in biblioteca fara macar o bucata de carton sub muchia care lua contact cu pardoseala de beton si parca nu mi-as bate joc de un TV care nu are nici un an si jumatate..
Va multumesc.

http://i64.tinypic.com/200eczl.jpg

Sursa este BN44---665A iar pentru backlight, panoul LCD Samsung CY-DF320BGLV1H (cod BN95-01137A) foloseste doua barete de LED-uri tip LUMENS D3GE-320SM1-R2, a cate 12 LED-uri fiecare. Cele doua barete au alimentare separata si sunt inseriate pe placa invertorului la conectorul CNL802 (pin 1 (+), pin 2 conectat la pin 4, pin 5 (-), pin 3 neconectat).

Editat de gigatel30
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigatel30

9

• mac01

3

• marius75

3

• leoncris

2

Top autori în acest subiect

Tensiunea pentru leduri nu scade decat in momentul aparitiei consumului. Aveti un led (sau mai multe) intrerupt(e). De preferat a se inlocui baretele cu totul ...daca a crapat un led il vor urma cat de curand si celelalte. Si pentru viitor...reglati backlight-ul din meniu....sa fie mai redus, undeva la 50-70%. Astfel protejati ledurile si vor functiona mai mult timp.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Problema clara de backlght respectiv led-urile. Dul domnule in garantie, punel in cutie si gata daca te temi ca o sa stea pe jos. Cel mai probabil ai led-uri defecte pe ambele benzi de led-uri. O banda noua de led-uri e 150 ron si pun pariu ca trebuie inlocuite amandoua.

https://www.piese-servicelcd.ro/www-piese-servicelcd-ro/eshop/13-1-LED-Strips-4-Backlight-Repair/0/5/2186-LUMENS-D3GE-320SM1-R2-D3GE-320SM-R1

Link spre comentariu

Daca mai este in garantie nu vad nici un motiv ca sa-l reparati singur. Eu as prefera o zgarietura pe muchia de jos a carcasei (care oricum nu se vede) decat sa scot din buzunar cateva sute (costul led-urilor). In afara de asta daca umblati la suruburi, pierdeti garantia...banuiesc ca au "semne" puse din service si isi dau seama daca s-a intervenit la suruburi sau nu.

...........

Cam care este durata de viata reala a acestor led-uri? Stiu ca producatorul spune ceva de genu' 30.000 de ore, dar mi se pare cam exagerata...eu tin backlight-ul la jumatate (10 din 20)... este tot un Samsung de 32''.

Editat de marius75
Link spre comentariu

Cam care este durata de viata reala a acestor led-uri? Stiu ca producatorul spune ceva de genu' 30.000 de ore, dar mi se pare cam exagerata...eu tin backlight-ul la jumatate (10 din 20)... este tot un Samsung de 32''.

Producatorul in cazul Samsung recomanda pe timp de zi nivel backlight 15 (75%) iar pe timp de noapte 10 (50%) cu senzor Eco activat. 

Link spre comentariu

Daca-l duceti la service DUCETI SI PICIORUL si nu o sa mai fie zgariat nicaieri!!...este asa greu?

Editat de petreelectronic
Link spre comentariu

In afara de asta daca umblati la suruburi, pierdeti garantia...banuiesc ca au "semne" puse din service si isi dau seama daca s-a intervenit la suruburi sau nu.

Pai daca la demontat de tot, unde sal mai duca la garantie.....ia uite ce spune colegul nostru mai jos....

Sursa este BN44---665A iar pentru backlight, panoul LCD Samsung CY-DF320BGLV1H (cod BN95-01137A) foloseste doua barete de LED-uri tip LUMENS D3GE-320SM1-R2, a cate 12 LED-uri fiecare. Cele doua barete au alimentare separata si sunt inseriate pe placa invertorului la conectorul CNL802 (pin 1 (+), pin 2 conectat la pin 4, pin 5 (-), pin 3 neconectat).

Link spre comentariu

Costica , asta'i copy / paste de aici :

http://forum.e-rusu.ro/t2508-lcd-samsung-cy-df320bglv1h-bn95-01137a-backlight

licenta ... , Costin Rusu.

Da' de desfacut , l'a desfacut " 

"As vrea sa stiu ce tensiune trebuie sa fie la pinii conectorului care alimenteaza ledurile deoarece dupa o masuratoare pe fuga intre pinul 1 si masa imi arata 162.4Vcc si cred ca nu am masurat corect.

Ar mai fi o problema: intre masa si carcasa de aluminiu a condensatorului incercuit (2200mf/10V) am scurt in masurare iar cand comut aparatul de masura pe functia dioda  multimetrul tiuie. "

Asa ca ...

Link spre comentariu

De desfacut da, l-am desfacut numai sa ma uit la codurile de pe placile electronice si display. Suruburile nu au nici un sigiliu, semne la desfacerea lor nu sunt dar nu asta e problema si s-ar putea nici sa-l duc la garantie. Am gasit set original de barete cu leduri la 150 lei si set de leduri de (125 buc.) tot la 150 lei. Cred ca am sa iau ledurile si le schimb singur ca nu cred ca este f. greu sau baretele noi si imi raman rezerva leduri de pe vechile barete pentru o reparatie ulterioara. Oricum de unde stiu eu ca in service imi schimba amandoua baretele si nu numai 1-2-3 leduri defecte si cele obosite tin pana la iesirea din garantie (decembrie anul asta). Am gasit multe informatii la colegi pe forumuri asa ca nu-i nici o problema.

In legatura cu backlight-ul cred ca a fost la 90% daca nu chiar la maxim pana la defectare si cred ca asta e problema. Oricum este invatare de minte.

Editat de gigatel30
Link spre comentariu

O sa fie invatare de minte atunci cind ai sai bulesti Display-ul :96  :bataie si atunci is  :mort  tv-eul si atunci poti sa faci pipi pe el  :rade:

Link spre comentariu

O sa fie invatare de minte atunci cind ai sai bulesti Display-ul....................................

Poate pentru cineva cu doua maini stangi. Sunt destule exemple in care se arata ca nu este nici o inginerie demontarea unui panel display.

in acest din urma clip video baiatul este cam neindemanatic dar in fine...

Pana la urma este un televizor si nu o nava cosmica dar pana si alea sunt facute de oameni. Vezi pe youtube unde sunt o multime de exemple de linii de montaj televizoare, telefoane, etc, unde pe flux nu lucreaza numai ingineri dar este drept la sute de bucati montate lucratorii isi formeaza o anumita indemanare.

Editat de gigatel30
Link spre comentariu

la mine au venit acasa si au inlocuit display-ul cu totul - de doua ori , samsung nu are service propriu , au contract cu diferite firme si aceste firme nu desfac sa schimbe led-uri atita timp cit sint in garantie , le trimit inapoi la samsung

in plus exista riscul spargerii ecranului propriuzis la demontare si cheltuieli care nu sint necesare

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări