Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

led hitachi 24'' sasiu vestel

poplex22

Postări Recomandate

• Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• poplex22

12

• iuliantv

6

• ion soare

5

• attilaa0

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

condensatorii si zennerul pe iesirea de 3,3v sunt bune, vad ca ambele procesoare mt5820 si mt5135 sunt alimentate cu 3,3v

- gata am abandonat !, multumesc pentru tot ! ( sprijin, coordonare, colaborare, conlucrare ) tuturor, sunt mult prea multi pini de la ambele procesoare care se alimenteaza pe linia de 3,3vcc, cu tot respectul , Alex

Link spre comentariu

Uite aici o metoda rapida, gasita pe un forum: "Cauti o sursa de laborator capabila sa debiteze 2-3V si minim 5A. Alimentezi bara de 3,3V din acea sursa si verifici ce se încalzeste, 99% acolo e problema. Eu asa fac la depistarea condensatoarelor ceramice în scurt, în 2-3 secunde iese fum din cel defect.". Am aplicat-o si eu o singura data la un MB62 si ca rezultat se incingea procesorul, deci scurtul era in procesor.......... 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Aceasta metoda am aplicat-o cu succes la laptop-uri,in special unele modele acer,care au acest defect tipic!!

La colegu "poplex22" poate sa fie in scurt unul din condensatori smd ceramici, nu neaparat procesorul, dar daca nu vrea sa mai incerce, asta e treaba lui.....

Link spre comentariu

dragilor, nu am la indemana o sursa puternica de 3,3v , doar daca folosesc o sursa de calculator dar cred ca va sesiza scurtul si va intra in protectie ?, ,oricum pe maine voi incerca sunt destul de obosit ca-am lucrat in paralel la mai multe, scuze

Link spre comentariu

Vezi integratul ala mic incercuit?Scoate-l afara.Ala iti face 3,3V si ala este in scurt.O sa dispara scurtul imediat .Eu am avut un caz similar.Apoi daca vrei comanzi alta sau daca nu bagi un stabilizator de 3,3V oricare alta .Nu cred ca ai procesorul sau memoriile in scurt.

post-183806-0-92955100-1468841845_thumb.jpg

Editat de attilaa0
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Calin Dorel Chirvasa

Sursa de 3,3v unde ai scurt pe iesire, este U60 nu U80, verifica condensatori de pe iesire sursei(U60) C1306, C1307, C224, C279, C1201, D172(5V6), la procesor nu are decit 2 pini(pin 79 si pin 104=3V3_VCC), pe care ii poti deconecta, ca sa te convingi daca scurtul este in el, la fel, poti da memoriile flash jos, care si ele sint alimentate direct din sursa U60, deconecteaza pe rind tot ce este alimentat direct din U60, dar prima data intrerupe pini de alimentare la procesor(pin 79 si 104), daca scurtul se mentine inseamna ca procesorul este bun si te duci mai departe.......uite schema originala pentru placa ta.

https://files.fm/u/73ajv79r#_

Esti amabil sa mai urci din nou schema de la Vestel 17M82S, pt. ca nu mai este in servidor. Am coborit de pe net 2 manuale pt. acest sasiu, insa nu corespund la partea

unde este regulatorul de 3,3V MP1498(U60). Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Buna ziua,

Imi poate spune cineva la un tv Philips model 32 PFL 3008H/12 ce tensiune trebuie sa am pe alimentarea barelor de leduri ? In acest moment am 24 V si nu mi se aprind ledurile desi barele sunt noi.

Va multumesc si astept un raspuns

Link spre comentariu

Daca sunt toate inseriate le numeri inmultesti cu 3 si afli cu aproximatie ce tensiune trebuie sa ai. Daca baretele sunt in paralel numeri ledurile de pe o bareta si inmultesti cu 3.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări