Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ventilator defectat

trasorv

Postări Recomandate

Bună ziua tuturor, azi am dat peste ventilatorul în funcțiune și nu mai funcționează cum trebuie adică merge ca și cum ar fi alimentat cu, nu știu, 24 volți și nu cu 220 volți adică se învârte cu încetinitorul. Culmea e ca nu știu cum să îl scot din carcasa de plastic că nu are niciun șurub. Aștept orice sfat competent. Mulțumesc Am uitat sa menționez că e un Budget

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• trasorv

5

• validae

2

• Relav

1

• yo9gcc

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca vrei numai sfaturi competente fi si tu competent si pune macar o poza cu ce ai acasa.  Ce model de ventilator este? Cum crezi ca te poate ajuta cineva daca esti asa de zgarcit in a da informatii ( minime). 

Link spre comentariu

Am scris deja că e un Budget, trebuie doar să citești cu atenție. În ce privește o poză, nu am putut să încarc pentru ca poza are o rezoluție prea mare iar alt telefon mai "slab" nu am .

Link spre comentariu

Cred că doar menționarea modelului generic ,,Budget,, nu e suficient, ar trebui ca cel ce vrea să ajute să caute toate tipurile produse de chinezi sub numele respectiv...

Poți posta poze oricât de mari dacă le încarci pe site-uri de găzduire (Imgur.gif, PostImage, Photobucket, etc) și apoi copiezi adresa IMG (For Forums) aici.....

Este foarte probabil să fie un blocaj mecanic, cauzat de deplasarea scuturilor motorului, iar rotorul poate freca în stator.E de altfel posibil să se fi produs și un scurtcircuit între spire, numai demontându-l veți putea vedea.Se rotește ușor cu mâna când nu e alimentat ?

Link spre comentariu

Sunt multe tipuri de ventilatoare marca Budget, Si nu iti trebuie un telefon mai ,,slab,, sa poti pune poze pe un site dedicat, acolo o sa le converteasca pentru a le putea pune pe forum.

Am scris in acelasi timp cu ,,validae,,

Editat de yo9gcc
Link spre comentariu

Îl voi desface pentru ca observ că se învârte greoi, nu simt că freacă undeva dar se învârte de parcă ar fi încleiat. Voi reveni cu amănunte.

Link spre comentariu

Aceste ventilatoare au lagăre oscilante cu fricțiune, nu rulmenți.Dacă unul din lagăre e deplasat și în același timp blocat în scutul motorului, va avea o frecare mai mare decât normal.Ciocăniți ușor în capătul axului și s-ar putea să-și revină de la sine....

Link spre comentariu

Am ciocănit ușor în ax și am degresat cu alcool izopropilic și apoi puțin ulei de mecanisme fine și merge perfect. Mulțumesc tuturor pentru sfaturi. O seară bună va doresc!

Link spre comentariu

La acest tip de ventilatoare,în momentul când se uzează complet bucșa,sau se "strunjește" axul în regiunea bucșei(nu știu din ce material fac chinezii bucșele,că numai bronz-grafitat nu e),eu am găsit o soluție veșnică:montarea de rulmenți 608Z.Axul intră perfect în cămașa interioară(dacă are puțină uzură se aplică "Picătura").Rulmentul se centrează cu atenție pe scut,și se asigură cu capacul și discul elastic care ținea vechea bucșă(și aici se poate aplica "Picătura").Rezultatele sunt remarcabile,frecarea v-a fi atât de ușoară încât ventilatorul aflat pe treapta maximă,și deconectat de la rețea,mai merge jumătate de minut.De remarcat că nivelul de zgomot se menține destul de scăzut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări