Vizitator Vlad Ionut Postat Iulie 16, 2016 Partajează Postat Iulie 16, 2016 Bun gasit tuturor. as dori sa va cer ajutorul la repararea unei statii auto marca Hertz model HP1D. Statia mi-a fost data pentru ca nu functiona in mod corect, adica din cand in cand, fara un ritm regulat, intra in protectie petru overvoltage + 16,5v. Am pus-o mai intai pe alimentator de atelier stabilizat sa vad daca se prezinta problema. Initial intra in protectie dupa cateva minute sau imediat, pe display scria: 12v...13v...15v...16,5v si intra in protectie. Dupa cateva probe nu a mai dat nici o problema....l-am tinut sub observatie vreo 2 zile, dupa care l-am montat in masina pt o proba mai serioasa. A functionat perfect timp de o jumatate de ora dupa care a scos fum de vina este modulul PWM, 2 transistori smd arsi. Problema este ca au o sigla ciudata si nu gasesc absolut nici o informatie pe internet( sigla este BE RN, si sigla tranzistorului pereche este DF RF). Pe modul mai sunt tranzistori buni cu aceleasi sigle asa ca le-am dat jos sa vad ce parametre au, doar ca nu stiu daca sunt suficiente pentru a gasi un echivalent. BE RN - PNP bce hFE=277 Uf=573mV DF RF - NPN bce hFE=295 Uf=609mV Postez si ceva imagini. P.S. nu reusesc sa gasesc absolut nici o schema a amplificatorului. daca cineva are vreo idee va multumesc anticipat. Link spre comentariu
Haralambie Postat Iulie 16, 2016 Partajează Postat Iulie 16, 2016 (editat) Spor: http://www.secosgmbh.com/datasheet/products/SSMPTransistor/SOT-23/KTD1304.pdf Ah, tu ii vrei pe aia cu 4 craci. Editat Iulie 16, 2016 de Predator Link spre comentariu
Vizitator Vlad Ionut Postat Iulie 16, 2016 Partajează Postat Iulie 16, 2016 da... nu stiu exact ce schimba in afara de pack ms Predator zici ca e un tranzistor generic? Link spre comentariu
Vizitator Vlad Ionut Postat Iulie 17, 2016 Partajează Postat Iulie 17, 2016 Am reusit sa-l gasesc cel care s-a ars este 2sb1260 si perechea este 2sd1898. Din experienta voastra ar fi mai bine sa le schimb pe toate si sa le pun noi, atat pnp-urile cat si npn-urile? Link spre comentariu
Vizitator Vlad Ionut Postat Iulie 17, 2016 Partajează Postat Iulie 17, 2016 Va multumesc pentru colaborare. Am mai facut ceva controale pe statie si am observat ca primul final care l-am controlat pe partea de alimentatie/stabilizare era in scurt asa ca am dat comanda si de finalele de alimentare si de finalele audio, dar ceva ma nedumereste. Per partea de alimentare sunt 12 mosfet IRFP064N si pe partea de amplificare audio sunt 8 mosfet IRFP264N. Din cunostintele mele(limitate) stiam ca lucreaza in pereche...in schimb aici nu sunt in perechi...este din cauza faptului ca statia este in clasa D? este prima statie de genul care imi cade pe maini si mi se pare ciudat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2016 Partajează Postat Iulie 17, 2016 Irfp 064N sint in partea de SMPS si sint foarte robusti. Ceilalti sint in partea de clasaD, unde au folosit numai finali canal N. Link spre comentariu
Vizitator Vlad Ionut Postat Iulie 17, 2016 Partajează Postat Iulie 17, 2016 Dar folosirea unui singur tip de canal, in cazul meu N, nu incide in mod negativ asupra calitatii sunetului? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2016 Partajează Postat Iulie 17, 2016 Deloc, feedback-ul se ocupa de restul. Link spre comentariu
Vizitator Vlad Ionut Postat Iulie 17, 2016 Partajează Postat Iulie 17, 2016 inca o intrebare....cresterea de tensiune peste 16v(ceea ce facea statia sa intre in protectie anterior) poate fi datorata vreo unui condensator defect pus la intrarea alimentarii pe 12v? sau la ce s-ar putea datora? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2016 Partajează Postat Iulie 17, 2016 Posibil sa aibe un circuit de detectie a supraalimentarii cu tensiune si acesta sa isi faca treaba. Pina nu ai schema in fata, este greu de discutat. Link spre comentariu
Vizitator Vlad Ionut Postat Iulie 17, 2016 Partajează Postat Iulie 17, 2016 Intr-adevar are acest circuit de protectie...dar ce ar putea sa faca tensiunea sa creasca? Este o problema interna amplificatorului deoarece alimentatorul de atelier mai mult de 12v nu da.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2016 Partajează Postat Iulie 17, 2016 Pina nu ai schema in fata, este greu de discutat. Link spre comentariu
Vizitator Vlad Ionut Postat Iulie 17, 2016 Partajează Postat Iulie 17, 2016 Si nu am nici o sansa sa o gasesc...nici nu reusesc sa o trimit la hertz sa o repare :| Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum